FoodPro Preloader

Kvačkana pletena bluza: shema, opis, fotografije


Pravzaprav je jakna kos oblačila za zgornji del telesa, ki ima dve polici na zaponki. Vendar pa se poletne bluze imenujejo različne vrste oblačil: od puloverjev do vrhov. Pletene so iz preje z visoko vsebnostjo bombaža, lanu, viskoze ali svile. Kvačkanje: bluza (shema, splošna načela pletenja, fotografija) V bistvu, poletnih izdelkov plesti z uporabo openwork vzorcev. Kvačk

Pravzaprav je jakna kos oblačila za zgornji del telesa, ki ima dve polici na zaponki. Vendar pa se poletne bluze imenujejo različne vrste oblačil: od puloverjev do vrhov. Pletene so iz preje z visoko vsebnostjo bombaža, lanu, viskoze ali svile.

Kvačkanje: bluza (shema, splošna načela pletenja, fotografija)

V bistvu, poletnih izdelkov plesti z uporabo openwork vzorcev. Kvačkanje tehnika, kot nobena druga, vam omogoča, da opravlja zelo lepe vzorce čipke.

Priporočila glede uporabe naravne preje so utemeljena z njenimi značilnostmi: \ t

  • Odlično izgleda v parjenju.
  • Zrak pušča.
  • Ne povzroča alergij v stiku s kožo.

Alternativa naravnim vlaknom so akril, poliamid, poliester in mikrovlaken. V različnih razmerjih so lahko prisotni v visokokakovostni preji, vendar ne več kot 30%. Njihova prisotnost daje nitam moč, elastičnost in sijaj. Če so umetna vlakna večja od določenega odstotka, potem obstaja možnost, da bo kvačkani pulover, izdelan iz tega materiala (shema vzorca ni pomembna), vroča, preveč trdna, se bo začela zviti ali deformirati.

Enostavna modelna bluza

Med najpreprostejšimi kvačkanimi izdelki so tisti, ki imajo preprosto geometrijsko obliko in so povezani v neprekinjeno platno. Na primer, poletno bluzo kvačkanje, shema in fotografije, ki so navedeni spodaj.

Strogo rečeno, to je vrh na trakovih. Njegova oblika je pravokotnik. Značilnost tega izdelka je, da so detajli spredaj in zadaj, od sredine in zgoraj, povezani po eni shemi, ki nato gre v shemo steznika. Od sredine in pod bluzo se prilega na drugačen način.

Argumenti za obrambo vzorca

Za pletenje steznik, bo treba zateči k rezanju zank in ohranjanje določene oblike, vendar je ta naloga zelo poenostavljena pri ustvarjanju vzorca.

Mnogi začetniki verjamejo, da ni treba izračunati zank in risalnih vzorcev, in poskušajo naključno doseči želeno obliko dela. Treba je povedati, da je katerikoli openwork kvačkano bluzo (shema takšnega načrta je zelo težko gladko zmanjšati zanke) potrebuje pletenje z referenčnimi točkami. V nasprotnem primeru lahko dobite neenakomeren "rob", znatno odstopanje od želenih kontur ali večjo kršitev razmerja dela.

To je pomembno ne samo za pletenje prsnega koša, temveč tudi za dele, ki vsebujejo vrat, rokavico in oves.

Bluza iz kvadratnih motivov

Naslednji model je po obliki podoben prejšnjemu, platno pa sestavljajo ločeno povezani kvadratni motivi.

Takšna kvačkana bluza (motivna shema je priložena) izgleda zelo privlačno. Mimogrede, za izdelavo fragmentov lahko uporabite katerokoli znano shemo. Pozornost zasluži načelo lokacije elementov in njihovo medsebojno povezavo.

Veliko revij priporoča združevanje takih elementov v procesu pletenja zadnje vrste. Vendar pa v tem primeru morate stalno spremljati pravilno lokacijo fragmentov, vsakič položite platno in se nanašate na dimenzije.

Veliko bolj je smiselno, da jih šivamo, ko je zahtevano število motivov pripravljeno in postavljeno na vzorec. Potem, če morate prilagoditi velikost platna, vam ni treba zavreči tistega, kar je že povezano.

Dno izdelka je okrašeno v obliki vogalov. Po želji se lahko izvede gladko. Ta možnost zagotavlja delni kvačkanje. Bluza (shema se uporablja samo na pol) s to metodo okraševanja dna bo videti bolj popolna.

Motivi drugih oblik kot elementi bluze

Bluze iz okroglih ali šesterokotnih motivov dobro izgledajo. Njihova povezava je veliko težja kot delo s kvadratnimi fragmenti.

Fotografija je kvačkana bluza (shema motiva je lahko katera koli), ki je sestavljena iz velikih fragmentov. Za zapolnitev prostora med njimi se uporabljajo krožni motivi manjše oblike.

Pri povezovanju takih drobcev je zelo težko dobiti tradicionalno roko ali rokav. Zato je bolje uporabiti raglan rokav ali načrt pletenje širok naravnost rokav (kot na sliki).

Okrogel element v kompoziciji platna

Nihče se ne spominja, ko je bil prvič uporabljen krožni vzorec za prtiček kot koket. Danes je to zelo priljubljen trik. Vendar pa njena uspešna uporaba pomeni pravilne izračune in redne uskladitve z vzorcem.

Spodaj je fotografija, na kateri je tako povezana bluza kvačkana (shema je naslednja).

Za pletenje tega izdelka se je shema spremenila zaradi posebnosti preje.

Okrogel fragment je zelo dobro vpisan v pravokotnik. Vzorec bo morda treba prilagoditi, če izberete relativno debelo prejo. Potem morate uporabiti le del vrstic kroga ali ozko širino pravokotnika. Da bi se izognili neprijetnim presenečenjem, je bolje vnaprej izračunati višino vsake vrstice z uporabo kontrolnega vzorca.

Okrogel element v pasu

Zgoraj opisan velik okrogel element se lahko uporablja ne le kot jaram. Izgleda odlično, če je napisana v sredini hrbta ali pred izdelkom. Še posebej zanimive so asimetrične bluze, tunike in obleke s takšnim krogom v pasu ali na strani, na prsih.

Pogosto pri uporabi te tehnike pletila ustvarijo vzorec s koncentričnimi žarki, ki se širijo iz kroga. Na ta način se lahko poveže izdelek za odraslo žensko ali pulover za dekle. Shema tega velikega kroga je nenehno predmet sprememb, sprememb in dopolnitev. Zato se ne bojte, da bi naredili lastne spremembe. Samo morate spremljati skladnost z načelom razširitve platna.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature