FoodPro Preloader

Otroške obrti za vrtce naredite sami (foto)


Uporabna umetnost je ustvarjalnost, ki se lahko začne v vseh starostnih obdobjih. Tudi če se otrokovi interesi kmalu spremenijo, bodo otroške obrti za vrtce, ki jih naredijo z lastnimi rokami, vsekakor koristili in lahko spodbudijo razvoj sposobnosti v nečem drugem. Otroška ustvarjalnost Za zasedbo otroka, morate mu dati priložnost, da se izrazijo v številnih dejavnostih: modeliranje, risanje, oblikovanje. Za ne

Uporabna umetnost je ustvarjalnost, ki se lahko začne v vseh starostnih obdobjih. Tudi če se otrokovi interesi kmalu spremenijo, bodo otroške obrti za vrtce, ki jih naredijo z lastnimi rokami, vsekakor koristili in lahko spodbudijo razvoj sposobnosti v nečem drugem.

Otroška ustvarjalnost

Za zasedbo otroka, morate mu dati priložnost, da se izrazijo v številnih dejavnostih: modeliranje, risanje, oblikovanje. Za nekoga bolj primernega športa ali glasbe. Če opazimo stopnjo vključenosti otroka v proces, lahko razumemo, da je bolj zaseden, da mu je hitreje dolgčas, v kakšni aktivnosti kaže vztrajnost, čeprav nekateri trenutki ne delajo takoj.

Če izhajamo iz teorije psihologov, da je vsak otrok nadarjen od rojstva, potem je to mogoče in celo potrebno poskusiti razkriti te njegove nagnjenosti. Ne smemo zamuditi trenutka začetka manifestacije sposobnosti za dejavnost: uporabne umetnosti, umetnosti, športa, znanosti.

Pogosto začetka tega procesa ni lahko prepoznati. Da ne bi zapravljali časa, lahko svojemu otroku ponudite nenehno izdelavo vsestranskih enostavnih otroških obrti za vrtec z lastnimi rokami (glej sliko spodaj). Glede na njegovo zanimanje za takšne dejavnosti in stopnjo vključenosti v ustvarjalni proces je verjetno, da bo bolj verjetno trdil, kakšno dejavnost.

Enostavne obrti

Svež zrak in šport za otroka sta jamstvo zdravja. Za vsakega od staršev pa je pomembno, da otroci ne rastejo samo, ampak se razvijajo tudi mentalno in ustvarjalno. S ponudbo otroških obrti za vrtec z lastnimi rokami (slika spodaj), lahko oblikujete njihovo navado dela z orodjem: za oblikovanje, lepljenje, vezanje, škarje, klesanje iz gline ali plastelina z uporabo različnih oblik in vzorcev.

Vse te uporabne oblike ustvarjalnosti prispevajo k razvoju spretnosti in nagnjenosti, da to storite sami. Tak pristop zagotovo ne bo odveč, koristen bo v prihodnjem odraslem življenju. Glavna stvar je, da ustvarjalni proces ne poteka pod pritiskom. Bolje je, če je vse organizirano na zabaven način.

Upoštevanje teh načel bo otrokov naravni interes v razredih. Posledično bodo imeli ugoden učinek na pozornost, vizualni spomin in opazovanje. V procesu dela se hitro in intenzivno razvijajo fine motorične sposobnosti rok, med komunikacijo pa govor.

Material

Za razvoj otroka je pomembno, da ga naučimo izdelovati otroške obrti za vrtec z lastnimi rokami s pomenom. Ustvarjalnost z uporabo naravnega materiala bo v tem primeru koristna. Tudi kamen v rokah nadarjene osebe se lahko spremeni v mojstrovino umetnosti. Da bi našli izvirne ideje, se morate naučiti fantazirati.

Narava omogoča zbiranje različnih materialov in njihovo uporabo za ustvarjanje otrok. Orehova lupina je lahko lupina za malo želvo. Bodež skorja kostanjev - "oblačila" za dekorativni jež.

Celoten oreh se lahko uporabi kot osnova za vsako žival. Lahko se namesti na zobotrebcem, če naredimo majhno luknjo v podstavku. Telo je lahko velika odprta gruda, okončine pa se lahko izberejo iz ustreznih vej. Primerno je uporabiti glino za povezovanje delov in dodelavo končnih izdelkov končnemu videzu.

Lahko si zgradite vojsko vojakov iz želodov, če jih »položite« na noge s tekem. Tudi ostanki penaste gume, tkanine, volne, tapete, starih igrač so lahko koristni. Za stojala lahko uporabite vezan les, kose plošče ali plastiko.

Kje začeti?

Organizacija ustvarjalnega procesa za otroke v prostoru igre prispeva k poznavanju sveta, ki ga obkroža. Otroške obrti za vrtec, samo-izdelani, - to ni le koristno razvedrilo, ampak tudi novo znanje. Otrok mlajšega predšolskega otroka ne more dolgo časa zadrževati zanimanja in pozornosti za trdo delo.

Ko končni rezultat ustvarjalnega procesa ni vnaprej viden, je težko pritegniti otroke k prepričevanju. Hkrati se lahko enako vrsto obrti hitro dolgčas. Da ne bi zapravljali časa pri izdelavi kompleksnejših del, lahko uporabite že izdelane predloge, ki jih je mogoče enostavno uporabiti za rezanje, brizganje plastike ali risanje.

Za najmlajše lahko na primer ponudimo preprost način ustvarjalnosti. Okvir slike na belem ali barvnem papirju je označen z lepilom. Če otrok škropi takšen list z majhnimi obarvanimi čipi, potem se na pravih mestih oblikuje znana sestava. To so lahko otroci obrti za vrtce za novo leto ali druge teme. Spomladi lahko zamisel o kompoziciji darilo za materin dan. Velik prostor za domišljijo je tudi velikonočni praznik.

Otroške obrti za vrtce: preprosta jesen (srednja skupina)

Jesen lahko in mora biti pobran material za zimske obrti. Listje, zanimiva konfiguracija suhe vejice, želod, kostanj, stožci - cenovno ugoden, naraven in ekološki material za otroško ustvarjalnost.

Jesen pred zimskimi počitnicami. Zato je za izdelavo otroških obrti za vrtce za novo leto smiselno pripraviti ustrezen material. Na prvem mestu, seveda, jelki in borovi storži. Primerna velika in majhna, odprta in zaprta.

Prvotna stonoga lahko zberete iz kostanja. Uporabljajo se kot segmenti telesa. Tačke so lahko izdelane iz suhih padajočih vej primerne konfiguracije. Z uporabo plastelina so se držali kostanja. Segmente telesa lahko postavite v zavitek. To še posebej uživajo otroci. Stonoga je lahko tako dolgo, dokler ima dovolj materiala.

Po istem načelu lahko naredite cvet. Za bazo se vzame žir. S pomočjo plastelina je na njem pritrjena šipka ali kostanj. Semena javorja, zbrana spomladi, se uporabljajo kot cvet.

Zimska tema v delih

Tudi triletni otrok lahko s svojimi rokami izdeluje otroške božične obrti za vrtec. Od stožcev in gline bo že lahko zgradil preprosto dekorativno božično drevo. Bolje je namestiti na majhni osnovi. To storite tako, da uporabite uporabljeni spool nit. Za dekoracijo se lahko zavije s folijo. Jabolko je lahko obarvano zeleno in okrašeno z ročno zvitim majhnim plastelinskim kroglicam različnih barv.

Če lahko zberete veliko storžkov, lahko zgradite večjo božično drevo. V ta namen zvite stožec iz debelega papirja in ga pritrdite v navpični položaj. To bo osnova za božično drevo. Potem mora biti celotna površina stožca prekrita s stožci. Če ste skrbno izbrali velikost in obliko, kot tudi vse lepo urejene s pištolo za lepilo, dobite tridimenzionalno konstrukcijo, ki spominja na naravno drevo. Lahko je oblečen s pravimi ali domačimi božičnimi okraski.

Uporaba

Izdelava otroških obrti za vrtec z lastnimi rokami iz barvnega papirja - to je verjetno prva in najbolj dostopna stvar, ki jo lahko otrok počne. Vendar pa brez pomoči odraslega mentorja v tej lekciji ne more storiti. Barvni papir je dobro odrezan, upognjen in prepognjen, zato je primeren za lepljenje, zbiranje svetlih kompozicij iz pisanih delov.

Brez veliko težav, lahko naredite kup grozdja ali vejico lilacs. Za to potrebujete list debelega papirja ali kartona za podstavek, kot tudi lila in zelena papirja. Podrobnosti lahko zbirate na PVA ali lepilnem svinčniku.

Iz lila papirja odrežite ustrezne dele. Za grozdje - kroge, za lila - cvetove s štirimi listi. Za udobje in hitrost je priročno, da jih izrežete na list papirja, ki je večkrat prepognjen. Potem bodo imeli vsi elementi enako konfiguracijo in podobno velikost.

Na kos kartona narišite obris bodočega šopka, bazo namažite z lepilom in ga napolnite s cvetjem ali jagodami. Iz zelene papirja odrežite steblo, dodajte eno ali dve listi različnih velikosti in je kompozicija pripravljena. Otrok lahko glede na starost pomaga pri rezanju ali lepljenju detajlov vzdolž obrisa slike.

Otroške obrti za vrtce iz naravnih materialov

Vse, kar je mogoče zbrati v naravi, je treba uporabiti v uporabnih umetnostih. Prvič, to so padli listi, veje, semena, plodovi dreves in grmičevja. Nekateri bodo morda radi umetnost pobiranja šopkov posušenih rastlin. Seznam materialov, primernih za ustvarjalnost, se lahko nadaljuje še dolgo.

Enostavne obrti se lahko hitro izdelajo iz posebne oblike kamenčkov, školjk, želoda, kostanja. Izbira materiala je odvisna od domišljije in idej. Za izdelavo izvirnih kompozicij je mogoče prilagoditi šipke in rowan, trgovec repinca in repinca, lešnike in orehe, sončnična semena, buče, lubenice in melone.

Tkanje iz vinske trte, vrbovih vej ali slamic je zanimiv poklic. Še vedno je prezgodaj za izdelavo lepih in praktičnih gospodinjskih predmetov v vrtcu iz takšnega materiala, vendar se ne bo odveč seznaniti s tehniko izvajanja z uporabo preprostih izdelkov.

Organizacija in varnost na delovnem mestu

Na podlagi osebnih opazovanj lahko starši določijo razpon interesov svojega otroka. Pri tem lahko pomagajo učiteljem vrtca. Vidijo, kaj učenec uspe, in lahko ugotovijo, v katerem krogu zgodnjega razvoja se lahko zabeleži otrok, da lahko dela kar hoče.

Ustvarjalno delo lahko izvajate doma. Začeti je opremiti delovno mesto. Za otroka ni motil, na mizi ne sme biti tujih predmetov. Ustvarjalni proces je povezan s pozitivnim odnosom. Morda boste potrebovali zabavno glasbo, da se bo to zgodilo.

Barve, lepilo in plastelin v rokah otroka - to je material, ki lahko obarva oblačila in pohištvo. Zato je bolje pripraviti vnaprej "oblačila" in odstranljiv prt za mizo za delo. Možno je uporabiti orodje za rezanje in prebadanje, vendar mora otrok delati z njimi pod posebnim nadzorom, potem ko se seznani z varnostnimi predpisi.

S tem, ko otrokom vsadijo ljubezen do uporabne umetnosti, starši oblikujejo svojo željo, da dojemajo svet okoli sebe. Izdelava praktičnih otroških obrti za vrtec z lastnimi rokami, otrok ustvarja željo, da bi bil koristen za družbo.

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker?  DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis.  Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi