FoodPro Preloader

Velikonočno jajce iz modularnega origami: mojstrski razred


Počitnice prinašajo v naše življenje veliko razpoloženja, raznolikosti in občutka radosti. Verjetno jih zato pričakujemo. Svetel praznik Velike noči ni izjema. Judje na peščeni pečeni jagnje, zajec velja za simbol katoliškega praznika. Krščanska Uskrs je povezana z jajci, barvanimi v različnih barvah. Če želite pre

Počitnice prinašajo v naše življenje veliko razpoloženja, raznolikosti in občutka radosti. Verjetno jih zato pričakujemo. Svetel praznik Velike noči ni izjema. Judje na peščeni pečeni jagnje, zajec velja za simbol katoliškega praznika. Krščanska Uskrs je povezana z jajci, barvanimi v različnih barvah. Če želite presenetiti svoje prijatelje, lahko naredite velikonočno jajce iz modularnega origamija - to je čudovit kos nakita, ki ga naredite z lastnimi rokami. Praznovanju bo dala poseben čar, ekskluzivnost in čar.

Neverjetno obrt

Obrti z lastnimi rokami so lahko odlično darilo družini, sorodnikom ali prijateljem. Zagotovo bo postala nenavadna dekoracija velikonočne košare. Narediti tako jajce je zelo preprosto. Če želite to narediti, morate slediti shemi in vnaprej načrtovani načrt za ustvarjanje origami. Lahko pokažete ustvarjalnost in prevedete fantazijo v resničnost. Za izdelavo ročnih del lahko uporabite papir vseh barv mavrice. Ta izbira širi meje in povečuje ustvarjanje vseh vrst variacij papirnate mojstrovine.

Za ustvarjanje obrti bo potrebno:

  • Papir različnih barv.
  • Pisarniško lepilo ali pištolo za lepilo.
  • Škarje
  • Vladar.
  • Majhno leseno ali kartonsko stojalo.

Priprava na delo

Ustvarite modularni origami "Easter Egg" je potrebno na ravno površino. Najbolje je opremiti mizo. Prekrito je z oljno krpo, da se površina ne obarva. Svetloba mora pasti na njega. Zato je najbolje, da delovno mesto opremite blizu okna. Priporočljivo je, da postavite namizno svetilko na površino. Slaba osvetlitev negativno vpliva na vizijo osebe. Če otroci sodelujejo pri ustvarjanju takšnih obrti, potem potrebujejo odmor. 30 minut lahko pokaže nastanek origami jajc, in 10 minut, da pusti počivati. Otroci z veseljem sodelujejo v takšnih ekstra razredih. Otroci se radi naučijo vsega novega. Kot kaže praksa, so vedno radovedni in presenečeni, da se naučijo umetnosti origamija. Master razred "Velikonočna jajca" privablja otroke s svojo edinstvenostjo in ekskluzivnostjo.

Enake sheme

Glavna prednost teh obrti je, da lahko v kratkem času dobite odličen rezultat. Model iste vrste daje edinstveno priložnost za ustvarjanje različnih jajc. Kljub ustvarjanju obrti po isti shemi bo vsako jajce ekskluzivno in edinstveno. Vse je odvisno od spretnosti, pisanih modulov in zamišljenih idej. Z upoštevanjem osnovnega načela montaže lahko ustvarite nenavaden vzorec ali velikonočni napis. Nato bomo predstavili navodila po korakih, kako narediti velikonočno jajce z origamijem. Za izdelavo take obrti boste potrebovali 250 večbarvnih modulov, kot tudi 32 enobarvnih ali barvnih modulov za stojalo.

Izdelava origami jajčnih vrhov

Na kratki strani so nameščeni trije moduli, ki so med seboj povezani, tako da je eden od modulov na sredini. Ustvari se veriga dveh takšnih vrstic. Vsaka vrstica ima lahko 6 ali 8 modulov. Veriga se mora zapreti v tesnem krogu. Nato velikonočno jajce iz modularnega origamija potrebuje dvakratno povečanje modulov. Na vsak vrh vrha piramide prve vrstice se namesti en modul z žepom navzdol. Rezultat mora biti 12 ali 16 modulov, odvisno od izbrane začetne količine. Nato se postavi naslednja vrsta modulov. Njihovo število se dvakrat poveča. Mora biti 24 ali 32 tock. Nato se nanjo namesti ena vrsta modulov, vendar v drugačni barvi.

Modularni origami "Easter Egg" omogoča izbiro barv na zahtevo avtorja. Naslednja vrstica je enaka prejšnji. Določena je vrsta modulov tretje barve. V naslednji vrstici se moduli izmenjujejo v zaporedju različnih barv. Med seboj se dobro ujemata odtenki bele in modre, rdeče in zlate, svetlo zelene in rumene. Moduli morajo biti razporejeni tako, da ena barva zavzame enakomeren položaj, druga barva pa je liha. Na vsakem vrhu enega odtenka zadnje vrstice je potrebno obesiti en modul enake barve. Žep mora biti dol. Rezultat bi moral biti 36 ali 48 modulov.

Ustvarjanje obrtnega centra

Osrednja vrstica pomeni izmenjavo odtenkov. Postavljena je monofona vrstica. V tej seriji je treba razdeliti na 12 ali 16 fragmentov. V enem odlomku morajo biti 2 monokromatska modula. Rezultat je 24 ali 36 modulov. Na tej stopnji mora imeti velikonočno jajce iz modularnega origamija zaokroženo obliko. Nato se za vsak fragment določi 1 modul. Pri ustvarjanju te serije naj bi potrebovali le 12 ali 16 modularnih fragmentov. Vsak modul je postavljen na vrh modula z žepom navzdol. To bo trajalo 24 ali 36 modulov.

Modul se postavi na vsak ekstremni fragment z žepom navzdol. Centralne glave so pritrjene s četrtimi moduli. Takšna predstava bo obrtniku dala nenavaden barvit vzorec. Zato naj bi na vsakem fragmentu obstajali 3 moduli. V tej vrstici je 36 ali 48 modulov. Nato nadomestite odtenke. Na skrajnih vrhovih rastejo dva modula. Med seboj so pritrjeni moduli druge barve. Tako naj bi v vsakem fragmentu obstajali 4 moduli. V vrsti - 48 ali 64 kosov.

Zoženje obrti origamija

Velikonočno jajce iz modularnega origamija zmanjša ena delitev. Vrhovi prejšnje vrstice so skrbno položeni na vrh osrednjih modulov. Dobili bomo 24 ali 36 modulov. Na stranskih robovih ekstremnih modulov prejšnje vrstice se nosijo na 1 novem modulu. Vrhovi v središču so povezani z moduli drugačnega odtenka. Kot rezultat, mora biti v vsakem fragmentu 3 modula. V zadnji vrsti - 36 ali 48 modulov. Potem sledi izmenjava dveh odtenkov. Sosednji fragmenti so povezani z monotonimi moduli. Število modulov mora ostati nespremenjeno - 36 ali 48 kosov. Ta način izdelave obrti mora biti privlačen tako za profesionalce kot za amaterje. Vse privlači modularni origami. Shema velikonočnega jajca je preprosta in ne zahteva dodatnih veščin.

Dokončanje jajc iz modularnega origamija

Postavljena je monofona vrstica. Na vsakem tretjem vrhu modula v prejšnji vrstici je postavljen 1 modul. Skupaj naj bi bilo 24 ali 36 modulov. Končno se ustvari 2 vrstici prvega odtenka. Vsaka od teh vrstic mora imeti 24 modulov. Zadnja vrstica je sestavljena iz modulov prve barve. Vsak tak modul se nosi na treh tockih fragmentov prejšnje vrstice. V vrstici mora biti 16 ali 24 modulov. Ta vrstica bo dno jajca. Na koncu bi morali dobiti modularni origami "Easter Egg". Izvedbena shema je zelo preprosta. S pravilnim izvajanjem navodil po korakih dobite neverjeten ročno izdelan izdelek.

Izdelava velikonočnega jajca

Enake sheme velikonočnih jajc, spretnosti in ustvarjalnega razmišljanja - vse te lastnosti združujejo modularni origami. Shema velikonočnega jajca ni sestavljena samo iz glavne teme, temveč tudi od baze. Na stojalo bo pritrjeno velikonočno jajce. Če želite to narediti, morate ustvariti verigo dveh vrstic. Moduli so povezani v krogu po 10 kosov. V naslednji vrstici nadomestite modele odtenkov. Nato je določil vrsto enobarvnih modulov. Pomembno je, da so obrnjeni naprej pod pravim kotom 90 °.

Nato se moduli narišejo v središče. Naslednja vrstica se ujema z običajnim položajem. V naslednji vrstici se poveča število modulov za polovico. Obrnejo se pod pravim kotom 90 °. V tej seriji modulov mora biti 2-krat več - 20 kosov. V zadnji vrstici so moduli postavljeni v običajnem položaju. Podobno je druga polovica ustvarjena za bazo. Nato sta oba dela zlepljena z lepilnim materialom. Potrebno je lepljenje ozke baze. Na širokem setu se kramp. Rezultat bi moral biti popoln origami papir. Velikonočno jajce lahko okrasimo s trakovi, okrasnimi ali večbarvnimi iskrami. Na koncu stojala skupaj z jajcem se lahko prilepi na leseno ali kartonsko stojalo.

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker?  DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis.  Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi