FoodPro Preloader

Pravila biljarda in njegovih sort


Biljard je ena izmed najbolj vznemirljivih iger s starodavnim poreklom, vendar do danes še ni izgubila svojega pomena. Zagotavlja zanimivo razvedrilo in skriva v sebi neomejene možnosti. Med drugimi vrstami športnih iger je biljard najbolj demokratičen, saj ne postavlja strogega okvira za starost ali telesno pripravljenost. Vs

Biljard je ena izmed najbolj vznemirljivih iger s starodavnim poreklom, vendar do danes še ni izgubila svojega pomena. Zagotavlja zanimivo razvedrilo in skriva v sebi neomejene možnosti. Med drugimi vrstami športnih iger je biljard najbolj demokratičen, saj ne postavlja strogega okvira za starost ali telesno pripravljenost. Vse, kar je potrebno od igralcev, je temeljito preučiti pravila igre biljarda, se naučiti osnov in razviti njihovo tehniko ter jo postopoma približati popolnosti.

Obstaja več deset vrst biljarda, vendar je samo pet glavnih: ruski biljard, dve vrsti bazena (šport in zabava), pa tudi karo in snooker. Imajo pa veliko različic, od katerih se vsak imenuje drugače. Na primer, »ameriški«, »piramida« s svojimi sortami (»mala ruska«, »moskva«) in druge igre se nanašajo na ruski biljard.

Splošna pravila igre biljarda so preprosta in jih lahko povzamemo, kot sledi. Dejanje poteka po posebni mizi: imenuje se tako - biljard. Na njem so v določenem vrstnem redu postavljene kroglice, ki so lahko različnih barv in velikosti. Potrebno je, da igralec, ki drži iztočnico v svojih rokah, udari v eno smer na eno od kroglic, tako da se dotakne drugih kroglic na mizi. Pred udarcem morajo biti izpolnjeni pomembni pogoji: iztočnica mora hoditi prosto, v ravni ravnini, položaj telesa pa mora biti fiksen in primeren za igralca sam. Cilj igre je doseči čim več žogic v posebnih luknjah. V številnih vrstah biljarda se igralcem lahko naložijo globe: na primer za posredovanje nasprotnika ali zunanjega opazovalca v igri, za namerno zavlačevanje stranke, za dotik zunanje krogle, za nepravilno izvajanje stavke itd.

In potem začnite različice. Na primer, pravila igre ruskega biljarda so zapletena zaradi dejstva, da so kroglice v njem relativno velike in težke, in žepe, nasprotno, so majhne. Zato igra igrajo le izkušeni igralci bazenov. Vendar je združenje v tem pogledu bolj demokratično. Pravila igre ameriškega biljarda so omejena na pravilno izbiro taktike in strategije. Zabiti žogo je enostavno: majhna je, žep pa je skoraj pol in pol širši od njegovega premera. Zato v tej vrsti igre nasprotniki poskušajo ustvariti idealno pozicijo za udarno žogo, kot tudi preprečiti možnost, da bi udarili svojega nasprotnika z najrazličnejšimi načini.

Tisti, ki se šele začenjajo učiti pravil igre biljarda, pogosto delajo napake. Ne razvijajo v celoti strategije, ne izboljšajo svoje opreme, dajo napačen udarec. Učenje vseh teh odtenkov v odsotnosti je skoraj nemogoče. Zato je najbolje, da se vpišete v dobro šolo ali si vzamete nekaj lekcij od igralca visokega razreda. Zadnja možnost je dobra, ker čas usposabljanja ne more zgolj razumeti osnove, temveč tudi spoznati skrivnosti mojstrov neposredno v praksi.

Danes se število različnih klubov in šol biljarda vsako leto povečuje, igra pa postaja vse bolj priljubljena in dostopna. Spoznajte pravila igre za biljard, pridobivajte izkušnje, brusite svojo tehniko in zmagajte!

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature