FoodPro Preloader

Lutke iz najlona in sintepona z lastnimi rokami


Lepo je izdelati lepe in originalne stvari za otroke. Naredite igračo za svojo hčer ali kot darilo za ljubljeno osebo. To je zelo preprosto, samo morate vedeti, kako narediti lutke iz najlona in poliestra oblazinjenja z lastnimi rokami. Gradivo za ustvarjalnost bo zahtevalo minimalen rezultat, vendar bo rezultat gotovo.

Lepo je izdelati lepe in originalne stvari za otroke. Naredite igračo za svojo hčer ali kot darilo za ljubljeno osebo. To je zelo preprosto, samo morate vedeti, kako narediti lutke iz najlona in poliestra oblazinjenja z lastnimi rokami. Gradivo za ustvarjalnost bo zahtevalo minimalen rezultat, vendar bo rezultat gotovo.

Lutka "stara ženska" za vašo ljubljeno babico: pripravite vse, kar potrebujete

Takšna zanimiva igračka lahko ustreza ne le otroku, ampak tudi odraslemu. Če imate v družini starejšo osebo - babico, jo lahko predstavite z ljubeznijo. Zdaj pa o tem, kako narediti lutko iz kaprone in sintetičnega olje, tako da se bo izkazalo, kot da je na fotografiji.

Najprej pripravite:

  • Hlačne nogavice (primerno pletene ali kapronske).
  • Sintepon.
  • Niti v barvi nogavic.
  • Niti modra in roza.
  • Uniči tkanino
  • Preja.
  • Vosek ali barvilo za tkanine.
  • Za okvir - žico.
  • Igla.

Bolje je, da takoj postavite pred seboj vse, kar so lutke narejene iz najlona in poliestra, da se ne moti in se prepustite zanimivi vrsti ročnega dela.

Začnemo ustvarjati iz glave

Vzemite kos poliestra in jih napolnite s prsti nogavic. Prsti bodo postali zgornji del glave lutke. Podajte to podrobnost zaokroženo obliko. Vzemite poliester in ga položite v notranjost. On bo postal nos moči dame.

Rahlo ga potegnite naprej, hodite okrog z iglo, v uho katere je vstavljena nit v barvi najlonke. Bolje je, če je njen ton telesni. Dajte nosu kakršnokoli obliko. Ne pozabite na nosnice, naredite jih z nekaj šivi.

Ušite obraz

Izdelava lutke iz najlona in sintepona se nadaljuje. Zdaj morate narediti oči igrače. To lahko storite preprosto - kupite jih vnaprej v galanteriji, ki prodaja takšne pripomočke za izdelavo igrač. Tudi to, da jih naredite sami, je enostavno.

Za veke razrežite kos nogavic, prepognite ga na pol in ga zašite na vrh oči. Veverice in učenci barve s tkanino ali voščenimi barvami. Namesto učencev lahko lepite koščke kože.

Ušesa so narejena po načelu vek. Od nepotrebnega dela nogavic, narežite kos tkanine, prepognite ga na pol, vstavite malo poliestra iz polnila.

Da bi bila glava bolj obsežna, iz nogavic izrežite večji kos tkanine. Nanesite poliester z oblazinjenjem, oblikujete pastile in šivajte na zadnji strani glave.

Naredite usta z dvema kosoma tkanine. Šivamo ga z nitjo primerne barve.

Okvir za roke, noge, trup

Tako so lutke narejene iz najlona in poliestra. Toda doslej je samo glava pripravljena. Zdaj nadaljujte z drugimi deli telesa igrače.

Vzemite veliko žico, prepognite jo na pol. V centru, krat majhno zanko, bo sedel na glavo. Sedaj, od polovice žice, naredite desno stran lutke, od drugega pa levo.

Nato naredite to žično ramo, roke, noge. Po istem načelu je možno izdelati okvir ne samo za punčko, ampak tudi za punčko. Če vaša domišljija gre še dlje, lahko naredite igračo moškega ali neke vrste pravljičnega junaka.

Doseganje prstov junakinje, zavrtite žico tako, da se ponovi njihova oblika. Na nogah naredite manjše prste.

Tako so lutke narejene iz kaprone in sintepona.

Podajamo podlago za obliko in dokončamo delo

Ko je okvir pripravljen, začnite tesno zaviti sintetično oblogo. Zavijte ga okoli okvirja prstov in prstov. Da bi ti deli dobro izstopali, na tem področju ni potrebno veliko materiala.

Če ste si zamislili lutke iz kaprone in sintepona z lastnimi rokami, potem za to potrebujete 2-3 pari nogavic. Na noge igrače položite en par, nato jih raztegnite tako, da bo zgornji del najlonke postal njen trup. Iz drugega si si šivala glavo in zdaj narediš roke.

Zdaj naredite obrvi iz debele niti, jih zašite na svoje mesto. Prelijemo preostalo prejo, iz nje naredimo lasuljo, jo položimo na lutko, jo zašijemo. Postavite spodnji del glave na zanko okvirja, šivajte ga z močno nitko.

Če je vaša junakinja velika, ne morete šivati ​​posebnih oblačil za njo, ampak oblecite hčerino obleko, ki ji ni dovolj. Če ne, zašite sundress za igrače in pokrovček. Lahko izrežete trikotnik iz tkanine, ga zlomite in ga preprosto pripnete na glavo lutke.

Ostaja s pomočjo rožnate krede, da blush, da na očala na sešiti obraz in občudujejo, kaj se je zgodilo.

Takšne lutke so narejene iz najlona in poliestra z lastnimi rokami. S pomočjo igle in niti, lahko po svoji presoji spremenite starost igrače, ko ste naredili mlado, ne pa mlado.

Enostaven model

Povedal vam bo, kako so take lutke narejene iz najlona in poliestra z oblazinjenjem, fotografija. Takšne očarljive igračke so še lažje. Začni z glavo. Na enak način, kot v prvem primeru, ga napolnimo z poliestrom z oblazinjenjem, vendar ga naredimo majhnega in gladkega. Če želite to narediti, hodite okoli njega z iglo in nit.

Ušesa za ta model ni treba, saj je ta del obraza skrit za lasmi in jih naredi iz debele preje. Odvijte stol ali kaj podobnega kot nit v krogu. Nato jih odrežite z ene in druge strani. Imaš veliko debele niti enake velikosti. Poiščite njihovo sredino. Postavite niti na glavo lutke, poravnajte središče krone s sredino niti, šivajte na tem mestu z iglo. Pletenice pletenice, jih povežite z loki ali gumijastim trakom.

Izdelava preostalega telesa preprosto lutko

Majstorski razred bo pomagal izdelati podobne lutke iz najlona in sintetičnega olje. Naslednji korak je konstrukcija telesa, rok in nog. Izdelani so na žici ali brez nje. Če želite uporabiti drugo metodo, potisnite nogavice drugega para nogavic s poliestrom, jih povlecite z nitko na stičišču rok z dlanmi. Prste označite s šivi.

Stopala delajo enako. Nosite jim otroške nogavice ali jih zašite sami. Uporabite lahko stare otroške čevlje ali jih zavežete.

Ko boste oblekli lutko v obleko, se bo pojavila v vsej svoji slavi. Lahko dokončate delo, vendar če želite ustvariti še naprej, potem poskusite uporabiti plastične steklenice pri izdelavi lutk iz najlona in sintetičnega olje. MK (master class) bo to naučil.

Igra na steklenici

Za ta model, poleg osnovnih materialov, boste potrebovali plastenko rahlo zaobljene oblike, s “pasom” na sredini. Odrežite dno in ga položite na ravno površino.

Zamašite steklenico z zunanjim poliestrom. Nosite en del nogavic na vrhu, potem ko ste odsekali prstni del. Videti morate le ozko grlo. Na tej točki navijte skozi zgornji del spodnje nogavice, zategnite. Vezite nit in pas steklenice.

Zdaj pa iz nogavic izrežite manjši kos tkanine. Šivanje na vrhu niti, nato zategnite, tako da je majhna luknja enaka premeru zgornjega dela vratu steklenice.

Postavite ta predmet na steklenico, napolnite ga z poliestrom z oblazinjenjem, naredite enak obraz kot v prvem primeru. Šivamo luknjo na kroni, pritrdimo lase ali kravato šal.

Telo in glava sta pripravljena, ostaneta roke. Fold 5 kosov žice v obliki prstov, jih ovijte s poliester polnilo. Na to podlago položite kos nogavic, zavežite prste, spremenite poliester, zgornji del rok in jih zašite.

Ostaja lutka oblečena v obleko in lahko darilo za odrasle ali otroka predstavite.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy