FoodPro Preloader

Angel (kavelj): shema pletenja. Kvačkane angelske figurice: diagrami in opisi


Kvačkani dekor je v vsakdanjem življenju postal znan številnim pletilcem. Prevleke za blazine, odeje, podstavki za vroče hlače - ta seznam je neskončen. Med srčkastimi okrasnimi obrtmi so tudi angelski kvačkani angeli. Sheme za njihovo izdelavo je mogoče zlahka najti ali razviti neodvisno. Obseg angelov Najpogosteje se ti izdelki uporabljajo za okrasitev božičnih dreves ali kot glavni dekorativni element za Valentinovo. Glede na

Kvačkani dekor je v vsakdanjem življenju postal znan številnim pletilcem. Prevleke za blazine, odeje, podstavki za vroče hlače - ta seznam je neskončen. Med srčkastimi okrasnimi obrtmi so tudi angelski kvačkani angeli. Sheme za njihovo izdelavo je mogoče zlahka najti ali razviti neodvisno.

Obseg angelov

Najpogosteje se ti izdelki uporabljajo za okrasitev božičnih dreves ali kot glavni dekorativni element za Valentinovo. Glede na slog, obliko in velikost je v vrsto obešenih več angelov, enega za drugim ali v skupinah, postavljenih na mize in okenske police.

Eleganten angel (kljuka), shema pletenja, ki je lahko zelo različna, super za darilo. In še posebej takšne male stvari razveseljujejo otroke.

Izbira preje in značilnosti izdelave

Da bi ob pletenju ohranili eleganten slog, je zaželeno, da se izognete uporabi svetlih barv in pestrih barv številk. Tradicionalno so angeli upodobljeni v belih oblekah. Uporabite lahko tudi druge pastelne odtenke: breskve, rumeno, roza, modro.

Tanka bombažna preja je najbolj primerna za izdelavo teh številk. Toda preveč tanek nit oteži angele kvačkanje. Sheme so pogosto osredotočene na nit z debelino 400 m / 100 gramov. Večja kot je premer v premeru, tanjša je preja. Optimalna za omenjeni izdelek je debelina niti 550 m / 100 gramov.

Poleg bombaža lahko uporabite tudi lan, viskozo, svilo, poliamid ali mikrovlaken. Akril ni popolnoma primeren. Na navojih so vedno vilice in za to sliko potrebujemo popolnoma gladko snov.

Da bi dobili zelo kakovosten angel, se mora ujemati kavelj, vzorec pletenja in preja. Orodje je bolje izbrati tanjši - od 0, 9 mm. Potem bo gostota platna visoka. Trdo platno je označeno z gladkimi identičnimi tečaji in togostjo.

Najlažji angel crochet: shema in opis

Najlažji način, da naredite ravno dekorativno sliko. Trajalo bo zelo malo časa, truda in materiala. Poleg tega je ta vrsta dela na sile pletilja z vsemi izkušnjami in izkušnjami.

Angel (kavelj), ki je upodobljen na tej fotografiji, je zelo hitro pletenje. Vzorec pletenja jasno kaže, da je začetek izdelka središče glave. Kot lahko vidite, je lahko vezana skupaj s trdnim okroglim kosom in vezana z lesenimi obroči ustrezne velikosti, kot je prikazano na fotografiji. Lasje v tem primeru se izvajajo s pikotom zank.

Telo in oba krila sta povezana z enim rezilom, nato pa preidejo v izdelavo obleke. Na koncu so pleteni čipkasti robovi za krila in halo, da postane pravi angel za kvačkanje. Shema predlaga, da se izvajajo ta dejanja v procesu pletenja krožno vezavo. Ob robu obleke preide na krilo, nato na ramo, oblikuje nimbus in nato nadaljuje v drugo krilo.

Prilagoditev vzorca

Za pletenje ravno angel, lahko uporabite vse znane krožni vzorec. Načelo širitve platna je enako kot pri vsakem prtičku. Da bi dobili sliko iz okroglega fragmenta, morate izvesti naslednje korake:

  1. Preštejte število poročil v motivu.
  2. Začni shemo pletenja. V prvi vrsti plesti polovico navedeno v shemi zank.
  3. Obrnite platno in nadaljujte v tretjo vrstico. Cilj je doseči čeden polkrog.
  4. Zaženite toliko vrstic, kot je potrebno, da oblikujete krila.
  5. Mentalno razdelite platno na tri dele in nato pletite le srednjo tretjino.

Ko so vse vrste sheme pletene, lahko izvedete krožno vezavo slike.

3D angel za kvačkanje: shema in opis

Naslednji tip slike zahteva večjo usposobljenost kvalificiranega delavca. Njegovo pletenje je zapleteno zaradi potrebe po skrbnem opazovanju razmerij.

Navdih za pletenje posameznih delov lahko najdete, na primer, da so krila preveč velika in da je glava premajhna.

Pri izvedbi telesa takšne številke lahko uporabite tudi krožno motivni vzorec ali oblikujete vezje. V vsakem primeru se bo pojavil izvirni in izvirni angel. Kavelj, shema pletenja in preja je treba izbrati na podlagi zgoraj navedenih priporočil.

Glava se lahko poveže na kakršenkoli prikladen način. Dovoljeno je vezati lesen obroč, velik nakit ali uporabiti sintepon kot embalažo.

Če želite povezati telo, lahko uporabite krožno odprt vzorec, vendar ga morate rahlo spremeniti.


Načelo razširitve krožnega traku bo vodilo k oblikovanju popolnoma krožnega ravnega dela. Vendar, da bi prišel ven stožec in angel iz kvačkanja, je treba shemo izpolniti za 50% ali 25%. To pomeni, da je pri pletenju v prvi vrsti treba zmanjšati število pletilnih šivov. Nato zaprite pletenje v obroč in opravite le del ponovitev do konca sheme.

Kako vezati krila

Glavni dekor pletenega angela so krila. Biti morajo lahki in zračni. Zato jih je treba izvajati posebej previdno.

Kot vzorec so popolne vse vrste mrež in zelo nežni klinasti delci. Kot primer lahko razmislite o zelo priljubljenem vzorcu "ananas".

Shema je predlagala več možnosti za odprte elemente, ki so primerni za pletenje kril. Za dodatno dekoracijo, lahko uporabite trak, ki vsebuje pikot zračnih zank.

Ko so vsi deli pripravljeni, jih je treba šivati ​​in ojačati.

Končna obdelava

Kot posledica zgoraj opisanih dejanj dobimo mehke kose. Ampak to še niso kvačkani angeli. Sheme, vzorci in preja nekoliko vplivajo na stopnjo togosti platna, vendar lahko dobite res stabilno sliko šele po posebni obdelavi obdelovanca. Pletivo je potrebno impregnirati z raztopino, ki vsebuje želatino, škrob ali PVA lepilo. Koncentracija vezivne komponente v raztopini mora biti visoka.

Izdelek se potopi v posodo z raztopino, impregnira vse dele platna in stisne presežek. Nato dal prazno na vnaprej pripravljeno obliko, se raztezajo in pin vse robove platna z zatiči.

Oblika za sušenje obdelovanca je izdelana iz kartona. Zložite ga v stožec in fiksirajte robove. Da mokra plošča ne vpije kartona in ne prevzame njegove barve, je treba embalažo položiti na obliko in šele potem je treba obdelovanec položiti.

Končno dekoracijo angela je treba narediti po sušenju.

V skladu z zgoraj opisanimi navodili bo lahko katera koli rokodelka angela (sheme, opisi in fotografije v članku pomagajo pri tem).

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature