FoodPro Preloader

Leseni modeli jadrnic


Če želite izvedeti, kako ustvariti modele jadrnice, lahko uporabite že pripravljene komplete, od katerih je veliko. Če vas seti ne zapeljejo, potem obstajajo tudi risbe z navodili. Uporabite jih pri izdelavi izdelka. Lahko so osredotočeni ne samo na izkušene oblikovalce, ampak tudi na začetnike, ki jih zanima proces ustvarjanja neobičajnih lastnih rok. Seveda

Če želite izvedeti, kako ustvariti modele jadrnice, lahko uporabite že pripravljene komplete, od katerih je veliko. Če vas seti ne zapeljejo, potem obstajajo tudi risbe z navodili. Uporabite jih pri izdelavi izdelka. Lahko so osredotočeni ne samo na izkušene oblikovalce, ampak tudi na začetnike, ki jih zanima proces ustvarjanja neobičajnih lastnih rok. Seveda bo v takšnem položaju in proces veliko lažje. Izkušenim oblikovalcem morda ne bo všeč. Toda model jadrnice, ki se oblikuje popolnoma samostojno, začenši z neodvisnim razvojem risb, je veliko bolj zanimiv.

Spoznajte, kar želite

Jadrnice lahko pritegnejo pozornost modelarjev ladij. Zato morate v času ustvarjanja lastne risbe razumeti, kakšen bi moral biti rezultat, katero plovilo morate ustvariti. Zato je potrebno skrbno preučiti notranjo ureditev, ki je značilna za prvotni model jadrnice.

Treba je ugotoviti, da imajo vsi modeli običajno vsaj dva jambora s poševnimi jadri. Na trupu jadrnice je nameščen premaz (lesen okvir, ki je sestavljen iz jambora in jardov) in vrvja (vrvi za različne namene).

Oglejte si jadrnico

Preden začnete oblikovati risbo modela jadrnice, si oglejte različne slike, preberite vse razpoložljive informacije o modelu, značilnosti njegove strukture in bitke, v katerih je sodeloval. Takoj morate poskrbeti za zbiranje vseh potrebnih orodij. Potrebovali boste ravnila, povečevalno steklo, merilnike kotov, kotičke itd. Razumeti lestvico, v kateri načrtujete dokončanje risbe. Potrebno je izračunati velikost in lokacijo ladje na papirju, vse njene sestavne dele.

Pomembna priporočila

Kakšne nianse je treba upoštevati, če se odločite za samostojno izdelavo modelov jadralnih ladij, začenši z oblikovanjem risbe? Shemo je potrebno izdelati v več projekcijah: v diametralnem, glavnem in v sredini (s pomočjo nje se nastavijo osnovni obrisi bodočega plovila). S pomočjo prve ravnine je mogoče pogojno deliti ladjo na dele - levo in desno. Ozemljitvena ravnina je vodoravna, tangencialna na najnižjo točko na obodu plovila. Gre za linijo kobilice. Midel, ki je številnim še vedno znana kot srednji del ladje, je prečna, navpična ravnina, ki poteka sredi dolžine ladje.

Pri oblikovanju modelov jadralnih ladij je treba razumeti, da bo risba zahtevala risanje linij, kjer se bodo križale palube in stranice, kobilice in stebla, krovi in ​​krmne črte, plavuti in krmi. Ponavadi je upodobljena polovica ladje. Z drugimi besedami, na eni strani. Trup mora biti simetričen glede na srednjo ravnino. Risba na listu mora biti urejena v naslednjem vrstnem redu:

 • "Stran" mora biti v zgornjem delu;
 • "Polovična širina" - na dnu;
 • "Telo" - na levi (po možnosti na isti ravni z "stranjo").

Kaj potrebujemo?

Je risba pripravljena? Zdaj je čas, da preidemo na vprašanje oblikovanja modela jadrnic iz lesa in drugih materialov. Razumeti je treba, da je ladja, izdelana z lastnimi rokami, sposobna okrasiti zasnovo vašega doma in mu dodati note romance in potovanja po morju. Takšno ladjo je mogoče sestaviti iz že pripravljenih kompletov. To je bilo že omenjeno zgoraj. Vendar je vedno bolj zanimivo oblikovati samostojno.

Kaj potrebujemo za začetek ustvarjanja modelov jadrnic z lastnimi rokami?

 1. Bar, letev iz lesa.
 2. Papir z visoko gostoto.
 3. Debeli karton.
 4. Lepilo za nitrocelulozo.
 5. Nitroen.
 6. Zobni prah.
 7. Žica, prednostno tanka.
 8. Niz niti.
 9. Brusni papir.
 10. Nož

Moramo določiti lestvico

Kakšne ukrepe je treba izvesti, da bi naredili ladjo? Prvi bodo zahtevali risbe modelov jadrnic. Za to se morate seznaniti s plovilom, z njegovo zasnovo, z zgodovino. Izberite lestvico. Vse to je bilo že podrobneje obravnavano. Ta proces ne sme povzročati težav. Treba je le opozoriti, da je treba skrbno pristopiti k izbiri obsega. Najboljša možnost je 1: 500.

Ustvarjanje telesa

Telo bodočega modela ladje se reže z uporabo pravokotne lesene palice. Za izvedbo vseh dejanj z visoko natančnostjo boste morali uporabiti kartonske predloge. V zameno jih je treba uporabiti za bodoče korpuse. Priporočljivo je, da začnete s premca, in konča, oziroma, krme. Ko se telo razreže, ga boste morali obdelati. V ta namen uporabite smirkov papir. Treba je razumeti, da je treba izravnati vse hrapavosti. Če so na telesu vidne razpoke, jih zapečatite s kitom. Da bi to snov je precej preprosta, z uporabo prahu zob in nitroceluloze lepilo.

Ustvarite branik in krov

Za izdelavo krova je uporaba debelega papirja ali kartona. Najbolj primeren sijajni material. Dokončana paluba mora biti pobarvana. V ta namen uporabite nitro sklenino. Barvo, ki jo izberete sami. Najboljša možnost je temno rdeča barva. Da ustreza resnični barvi, ki je značilna za rdečega okuna ladje. Za barvanje uporabite pršilo.

Z uporabo debelega papirja ali kartona boste morali narediti branik. Potrebno je prilagoditi dimenzije, značilne za krov. S pomočjo lepila je potrebno pritrditi izdelan branik. Poskrbite, da je to potrebno na krovu. Nato ga je treba pobarvati skupaj s telesom. Tisti del ladje, ki se bo nahajal pod vodo, je zaželeno, da se izda v svetlih barvah, ki bodo ustrezale slikanju prototipa.

Izdelava krovnih nadgradenj

Katere druge korake je treba narediti, da bi dobili modularne modele jadrnic? Vse nadgradnje, ki se morajo nahajati na krovu, morajo biti narejene s kosi tanke vezane plošče. Namesto tega lahko uporabite peno. Končne komponente ladje morajo biti prilepljene z barvnim papirjem. Če jadrnica prevzame prisotnost žrela, je potrebno simulirati njihove pokrove z, na primer, gazo. Prilepite ga na karton.

Za izdelavo stebrov je uporaba žice. Lahko tudi zlepite lesene palice. Samo je treba razumeti, da jih je treba predhodno izrezati. To je treba storiti, da bi jim dali želeno obliko. Za izdelavo vrvi je vredno uporabiti trpežne niti ali tanko žico.

Ustvarite jadro

Ostaja samo ustvarjanje jadra. V ta namen uporabite bel papir. Tkanina na relativno majhnem modelu bo videti precej groba in nenaravna. Na papirnih jadrih je potrebno upodobiti linije rezanja z ostrim svinčnikom. Ko bodo vsa dejanja opravljena, boste dobili jadrnico. Model montaže je popolnoma pripravljen. Če je želja, potem lahko zgradite preprosto stojalo, pri tem pa uporabite lesene palice. Shranite ladjo v odprti omari. Po možnosti v steklu. Tako ga lahko zaščitite pred prahom in poškodbami.

Kdaj potrebujete stroj?

V nekaterih primerih ne bo delovalo brez stroja. Vendar je najbolje, da se zatečejo k njegovi pomoči, kadar obstajajo ustrezne izkušnje, ne le pri delu z njim, ampak tudi pri modeliranju ladij. Kdaj lahko uporabite stroj? Če je pravi model opremljen s topovi, potem morajo biti prikazani na modelu. In v tem primeru brez obračanja opreme ne delujejo. Tudi delo z strojem je lahko potrebno za izdelavo skoraj vseh obrnjenih delov. In lahko so zelo veliko.

Namesto zaključka

Treba je razumeti, da plovilo, ki ga ustvarjamo, ne bo jadralo. To bo dekorativni element. Zato se lahko materiali uporabljajo tisti, ki so uničeni zaradi izpostavljenosti vodi. Najpomembnejša stvar pri modeliranju je brezhibna kakovost opravljenega dela. In to je mogoče enostavno obravnavati podrobno.

Hobby, ki vključuje proces izdelave modela ladje, je zelo zanimiv in uporaben. Trdo delo prispeva k razvoju vztrajnosti in potrpežljivosti. Dokončani modeli lahko uživajo dolgo časa. Dobili bodo pozitivno dajatev. Ta pregled je opisal, kako narediti model jadrnice z lastnimi rokami. Upamo, da vam bo ta članek pomagal pri procesu oblikovanja.

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker? DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis. Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi