FoodPro Preloader

Crochet prtički: diagrami in opis za začetnike


Vsaka obrtnica, ki plete kvačkane serviete, išče sheme na različnih virih. In ne moremo jih vedno razvozlati (predvsem za začetnike), ker se lahko v tujih virih zapis razlikuje. V članku smo za vas izbrali več zanimivih možnosti, ki jih bomo podrobno analizirali, da boste lahko dobili popolne izdelke. Enosta

Vsaka obrtnica, ki plete kvačkane serviete, išče sheme na različnih virih. In ne moremo jih vedno razvozlati (predvsem za začetnike), ker se lahko v tujih virih zapis razlikuje. V članku smo za vas izbrali več zanimivih možnosti, ki jih bomo podrobno analizirali, da boste lahko dobili popolne izdelke.

Enostavno prtiček

Kvačkanje kavelj ni težko. Glavna stvar je zagotoviti, da se poročilo v vsaki vrstici ponovi z enakim številom zank.

Začnimo z okroglimi prtički. So najenostavnejši v izvedbi, če že poznate osnove pletenja: zračne zanke, povezovalne zanke in steze.

Izdelek se začne s 6 zračnimi zankami (h. P.), priključen v obroč. Na podlagi njih, morate plesti dvigalo stolpec od 3 c. n. in 19 dvojnih kvačk, ki so povezane z začetkom druge vrstice. Naslednja faza je enakih 19 stolpcev za verigo treh zračnih zank. Toda med elementi, ki jih morate plesti za 1 v. str.

Nato preprosto pleteni kvačkani prtiček, ki se uporablja za verige zračnih zank, da je izdelek bolj odprt. V diagramu so označene s pikami. Zdaj poznate načelo branja te sheme in hitro razumete nadaljnje faze dela.

Vendar je vredno pozornosti posvetiti dejstvu, da na tej sliki obstajajo elementi, kjer imajo dvojne kvačkine skupno točko. To naredimo na naslednji način: pletimo dvojno kvačkanje, vendar se v zadnji fazi ne povsem zapre in začne se drugi element, ki prav tako ne doseže konca. Ko so na ta način izdelane vse 3 palice, bodo na kljuki 4 zank. Vsi skupaj in morajo plesti naenkrat.

Spiralni vzorec

Nadaljujemo z urami pletenja. Naslednja možnost, čeprav se bo izkazala za nekoliko gostejšo od prejšnjega izdelka, izgleda manj privlačna. Podrobneje preučite glavne točke.

V nadaljevanju so uporabljeni naslednji pletilni elementi (gremo po redu, kot v legendi sheme):

  • Douzhechka - povezovalni stolpec. Uporablja se na koncu vsake vrstice.
  • Točka - zračna zanka. Diagram jih popolnoma prikazuje.
  • Mali križ je en kvačkanje. Uporabljajo se v zgoščenem zgornjem delu izdelka in tvorijo trikotnike.
  • Stolpec z dolgim ​​križem - en kvačkanje. To je glavni element izdelka. V diagramu je dobro prebran.
  • Trikotniki v zadnji vrsti prtičkov - pikot. Sestavljeni so iz treh zračnih zank, katerih osnova je vezana na isto mesto, od koder se je začela.

Nadaljnje branje sheme problemov ne bi smelo biti. Glavna stvar je, da pravilno izračunate število določenih elementov v vsakem delu vzorca in ga natančno ponovite.

Velik otroški prtiček

Zgoraj kvačkani kvačkani prtiček na fotografiji je tudi odlična možnost za začetnike.

V tej grafični sliki je uporabljen enak zapis, kar pomeni, da ga ne bo težko prebrati. Analizirali bomo le najtežje trenutke.

Na dnu obroča zračnih zank je pletena vrsta enojnih kvačk. Tukaj so predstavljene v obliki preprostih palic brez pomišljajev. Druga vrsta je skupina stebrov z dvema libama z enim vrhom, ki sta ločena z zračnimi zankami (pikami).

V 13. vrstici se uporablja bujna kolona. Narejen je iz polstolpov s kvačkanjem s skupno podlago in vrhom. Za začetek naredite ogrinjalo in izvlecite nit iz prejšnje vrstice. Ponovite to dejanje. Ne pozabite, da mora biti osnova vseh pol stolpcev skupna. Naredite 3-4 zanke in jih takoj povežite z eno skupno. str.

V 18. in 19. vrstici so zanke, ki označujejo pikot. Kako je to storjeno, smo opisali v prejšnji shemi. Tako enostavno smo razstavili še eno preprosto shemo prtičkov za začetnike. Tudi šolarke v delavskih razredih jo lahko priključijo s kavljem.

Prtiček s stožci

Podrobna barva te možnosti prav tako nima veliko smisla. Vsi njeni elementi so jasni in dobro berljivi. Zato opozarjamo na dejstvo, da skoraj vse sheme plenice kvačkane kvačkane, ne v celoti upodobiti celoten izdelek. To je posledica dejstva, da takšne številke prikazujejo eno ali več poročil.

Kaj to pomeni? Ko je upodobljen element popolnoma pleten, potem morate začeti delati na popolnoma enakem delu. Poročila so ponavljajoči se deli vzorca, ki bodo sčasoma pripeljali do zaključka serije. In potem morate uporabiti povezovalno zanko in dvigniti stolpec za začetek nove vrstice.

Prtički z bujnimi stebri

To je primer še ene lepe prtičke. Kvačkanje s tem vzorcem že zahteva določeno stopnjo znanja. Ampak navsezadnje že poznamo osnovne tehnike tega ročnega dela in jih dobro obvladujemo na prejšnjih izdelkih.

Ker je shema malo zamegljena, je treba omeniti, da v tistih krajih, kjer se uporablja gosto parjenje z 1 kvačkano palico, jih morate plesti v količini 6 kosov. Tako dobimo izdelek trdno in popolno. Na mestih, kjer se ti stebri konvergirajo na klin, ki se giblje od dveh navpičnih trakov v enega, je narejenih 8 stebrov z eno nakido in skupno točko. In s palicami brez pomišljajev, so stolpci označeni brez kvačkanja.

Ovalni elementi v shemi so veličastni stolpci. V tej shemi se pogosto uporabljajo.

Kvadratni prtiček s storži

Če se odločite, da so v tej vrsti šivank samo okrogle prtičke, se motite. Lahko so pletene v kakršni koli obliki, pa tudi ne prave. Ampak to je že odvisno od ravni spretnosti iglo. Zdaj smo pogled na pletenje kvačkanje kvadratni prtiček. Njena shema je prikazana na sliki zgoraj.

Kot ste morda opazili, je pleten v krogu in končna oblika je pridobljena iz istega okroglega izdelka. Kvadratno obliko določajo verige zračnih zank, ki so v vogalih nekoliko večje in v sredini veliko manjše.

Shema tega izdelka je zelo preprosta. V njem se uporabljajo zračne zanke, stebri brez in z več nakidi. Če obstaja vsaj minimalna raven spretnosti, lahko to opravite v eni uri ali dveh.

Učenje novih oblik

O kvadratnih proizvodih so govorili. Toda kaj storiti, če želite ustvariti ovalne kvačkane serviete. Da, vzemite jih in jih pletite po shemah. Takšne grafične vzorce je veliko. Toda, če ne najdete takšne sheme, lahko varno obdržite okrogel prtiček v ovalu. Primer takšne transformacije je prikazan na sliki zgoraj.

Kot lahko vidite, je bil sprva okrogel prtiček z dokaj preprostim algoritmom za delo na njem, toda mojster se je odločil, da bo oval. Kaj je potrebno za to? Naredite dolgo osnovo. Dlje ko je, bolj bo podaljšan izdelek.

Poleg tega se prilega skoraj kot v prvotni shemi, vendar z nekaj odtenki. V končnih delih ovalnega prtiča so nekoliko bolj osnovni elementi izdelani s kvačkanjem, tako da je njihova koncentracija debelejša, končni izdelek pa se izkaže za ravnega in brez dodatnih gub.

Če še vedno ne veste, kako preoblikovati okrogle vzorce, lahko poskusite na nepotrebni preji, ki ni škoda, da bi se večkrat raztopila. Vsaka uspešna serija se grafično prenese v delovni zvezek, zato se ne spomnite, kako ste jo naredili.

Če kombinirate tehnike za ovalne in kvadratne, dobite kvačkane pravokotne prtičke. Ampak to so poskusi za najbolj izkušene obrtnice, ki vidijo, kje je bolje dodati zanke in kje se je vredno tega vzdržati.

Loin pletenje

Do te točke smo razpravljali o tem, kako ustvariti izdelek, začenši od sredine v krogu. Obstaja pa še ena zanimiva tehnika, ki se prav tako izkaže za pravokotni kvačkani prtiček. To se imenuje pečenica pletenje. Primer takega dela si lahko ogledate na glavni fotografiji v članku.

Glavno načelo te tehnike je menjava praznih in zapolnjenih kvadratnih elementov. Vzorci so podobni risbi v zvezku v škatli ali enobarvnem križu. Začetek ni srednji, ampak eden od robov. Zanj je natipkana potrebna dolžina verige zračnih zank.

Sami celice so ustvarjene na naslednji način: prazno - dvojno kvačkanje, 2 zračni zanki, dvojno kvačkanje; v senci - 4 dvojne kvačkanje. Tako lahko ustvarite izdelke vseh velikosti in s kakršnimi koli risbami, ki jih želite.

Članek predstavlja za začetnike preproste robčke. Kvačkanje ni le enostavno, temveč tudi fascinantno.