FoodPro Preloader

Izdelava origami: modularno jajce


Vsako prvo nedeljo po spomladanski polni luni praznuje svetlo praznovanje Kristusovega vstajenja - Velikonočni. Atribut praznika je seveda velikonočno jajce. Simbolizira novo življenje. V tem članku vas bomo naučili, kako narediti svoje roke z uporabo tehnike origami "velikonočno jajce". Ko b

Vsako prvo nedeljo po spomladanski polni luni praznuje svetlo praznovanje Kristusovega vstajenja - Velikonočni. Atribut praznika je seveda velikonočno jajce. Simbolizira novo življenje.

V tem članku vas bomo naučili, kako narediti svoje roke z uporabo tehnike origami "velikonočno jajce". Ko boste do konca prebrali celoten članek, boste razumeli načelo dela in sami boste z lahkoto prišli do svoje sheme velikonočnega modularnega jajca in ga reproducirali.

Egg modularni, origami: mojstrski razred

Za izvedbo dela bo potreben 273 trikotni modul. Barvna shema je lahko drugačna. Uporabite lahko vse module enake barve ali, kot je v našem primeru, dva barvna odtenka. Po želji se lahko poveča barvna lestvica. Iz enega lista papirja A4 postane 32 delov.

Kako do priprave. Da bi to naredili, upoštevamo, koliko listov potrebujemo: razdelimo 273 delov po 32 kosov. Izkazalo se je približno 9 listov.

Treba je razmisliti o dejstvu, da v nobenem primeru, da origami "modularni jajce", ne morete uporabljati tanke liste papirja, saj bo modul krhek in se lahko med montažnim procesom zlomi. Če imate pri roki še vedno samo tanek papir, poskusite izdelati module dveh plasti.

Načelo pridobivanja praznih mest za module

Prvi koraki:

 • Ploščo A4 prepognemo na pol, izrežemo in nato ločeno obdelamo vsako polovico lista.
 • Vzamemo eno polovico in tudi pol prepolovimo. S pomočjo kleričnega noža prerežite linijo upogibanja.
 • Ko obe polovici spravimo skupaj, zopet združimo vogale in odrežemo na sredini ovinka.
 • To ponavljamo, dokler ne dobimo praznega lista 5.5 x 3.5 cm, če je vse opravljeno pravilno, potem iz ene polovice lista dobimo 16 praznih mest.
 • Podobno naredimo z drugo polovico lista.

Če delate z obema polovicama naenkrat, potem so lahko zadnji kosi netočni ali pa jih na splošno preprosto ne morete narediti in nato sestaviti lepo modularno origami jajce zaradi debeline.

Za začetnike je najbolje, da vsak ovinek ločite z nožem posebej, potem pa bo gladko, podrobnosti pa bodo standardne. To vam bo pomagalo zbrati hvalevreden element.

Ustvarjanje origami delov "modularno jajce"

Zdaj boste morali iz nastalih praznin dodati 273 trikotnikov z dvema žepoma. Te module izvedemo za origami "velikonočno jajce", kot sledi:

 1. Vzamemo pravokotno slepo merilo, ki meri 5, 5 cm x 3, 5 cm, jo ​​prepognemo na polovico vodoravno, tako da se združijo stranice dolžine 5, 5 cm.
 2. Nastali detajl upognite v polovico navpično in ga odstranite. To je potrebno, da se obrne na sredino pravokotnika.
 3. Robove pravokotnika zložimo na sredino, to je na pregib, ki smo ga opisali.
 4. Obračamo nastali izdelek.
 5. Spodnji robovi, ki povzročijo upogibanje, dvignite. Posledično bi morala obstajati podrobnost v obliki papirnatega pokrovčka.
 6. Preostale vogale upognemo skozi velik trikotni detajl, kot da bi ga pregibali.
 7. Odstranite robove, ki so dvignili dno.
 8. Po tem ponovite koraka 6 in 5 v obratnem vrstnem redu. Najprej zvijte vogale vzdolž nastalih nalepk, nato dvignite spodnje robove navzgor.
 9. Dobljeni detajl je prepognjen, v kotu na vogal.

Tako dobimo končni modul, ki ima dva vogala in dva žepa, o čemer smo pisali že na samem začetku.

Sestavljanje modula

Kot lahko vidite, modularno origami-jajce, katerega montažna shema je bila navedena zgoraj, ni težko narediti. Majhna težava se lahko prehiti na samem začetku, če pa se prilagodite, jo lahko z lahkoto obvladate.

Začnemo z montažo krožne serije. Ker druga vrstica vsebuje module prvega, pomeni, da zberemo dve vrstici naenkrat, naslednje pa so že dodani izdelku za eno vrstico:

 • Da ne bi zamenjali števila modulov v vrsticah, si postavite dva pilota po 8 kosov. v vsaki, desno in levo. To je število modulov, potrebnih za eno vrstico.
 • Dva modula vzamemo v desno in ju preklopimo enega proti drugemu, nato vzamemo en modul v levo in vstavimo vogale v žepe na sredini prvega in drugega modula iz desnega kupa.

 • Tretji modul pritrdimo na drugi, na desni strani prve vrstice in ga vstavimo v žepke, ga ujamemo s pomočjo drugega modula druge vrstice.
 • Nadaljujemo z dodajanjem 4. modula 1. vrstice in 3. modula drugega.
 • To počnemo tudi, dokler ne pridemo do 8. modula prve vrstice. Povezati ga je treba v krogu s prvim osmim modulom druge vrstice.

Prvi dve vrsti so zelo težki pri montaži, saj je potrebno vse podrobnosti držati skupaj, da se ne razpadejo. V njih smo porabili 16 belih modulov.

Tretja vrsta je veliko primernejša v primerjavi s prvima dvema, vendar je še vedno vredno držati celotno strukturo z roko, da bi se izognili zlomu. Prav tako štejemo 8 modulov in jih na enak način vstavimo v žepe druge vrste. Na tej tretji vrsti origami dizajna je "modularno jajce" konec.

Povečanje modulov v gradbeništvu

V četrti vrsti spreminjamo barvo po želji. Potrebno bo povečati število modulov na 12 kosov. Povečajte, kot sledi:

 • Modul je treba vstaviti v žep prejšnje vrstice z enim samim vogalom, drugi pa pustiti prost, tako da ga pripeljemo do sredine strukture.
 • V sredini vrstice se vstavimo v oba žepa in nadaljujemo do konca - zadnja dva vogala ponovno v dva žepa. Tako dobimo serijo 12 modulov.

Skupno število porabljenih modulov je 36.

 • Peta vrstica je spet bela, 12 kosov. To počnemo na enak način - vsak vogal modula je v svojem žepu.
 • Šesta vrstica se poveča na 18, montaža poteka v belih kotih.
 • Sedma vrstica ima tudi 18 belih modulov.
 • Osma vrsta - 18 rožnatih podrobnosti.
 • Deveta vrsta se poveča na 27 belcev.
 • Deseta in enajsta vrsta - tudi v 27 podrobnostih.

Skupno število modulov je bilo 183 kosov.

Zmanjšanje modulov v gradbeništvu

V 12. vrstici začnemo zmanjševati število modulov. Lahko vstavite vogale v en žep ali vstavite 2 vogala v en žep, preizkusite katerega od njih in poglejte, kako raje delate.

V tem primeru, če ne uporabljate dovolj debelega papirja, potem metoda »en sam žep več kotov« ne bo delovala, saj lahko celoten origami design »modularno jajce« izbruhne.

 • Torej, v tej seriji bi morali dobiti 18 rožnatih modulov.
 • Nato trinajsta, štirinajsta in petnajsta vrsta delajo 18 delov bele barve.
 • Šestnajsta vrsta je 12 rožnatih modulov.
 • Sedemnajsta in osemnajsta vrstica sta enaka 12 belim. To bo končno v modularnem oblikovanju velikonočnega jajca.
Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja. Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija