FoodPro Preloader

Šivamo brez vzorcev: zanimive ideje, priporočila in značilnosti


Vsa dekleta so verjetno več kot enkrat razmišljala o izdelavi oblačil. V svojih sanjah ta proces poteka brez trzaja in izhod je osupljiva garderoba, ki očara vse okoli sebe s svojo lepoto in eleganco. Vendar pa se v praksi ta primer najpogosteje spremeni v popoln neuspeh. Za večino začetnikov krojaških delavnic je največja težava konstrukcija tehnične zasnove izdelka in vzorcev, ki se bodo uporabljali za ustvarjanje njegovih elementov. Toda v r

Vsa dekleta so verjetno več kot enkrat razmišljala o izdelavi oblačil. V svojih sanjah ta proces poteka brez trzaja in izhod je osupljiva garderoba, ki očara vse okoli sebe s svojo lepoto in eleganco. Vendar pa se v praksi ta primer najpogosteje spremeni v popoln neuspeh.

Za večino začetnikov krojaških delavnic je največja težava konstrukcija tehnične zasnove izdelka in vzorcev, ki se bodo uporabljali za ustvarjanje njegovih elementov. Toda v resnici lahko šivate brez težav in brez vzorcev ali s pomočjo osnovnih shem, ki jih lahko ustvarijo tudi prvi. V tem članku bomo govorili samo o tem, kaj lahko celo neizkušeni modni oblikovalci naredijo z lastnimi rokami. Tako danes šivamo preproste obleke, krila, hlače in torbe brez vzorca. V našem članku predlagamo izdelavo deset stvari, ki bodo ustrezale vsem modnikom in zagotovo ne bodo zbrale prahu v omari brez dela!

Dolga obleka

Naša hit parada se bo začela z zelo lepim maxi sundressom iz fine pletenine. V tej obleki, lahko varno iti na plažo ali sprehod v trgovino, kot tudi prihodnje matere bi morali biti pozorni na ta model. Zahvaljujoč njeni preprosti in svobodni reži se bo morala soočiti z vsemi dekleti!

To obleko šivamo brez vzorca - zamenjamo jo z običajno majico, ki se prilega velikosti. Količina tkanine za sundress je odvisna od tega, kako dolgo bo končni izdelek. V trgovini je treba naročiti rez, ki je enak dolžini obleke, plus 5 cm za obdelovalne kose. Tkanina se prepogne na pol, tako da se tkanina razteza po širini, ne po dolžini, nato pa je v zgornjem delu potrebno položiti majico in obrezati okrog njegovega oboda v območju vratnega izreza in izposoditi s kredo. Stranske črte so podaljšane do dna, medtem ko je sundress rahlo razžarjen.

Najprej morate poravnati stranske šive, nato sundress sešiti vzdolž ramenske linije, rezani deli se razrežejo spredaj, zadaj in v rokah. Na koncu izdelka je rob obrobljen. To je tako preprosto in preprosto, da šivamo brez vzorcev zelo lepo sončnico. Naj bo moč vsakega dekleta.

Obleka na trakovih

Kaj se lahko naredi ročno brez vzorca? Na široke trakove zašijemo oblečno obleko! Obstajata dve različici tega modela. Na prvi fotografiji - siva obleka, ki je prišita iz pravokotnega reza tkanine.

Ravno vzdolž tkanine morate narisati pravokotnik, katerega dolžina bo enaka širini izdelka plus nekaj centimetrov za šive in svobodo prileganja. Za referenčno točko morate vzeti bodisi obseg bokov bodisi volumen prsi (večji). Širina pravokotnika je dolžina obleke, plus 5 cm za rob in 10 cm za rob, ki bo uporabljen za izdelavo vrvice. Skozi njega bo skozi trak prešel trak, ki bo prelival tkanino v čudovite gubice in igral vlogo trakov. Spomnimo se, da smo oblekli to obleko brez vzorcev. Najprej se tkanina nabere na stran, nato se obdeluje rob in nazadnje se zgornji del izdelka oblikuje z dvojnim obrobljanjem.

Druga različica obleke je malo težje šivati. Zgornja slika prikazuje mojstrski razred po korakih za njegovo izdelavo. V tej obleki je na voljo rokav. Če ga želite oblikovati, lahko za sundress iz prejšnjega oddelka uporabite srajco, ki jo boste morali obrisati okoli obrisa zgornjega dela izdelka. Najprej se obdela rokava, nato pa se pred robom spredaj in nazaj. Šele potem, ko so deli zašiti skupaj, in rob je zaprt.

Plaža obleka

Zdaj se bomo naučili, kako lahko šivamo preprosto in brez oblačenja za plažo ali savno. Lahko ga nosite tudi doma. Ta model ima pol-nagnjeno silhueto, zato je za šivanje bolje uporabiti raztegljive bombažne tkanine - pletenine ali makra na pleteni osnovi.

Kot lahko vidite na sliki, je naša obleka le pravokoten kos tkanine z ročnimi izrezi na obeh straneh. Rez je treba obrobiti po obodu s pomočjo šivalnega stroja, priporočljivo pa je tudi rokovanje s kraji, skozi katere potekajo roke. To bo preprečilo, da bi se tkanina izločila in da bo izdelek bolj natančen.

Kratka krila na elastičnem pasu

Krila so nenadomestljivi predmeti v vsaki ženski garderobi. Lahko so dolge ali kratke, ozke ali svobodne, ravne ali sežgane - obstaja le neskončno število modelov, od katerih je vsak dober na svoj način. Nekateri od njih so resnična dela krojaške umetnosti, toda med njimi so krila, ki jih je mogoče preprosto in preprosto šivati ​​brez vzorcev. Na primer, tak model, kot na naslednji fotografiji.

Njena dolžina se lahko prilagodi glede na rast dekleta in vrsto njene figure. Predlagana različica je krilo, ki doseže vrh kolena. Za to boste morali pripraviti kos tkanine dolge približno 65 cm, dolžina končnega izdelka pa je 45 cm.

Ta krila so sešiti zelo hitro in preprosto. Najprej morate izrezati novo stvar, pri čemer kos tkanine, ki je v širini bo enaka prostornini bokov plus 5 cm za šive in svobodo fit, in v višino - želeno dolžino krila plus 10 cm.

Prva stvar, ki je dvojni rob, je obdelan robni izdelek. Bolje je, da priložite ne manj kot 1, 5-2, 5 cm, tako da bo spodnji del krila bolj videz. Nato morate izbrati dolžino krila in to razdaljo ločiti od prepognjenega reza. Od te linije se izmeri še 5 cm, odvečna tkanina se izreže, slepi izdelek pa se likne vzdolž krivilne linije pasu in se ga stiti. Potem morate narediti stranski šiv, vendar ne raztegnite pasu, tako da lahko vstavite elastični trak. Odseki vzdolž stranskih šivov se najbolje preplavijo s overlockom ali cik-cakom, tako da se ne smejo sesati, medtem ko nosite krilo. Ko je dlesni vstavljena v pas, mora biti luknja zašita s pisalnim strojem ali ročno.

Bluza s srajco

Naprej se bomo ukvarjali s proizvodnjo lepe podolgovate bluze, tokrat pa tudi brez vzorcev. Šivamo izdelek iz dveh dokončanih stvari - staro majico in tesno pleteno majico ali majico. Poleg tega bomo potrebovali končno trak za robljenje vratu in okrasitev povezovalnega šiva.

Iz srajce morate odrezati zgornji del - ni več uporaben. Hrbet in sprednji del sta zožena, police z gumbi pa nazaj, zadnja plošča pa se spremeni v sprednji del bluze.

Iz majice morate izdelati steznik z okroglim vratnim izrezom in hrbtom z globokim V-vratom. Orožje je zaprto in napisano. Usta se obdelujejo z obračanjem. Nato morate poravnati vrh in dno bluze, jih pomesti skupaj in šivati ​​na šivalnem stroju. Na vrhu črte na sprednji strani izdelka je obrezovanje končnega traku.

Hlače

Zdaj, brez vzorca, si šivamo trendy hlače-sharovary z lastnimi rokami. Lahko se ukvarjajo z jogo, plesom, šopingom na plaži ali v državi - ta model hlač sploh ne omejuje gibanja, saj so zelo svobodna in prostorna.

Sestavljata jih dva dela - same hlače, ki so narejene iz pravokotnega reza tkanine, in pas. Material mora biti tanek, tekoč in dobro draped - lahko viskoza, bombažna tkanina s pogostim prepletanjem niti, pletenine s kratkimi rokavi itd. Za hlače boste potrebovali rez 140 cm široko in 120 cm dolgo. 165 cm hlače bodo dosegle (na najnižji točki) do gležnjev. Poleg tega morate pripraviti kos tkanine 64 x 20 cm za pas in širok elastični trak.

Takšne hlače so narejene zelo preprosto:

  • odrezki in robovi tkanine;
  • material prepognite na pol in v zgornjem delu v sredini, kjer so polovice zaprte, obrnite prostor pod pasom (32 cm);
  • na obeh straneh tlakovajo linije;
  • detajl pasu zložen vzdolž obraza in obraza in šivanje;
  • potegnite pas do hlač, ga pritrdite;
  • V pas vstavite elastični trak in šivajte odprt rez s tajnim šivom.

Vsi Tukaj tako hitro in brez vzorcev šivamo hlače hlače.

Hlače za dom

Izdelava naslednje stvari je prikazana na podlagi otroške pižame, vendar to ne pomeni, da se takšne hlače ne morejo zašiti za odraslega. In ne samo široke pidžame hlače, ampak tudi ozke gamaše. Njihovo ustvarjanje se bo zgodilo tudi brez vzorcev in brez vzorcev. Šivamo samo za nekatere dokončane stvari, ki bodo postale predloge.

Oblačila morajo biti obrnjena na brazdasto stran in zložiti hlačnico v hlače, pravilno poravnati vse gube. Nato se "vzorec" postavi na platno, prepognjeno na pol, in obkroži s krojaško kredo. Pri rezanju hlače je treba upoštevati smer, v kateri se razteza tkanina! Potrebno je prerezati dva taka dela, ki sta dodatno speta. Pregib tkanine je bodoča stranska zunanja šiva, odseki, označeni s pikčasto črto, pa so črte, po katerih so sešiti notranji (stopničasti) šiv, osrednji in zadnji šivi in ​​presredek. Pas je lahko izdelan z elastiko ali z vrvico.

Retro vrh

Še ena elementarna stvar pri krojenju je vrh z vezmi. Ta kos oblačila je bil še posebej priljubljen v 60-70-ih letih na zahodu, zdaj pa ponovno pridobi svojo nekdanjo slavo. Ta vrh se bo odlično dopolnjeval s kavbojkami s krili z visoko rastjo ali krili za sončnično krilo.

Sestavljen je iz pravokotnega kosa tkanine in štirih šivov, ki so sešiti v vogalih. Širina izdelka mora biti približno širina ramen. Dolžina materiala je dve dolžini izdelka plus 5-6 cm na rob. Preden šivate žig, morate pripraviti dve ozki pletenici, ki sta vezani zadaj, in vnaprej prerežite dve široki vezi, ki se križata od zadaj. Njihova dolžina mora biti zadostna ne samo za obod telesa, ampak tudi za oblikovanje čudovitega loka. Kako šivati ​​vrh, si lahko ogledate na sliki v članku.

Nakupovalna torba

Na koncu vam bomo pokazali, kako lahko s svojimi rokami naredite dve različici vrečk. Prav tako jih šivamo brez vzorcev, saj lahko vse meritve in izračune takoj uporabimo za tkanino. Prva vreča je pravokotna poslovna torba s podlogo, zato morate pripraviti ne le zunanjo tkanino, temveč tudi notranjo oblogo.

Po rezanju obeh plošč zahtevane velikosti se ročaji zašijejo navzven. Potem se v obeh delih naredijo stranski šivi. Med deli so povezani tako, da so bili šivi znotraj vrečke. Da bi to naredili, je treba dele obrniti navzven, jih šivati ​​v krog skupaj, tako da je majhna luknja dovolj neoznačena, da vrnejo vrečko nazaj. Nato se šivano območje ročno umije. Da bi preprečili drsenje obloge, lahko okoli oboda vrečke daste linijo na razdalji približno dva do tri centimetre od zunanjega roba. Vrečko lahko pustite takšno, kot je, lahko pa celo oblikujete dno, preden oba dela šivate skupaj. Če želite to narediti, prerežite vogale, kot je prikazano na sliki.

Torba za plažo

Naš zadnji ročno izdelan izdelek je vreča iz tkanine, za katero še vedno ne škodi, da pripravite vzorec. Zagotavljamo pa, da njegova gradnja ne bo imela težav. Nezaželeno je, da bi risbe na očesu bile neposredno na tkanini, saj je izdelek sestavljen iz štirih delov, ki jih je treba nato medsebojno kombinirati. Na splošno je potek dela jasen na sliki, pozornost bralcev pa usmerjamo le na to, kako se peresa zašijejo skupaj. Za polovice, ki so lepo povezane, ena od njih potrebuje malo ozek.

Upamo, da bodo predlagani mojstrski tečaji pritegnili bralce, ki jih bodo zagotovo uresničili.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy