FoodPro Preloader

Kako narediti ravnino plastelina


Skoraj vsi otroci (in nekateri odrasli) radi brišejo različne figure in figurice iz plastelina in polimerne gline. Posebej zanimivo je ustvariti različne tehnike z lastnimi rokami - letali, avtomobili in rakete. V tem članku boste izvedeli, kako hitro in enostavno narediti ravnino plastelina ali plastike. In

Skoraj vsi otroci (in nekateri odrasli) radi brišejo različne figure in figurice iz plastelina in polimerne gline. Posebej zanimivo je ustvariti različne tehnike z lastnimi rokami - letali, avtomobili in rakete. V tem članku boste izvedeli, kako hitro in enostavno narediti ravnino plastelina ali plastike. In najprej se pogovorimo o materialih in orodjih.

Materiali in orodja

Preden začnete kupovati material, se odločite, katero ravnino gline ali gline boste modelirali. Če želite vzeti otroka, potem kupite običajno barvno glino za otroško ustvarjalnost. In če želite trajno sliko, nato zaloge polimerne gline. Poleg tega, če oblikovati veliko ravnino gline, nato pa še drugo folijo, žico in osnovo za krila. Orodja, ki jih boste potrebovali, so večinoma stacki in noži.

Kako narediti letalo z otrokom iz plastelina

Slepi letalo z otrokom je enostavno! Glavna stvar je, da zaloge več materiala. Najprej slepi trup zrakoplova. Od zgoraj v obliki mora biti podobna korenju. Nato zavrtite kos gline v plast 5-6 milimetrov in izrežite krila, odbijače in rep letala. Vse to se nežno drži na telesu letala. Poleg tega iz bele in črne gline naredijo oči in usta. Toda šasija ne bo delovala. Plastelin je precej mehak material, zato se lahko upogne pod težo, ki jo ima letalo. Klesanje plastelina je zelo zanimiva dejavnost!

Ko oblikujete z otroki, uporabite kupčke za glino. Tako zaščitite otroka pred bolečimi kosi.

Bolj zapleten model letala

Z starejšim otrokom lahko že razmišljate, kako narediti letalo bolj realistično od plastelina. Otrok lahko pod nadzorom odrasle osebe že uporablja poseben nož za kiparstvo. Ta model je zelo preprost in enostaven za izdelavo. Najprej oblikujte telo v obliki dolgega stožca. Nato zmečkajte plastelin v torto in izrežite krila in rep iz njega. Prilepi jih na telo. Nato iz belega plastelina oblikujte kokpit.

Iz temno sive ali črne gline se oblikujejo lopatice propelerja. V sredini pritrdite majhno kroglo modre ali rdeče. Letalo je pripravljeno!

Ravnina plastelina z okvirjem

Toda preden naredite letalo z okvirjem iz plastelina, se založite na material in, seveda, potrpljenje. Potrebovali boste ne samo glino, temveč tudi folijo, žico in morda tudi temelje za krila. Po želji se lahko ta model oblikuje iz polimerne gline in nato sežge. Takšna številka vam bo služila veliko dlje.

Najprej oblikujte okvir. Letalo iz plastelina mora biti stabilno. Okvir naj bo v telesu letala, krilih in podvozju. Folija mora biti v primeru, če ne želite porabiti veliko materiala na letalu.

Nato začnite skrbno palico čez okvir z gline ali polimerne gline. Krila in rep so bolje rezani z nožem, saj bodo v tem primeru bolj gladki robovi. Na krilih lahko na rdeč krog pritrdite logotip v obliki bele zvezde. Za to je najbolje uporabiti rezila. Potem slepite propeler, oblecite gline na šasijo in naredite trakove rdeče gline s strani telesa zrakoplova. V središču propelerja nalepite majhen stožec bele gline. Izdelka ne puščajte na soncu, sicer se lahko poslabša. Letalo je pripravljeno!

Izdelujete lahko različne modele. To so lahko velike tovorne podlage ali, na primer, majhne ravnine s krilnimi površinami. Če so krila prevelika, lahko uporabite plastični ali žični okvir za njih.

Kaj lahko nadomesti glino

Če hočete letalo dolgo časa hraniti, ga slepite iz pečene polimerne gline. Ta material ni primeren za otroke zaradi visokih stroškov, toda odrasli radi iz njega oblikujejo. Takšna ravnina bo po peki postala čvrsta in krila fleksibilna. In ko pade, je malo verjetno, da se bo zlomila in seveda ne bo zbledela.

Poleg tega lahko naredite letalo iz kolača mastike. Model je oblikovan na enak način kot iz plastelina. To letalo lahko okrasite torto za otroke za počitnice!

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature