FoodPro Preloader

Vzorec lutke Tatiana Konne: mojstrski tečaj


Vsi smo iz otroštva! In če odrasli fantje ljubijo avtomobile, čeprav v polni velikosti, potem se dame vseh starosti zamrznejo ob pogledu na lutke v lepih, okusno izbranih kostumih. Posebno mesto zavzemajo tekstilije. So mehke in prijetne na otip, imajo nekaj naravnega in prijetnega. Ta tkanina, fant ali žival si želi pritisniti nase in ne pustiti. Tak

Vsi smo iz otroštva! In če odrasli fantje ljubijo avtomobile, čeprav v polni velikosti, potem se dame vseh starosti zamrznejo ob pogledu na lutke v lepih, okusno izbranih kostumih. Posebno mesto zavzemajo tekstilije. So mehke in prijetne na otip, imajo nekaj naravnega in prijetnega. Ta tkanina, fant ali žival si želi pritisniti nase in ne pustiti. Takšne izdelke je ustvarila Tatyana Konne.

Strokovnjaki za lutke se imenujejo tudi Snowballs ali Big-Knives. Če imate željo, da bi poskušali izdelati igračo, ki temelji na lutki Tatiana Konne, so v tem članku predstavljeni vzorec in mojstrski razred.

O umetniku in njenih izdelkih

Vsak od svojih potomcev je izdelan do najmanjše podrobnosti, igrače se lahko obravnavajo neskončno! Vzorec lutke Tatiane Konne je zelo preprost. V javni domeni ni nobenega izvirnika umetnika, vendar boste v tem članku videli vzorce, ki jih lahko spremenite med postopkom šivanja. Ko imate izkušnjo, lahko ustvarite svoj vzorec.

Tatyana je oblikovalka z usposabljanjem. Diplomirala je na Mednarodni univerzi za poslovanje in upravljanje, oblikovanje in oglaševanje. Odkar je šla na porodniški dopust, je zelo malo delala v svoji specialnosti. Sedela je doma in očarala se je z ustvarjanjem tekstilnih lutk, razvila edinstveno metodo šivanja igrač po svojem vzorcu. Lutke Tatiana Konne so trenutno priljubljene po vsem svetu. In potem se boste seznanili s stopnjami ustvarjanja izdelkov.

Kako ustvariti lutke Tatiana Konne: vzorec in mojstrski razred

Pripravite krpo. Lahko je lutka majica, bombaž, lan. Vzemite vzorce, jih pritrdite na tkanino z zatiči, obkrožite. Brez rezanja detajlov jih šivajte na šivalnem stroju. Ne pozabite pustiti lukenj za polnilo.

Spodaj je predlagan vzorec lutke Tatiana Konne, v kateri je glava ločen del.

Zdaj je treba izrezati podrobnosti, tako da na robovih ostane 0, 5 cm. Če v svojem obrtnem arsenalu najdete cik-cak škarje, potem obdelajte robove z njimi. Potem material ne bo razpadel.

Zdaj je treba vsako podrobnost napolniti s holofiberjem ali drugim polnilom po vašem okusu.

Podplati čevljev je treba okrepiti: nanje nanesite več plasti netkane tkanine. Pripni ta element s čepi na nogah. Šivajte elemente in puščajte luknjo za polnjenje.

Če želite izrezati čevlje iz kakršne koli debele tkanine (na primer, čutil). Čevlji morajo biti malo večji od samih nog. Podrobnosti za povezavo in vstavitev na igračo.

Postopek zbiranja lutk izgleda takole:

 1. Najprej šivamo glavo na telo (če je glava izrezana ločeno).
 2. Šivanje udov s pritrjevanjem gumbov.
 3. Pritrjujemo lase.
 4. Prikažemo oči na obraz.
 5. Obarvajte lica s pastelnimi ali kozmetičnimi rdečkami.
 6. Oblačimo lutko.

Zdaj poznate faze sestavljanja lutke na podlagi Tatjane Konne. Vzorci poleg tega lahko vidite spodaj. Obstaja več možnosti za vzorce: enodelna glava in telo, pa tudi, ko se sešita posebej.

Vzorci čevljev za lutke Tatiana Konne

Obstaja en trik za Tatiano Konne: za novorojenčke pogosto dobi pripravljene čevlje za otroke. Toda najpogosteje je treba sešiti čevlje ali copate. Spodaj boste videli vzorec čevljev za veliko lutko.

Polnilo za punčke

Polnilo ima pomembno vlogo pri izdelavi tekstilnih igrač. Od njega je odvisno, koliko bo lutka služila svojim lastnikom. Polnilo je odgovorno tudi za gladkost “kože” tekstilne osebe ali živali.

V trgovinah z iglo boste našli veliko število polnil, v resnici pa se vse zniža na dejstvo, da sta primerna le ena ali dve. V tem delu članka bomo analizirali vse, kar proizvajalci ponujajo, in izbira je vaša. Torej so vsa polnila razdeljena na naravna in sintetična.

Naravna polnila

Te vključujejo:

 • vata
 • volna,
 • žaganje
 • naravna zelišča,
 • žit.

Vata. Njegova edina prednost je, da ga lahko kupite v kateri koli lekarni. Tudi dejstvo, da je v celoti sestavljeno iz bombaža, nikoli ne bo povzročilo alergij, in tudi če otrok uniči igračo in poje kos, se ne bo zgodilo nič hudega.

Poraba volne kot polnila je ogromna količina:

 • Igrače ni mogoče oprati.
 • V polnilu se lahko pojavi plesen, ki absorbira vlago iz zraka.
 • Izdelek je zelo težko enakomerno napolniti.

Razsodba: igrače lahko polnite z bombažem samo, če ste jih pripravljeni pogosto spreminjati. S tem polnilom se lahko polni samo izdelek iz zelo gostih tkanin, sicer so neizogibne grde izbokline na površini.

Volna. To je čista česana volna visokogorskih čistokrvnih ovac. Ni obarvan, nima tujih vonjev, prijeten na dotik in ima celo zdravilne lastnosti.

Velika pomanjkljivost tega polnila je visoka cena. Poleg tega se prodaja v kolutih. Nakup za polnjenje enega izdelka je drag. V bistvu se to polnilo uporablja pri izdelavi Waldorfskih kun. Ne pozabite, da izdelkov z volno v notranjosti ni mogoče prati. Polnilo bo treba zamenjati enkrat letno.

Žita. Popolno polnjenje velikega riža z rižem, na primer, zagotovo ni vredno! Vendar je možno tehtati Snowballove noge za trajno žgano ajdo. Potrebno je vžgati sapo, da paraziti ne začnejo tam.

Žagovina. Polnijo jih medvedki. Specifični materiali in za polnjenje lutk niso primerni.

Sintetična polnila

Tukaj torej gledamo:

 • Holofiber
 • Sintepon.
 • Sintepukh.
 • Stekleni granulat.

Holofiber Najpogostejša vrsta nadeva. Delo z njim je enostavno. Sčasoma boste imeli spretnost in cepljenje igrač, ki spominjajo na celulit, popolnoma izginejo. Lahko ga kupite v kateri koli trgovini z iglo. Prodaja se predpakirana v vreče po 0, 5 kg. Majhen trik: poiščite poceni blazine v trgovinah s tem polnilom. Včasih je nakup bolj donosen kot nakup holofiberja na teži.

Sintepon. Najpogostejši material, ki nam je dobro znan od dni ZSSR. Prodaja se v zvitkih. Pred pakiranjem je treba raztrgati in zaviti v proste kroglice. Lahko jih napolnimo samo z debelo tkanino. V drugih primerih se "celulitu" ne da izogniti.

Sintepukh. Polnilo, ki se najbolje obnaša v igračah. Toda delo z njim je težko, saj se razpada v majhne podrobnosti. Potrebna je določena spretnost, vendar je rezultat vreden - površina bo popolnoma gladka. Polnilo ni poceni, če pa nameravate izdelati luksuzne izdelke, se morate naučiti dela s sintetičnim kožuhom.

Stekleni granulat. Polnijo udnike medvedkov. Granulat je kot nalašč za uteževanje nog lutk-Snežinke.

Ko preberete ta članek, bi morali dobiti veliko punčko Tatiana Konne Snowball. Vzorec izdelkov, ki temelji na delih slavnega mojstra, bo osnova za delo, ki ga boste sami ustvarili s časom. Konec koncev mora imeti vsaka igla svojo rokopis.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj. Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami? Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije. Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija? Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino. Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature