FoodPro Preloader

Učenje plesti: kako pridobiti zanke na igle


Odločanje za to vrsto ročnega dela, kot je pletenje, boste morali najprej obvladati težko znanost o tem, kako narediti tipografski rob. V ta namen podrobno proučite opise, ki opisujejo, kako vtipkati zanke. Izkazalo se je, da lahko celo začnete pletenje nogavic ali puloverja s pobiranjem zanke s kavljem. In,

Odločanje za to vrsto ročnega dela, kot je pletenje, boste morali najprej obvladati težko znanost o tem, kako narediti tipografski rob. V ta namen podrobno proučite opise, ki opisujejo, kako vtipkati zanke. Izkazalo se je, da lahko celo začnete pletenje nogavic ali puloverja s pobiranjem zanke s kavljem. In, če je to priročno orodje za vas, potem s povezovanjem verige zraka in dajanje vsake od njegovih povezav na iglo za pletenje, boste dobili pripravljen rob za slog. Potem pa ostaja samo nadaljevanje dela po opisu in sliki.

Toda najpogostejša je metoda, imenovana »dolg gostitelj«. Z njim boste dobili lepo, lepo izvedeno prvo vrstico, ki bo precej elastična, vendar ne bo podvržena raztezanju, in bo vaš izdelek zaščitila pred deformacijami. Za tiste, ki še vedno obvladujejo pletenje, izkušeni kvalificirani delavci priporočajo prakticiranje, kako pridobiti zanke, pri tem pa posebno pozornost nameniti sili napetosti niti. Konec koncev, togost (mehkost), gostota (prosojnost) roba za vezanje določa videz končnega izdelka in udobje njegove vsakodnevne obrabe. Med vadbo lahko opravite potrebno delo z eno samo iglo, v prihodnje pa vam priporočamo, da naredite komplet zank, tako da zložite obe igli skupaj.

Torej, na igleh začnemo s sklopom zank, saj merimo potrebno količino proste niti iz glavnega predala. Dolžina "repa" se izračuna na naslednji način: za vsako zanko potrebujete od 1 do 2, 5 cm (odvisno od debeline igel in preje), za brezplačno konico, ki vam omogoča udobno vnašanje zadnjih zank, dodajte še 15-20 cm.

Nit položite okoli palca in kazalca leve roke, držite oba konca na dlani. Odprt "rep" zaplete palec in tisti, ki vodi do tuljave - kazalec. Z navojem zavrtite nit med palcem in kazalcem (sl. 1).

Izvlecite ga z iglo in pod palcem potegnite pod prejo (slika 2).

Nato priključite nit pred kazalcem (slika 3) in jo povlecite skozi zanko na palcu (sl. 4).

Ko napetost na palcu oblikuje zanko. Povlecite navzdol in ponovno navijte navoj (slika 5). Prepričajte se, da 2 zank, ki sta rezultat manipulacij, v tem trenutku ne skočita z igel.

Sliki 6-10 jasno prikazujeta, kako se zanke še bolj zanesejo do zahtevane številke.

Če se vam bo ta možnost zagona niza zank zdela težka in težka, vam bomo dali opis in ilustracijo, kako narediti zanke z metodo »končana prva zanka«:

držite "prosti konec" niti, da jo enkrat zavrtite okoli prstov (slika 11);

odstranite zanko z roke (slika 12);

potegnite osrednji nit na iglo, izvlecite in privijte zanko (slika 13).

Nato nadaljujte z izvajanjem niza zank, kot je prikazano na slikah 6 do 10. Upamo, da vam bo ta opis pomagal z lahkoto in brez težav, da bi obvladali znanost o izvajanju roba za stavljenje.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami