FoodPro Preloader

Kako je vzorec kril v pokrovu? Izračun tkanine, rezanje in krojenje


Pod nebom ni nič novega in vse novo je pozabljeno staro. Vsak od nas je več kot enkrat slišal to resnico. Še več, opazoval je ponavljanje zgodovine s svojimi očmi. Domneva se, da je moda zelo spremenljiva in ne more slediti. Toda če sledite modelom trendov več desetletij, potem je povsem mogoče opaziti naključja. Očiten p

Pod nebom ni nič novega in vse novo je pozabljeno staro. Vsak od nas je več kot enkrat slišal to resnico. Še več, opazoval je ponavljanje zgodovine s svojimi očmi. Domneva se, da je moda zelo spremenljiva in ne more slediti. Toda če sledite modelom trendov več desetletij, potem je povsem mogoče opaziti naključja. Očiten primer tega je drugo življenje, ki ga je predstavilo "modno obsodbo" razkošnemu krilu-soncu v pregibu, v katerem so sijale glamurozne dive šestdesetih let. Danes je ta stvar spet na vrhuncu svoje priljubljenosti, lahko rečemo, da spet uživa minuto slave. Zato je čas, da poravnate krilo v ovitku. Poleg tega je enostavno in preprosto šivati ​​sami.

V tem članku bomo razpravljali o tem, kako je zgrajen vzorec kril v pregibu in o izračunu materiala za takšen model. Prav tako se bo štela za najbolj modne možnosti v tej sezoni.

Izbira sloga in materiala

Če govorimo o trendu krilo v krat, potem takoj morate izključiti majhne nabora. Zdaj to ni pomembno. Toda širok lok ali enostranski nabori - to so modeli, na katere je treba paziti. Dolžina tega izdelka je lahko midi in mini.

Vzorec kril v pregibu je zgrajen preprosto, glavna stvar je, da se oborožite s kalkulatorjem in pravilno izračunate potreben kos platna. Toda, katero tkanino izbrati za izdelek? Glavna zahteva, ki se predloži materialu za takšno stvar, je togost, tako da tkanina dobro drži svojo obliko. Seveda se lahko svila in šifon zložita, vendar ne bosta izgledala tako impresivno kot katon, lan ali brokat. Krilo z navzkrižnimi pregibi, katerega vzorec bomo obravnavali spodaj, je lahko odlično dno za elegantno obleko v stilu 60-ih let. Ampak za to morate izbrati trd, izstopajočo tkanino, da ustvarite želeno silhueto.

Barva platna je stvar okusa in tukaj ni pravil. Lahko je navadno platno, celica, cvetlični motivi in ​​abstrakcija z vsemi barvami mavrice. Glavna stvar je, da pravilno kombinirate pikasto dno s mirnejšim vrhom.

Gradimo vzorec

Vzorec krila v pokrovu ravnega kosa tkanine se lahko zgrabi takoj na platnu. Ampak, če je to model sonca ali pol sonca, potem boste morali narediti predlogo iz pomožnega materiala.

Za izdelavo obdelovanca morate izmeriti pas. Boki se ne merijo iz preprostega razloga, da se ta obseg z lahkoto prilega obodu krila, ki se bo zaradi gub. Ampak, če je številka nestandardna ali gube niso polne, ampak le polovico širine, potem je potrebno merjenje bokov.

Izračun za ravno nagubano krilo

Kako je zgrajena ravna krila? Vzorec takšnega modela je takoj označen na platnu. Na robu platna označite dolžino krila + dodatke za šiv pritrdilnega pasu in robljenje dna. Odvisno od velikosti pasu sta lahko potrebni dve ali tri takšne dolžine. Ostaja le za izračun širine pregiba. Da bi to naredili, je treba pas razdeliti na želeno število gub. Ali, nasprotno, na podlagi števila izračunajte širino.

V varčni izvedbi se lahko vzorec nagubanih kril poravna z nepopolnim polaganjem. Od te vrste izdelka ne bo trpela, vendar je potrebno manj materiala. V tem utelešenju morate vzeti ne tri obroke, temveč dva ali dva in pol.

Izračun bantovih gub

Prav tako je tu pravilo o pomnoževanju obsega pasu za 3. Vendar pa je vzorec krila z naglavnimi naglavki nekoliko drugačen. Tkanina za ravne modele je tudi narezana v črtah. Dolžina je odložena na rokavu, na zgornji in spodnji strani traku pa so narejeni dodatki za predelavo. Vzorec krila z bantovye gube lahko tudi z nepopolno polaganje. V skladu s tem bo volumen izdelka odvisen ne le od širine pregiba, temveč tudi od njegove globine. V idealnem primeru je označevalni znak sestavljen iz oznak za širino kraka, oznake upogiba, začetne oznake globine, celotne oznake globine in druge oznake upogiba.

Izračun in konstrukcija sončnega modela

Kako je izračun tkanine za krilo sonce s pleats? Vzorec standardne izvedbe predpostavlja, da je treba platno zložiti v štiri, umakniti s kota 1/6 obsega oboda in na tej razdalji označiti pas. Potem je zahtevana dolžina že izginila iz te črte in označene so robne črte. Vzorec krila v gubah modela se razreže po istem principu. Nič ni težko zgraditi. To mora biti le 1/6 volumna pasu, pomnoženo s 3, tako da lahko položite gube.

Opozoriti je treba, da pri tem rezanju širina tkanine 1, 5 m ni dovolj, da se obkroži krpo štirikrat. In tako boste morali narediti krilo iz več delov. Istočasno je med rezanjem potrebno omogočiti tudi priključke.

Sestav krila

Po označevanju se vse gube poravnajo in oblikujejo. Po zadrgo sešijemo v enega od šivov. Pas je prišit ob pasu v obliki ozkega traku, prepognjenega na pol. Nato predelamo dno izdelka. Lahko se preprosto podvoji in natisne ali pa se obdela na overlocku, poravna in položi linijo.

Na pasu boste morali narediti zanko in šivati ​​gumb. Ali pa uporabite kot kljuko ali gumb za šivanje. Kot rezultat, delo bo izšlo z nagubanim krilom. Vzorec tega izdelka je tako preprost, da lahko tudi najbolj neizkušeni začetniki rokujejo s šivanjem. Torej, proč vse dvome! Čas je, da se prepustite novim oblačilom!