FoodPro Preloader

Kigurumi: vzorec, primeri, namigi


Kigurumi je zelo lepa beseda. Najprej, kaj je to? In kako narediti kigurumi z lastnimi rokami? Vzorci, material, fotografije, nasveti - vse bomo povedali v tem članku. Torej, kigurumi je .... pižama? Karnevalski kostum? Ali pa je to popoln kos oblačil? Verjetno oboje. Razen če na kostumski zabavi v takšni obleki ni več mogoče dobiti nagrade za izvirnost. Kigur

Kigurumi je zelo lepa beseda. Najprej, kaj je to? In kako narediti kigurumi z lastnimi rokami? Vzorci, material, fotografije, nasveti - vse bomo povedali v tem članku.

Torej, kigurumi je .... pižama? Karnevalski kostum? Ali pa je to popoln kos oblačil? Verjetno oboje. Razen če na kostumski zabavi v takšni obleki ni več mogoče dobiti nagrade za izvirnost.

Kigurumi tako organsko pridružil življenje mladih velikih mest, da je mogoče presenetiti, morda, samo babica v vasi. Zato, da bi dobili nekaj izvirnega, ga morate šivati ​​sami.

In kateri?

Kaj želite biti? Mogoče imaš totem žival? Lev, samorog, žirafa, panda, zajček, lisica, sova, mačka? Vzorec kigurumi univerzalen. Tudi Kigurumi Emoji-shit se prodaja.

In od česa?

Kigurumi, tako kot druge tople pižame in kapucare, so narejeni iz flisa - mehka, zračna, hipoalergena, lahka in najbolj udobna tkanina na svetu. Tako je prijetna na dotik, da ni presenetljivo, da se ljudje ne želijo deliti s svojimi kostumi tudi na ulici.

Fleece material je precej ekonomično, njegova cena je približno 400-600 rubljev na meter. Vendar se moramo zavedati, da potrebujemo precej tkanin.

Poleg tkanine, potrebne: škarje, niti, gumbi, velcro ali zadrgo, zatiči, elastični. Prav tako je zelo zaželeno imeti šivalni stroj.

In kakšne velikosti?

Odločili ste se za vašo totemsko žival in barvo? Zdaj pa poglejmo velikost kigurumi.

Načeloma je risba precej preprosta in intuitivna, vendar še vedno pojasnjuje:

 • višina je višina;
 • širina prsnega koša - obseg prsnega koša, če je primerno, da se izrazi v tem primeru;
 • širina trupa - boki;
 • dolžina rokavov - dolžina rokavov.

Kot razumete, so vse te meritve zelo pogojne, saj kigurumi kljub temu implicirajo zelo, zelo ohlapno rezanje. Glavna stvar - ne zamudite z dolžino rokavov in nog, ostalo ni tako pomembno.

Vzorec

Vzorec kigurumi univerzalen za skoraj vse kostume. Osnova je ena in ni zapletena. Dodane so še podrobnosti - ušesa, repi, rogovi, zobje, oči, tum, dlani, krila, lovke - vse, kar želite.

Koraki

 • Ker so podrobnosti vzorca kigurumi zelo velike, je bolje, da jih narišete bodisi na stare ozadje ali na trakove. Vzorec prenesemo na papir, ga prilagodimo velikosti, ga izrežemo.
 • Postavite vzorec na tkanino, pritrdite z zatiči. Obstaja ena pomembna točka: potrebno je slediti smeri kupa materiala, ki mora biti od zgoraj navzdol.
 • Iz tkanine izrežite podrobnosti kostuma. Treba je omeniti, da ima flis eno neprijetno lastnost - niti se lahko slabo sesutijo. To je treba upoštevati.
 • Če so na telesu načrtovani kakršni koli dekorativni elementi, kot so trakovi, lise ali kontrastni tum, jih najprej šivamo.
 • Če je glavni del obleke monokromatski, potem prekrijemo tkanine z vzorcem z notranjostjo kigurumi, pritrdimo z zatiči in jih šivamo na šivalnem stroju. Moral bi biti podoben tistemu, prikazanemu na spodnji fotografiji.

 • Šivajte zadrgo, velcro ali gumbe v prednji del obleke.
 • Šivajte na rokavih. Izmerite ustrezno količino dlesni in šivajte v manšete na rokah in nogah.
 • Šivajte notranjost pokrova.
 • Ločeno šivanje ušesa in ne pozabite priložiti, strganje vrhu kapuco. Če so ušesa načrtovana na napačnem mestu, kjer poteka stranski šiv, jih je mogoče kasneje šivati ​​posebej.
 • Končno je bilo opravljeno glavno delo. Čas je za ustvarjalnost. Na zunanjem delu pokrova postavimo in pritrdimo elemente gobca z zatiči.

 • Šivamo gobec in nato povežemo oba dela kapuco - zunanjo in notranjo.
 • Šiv hood na podlagi kigurumi.
 • Kigurumi obleka je pripravljena!

Do takrat, ko šivanje ene obleke od skice do končnega rezultata traja v povprečju en dan. Seveda je vse odvisno od stopnje podrobnosti in kompleksnosti dekorativnih elementov, vendar ni sramota preživeti vikend na tako kul stvari. Odlično razpoloženje, ki vam ga zagotavlja.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy