FoodPro Preloader

Naučite se tehnike origami: kako narediti papirni modul?


Danes so vse obrti izjemno priljubljene po vsem svetu. Samo to dejstvo je paradoksalno v razmerah potrošniške družbe, ker se vse lahko kupi, a oseba doživlja fizično potrebo po ustvarjanju. To je neločljivo povezano z naravo in mora najti svojo pot v kakršni koli obliki. Poleg tega delo na roki zelo dobro deluje na živčni sistem: delo z rokami pomirja človeka. Eden od

Danes so vse obrti izjemno priljubljene po vsem svetu. Samo to dejstvo je paradoksalno v razmerah potrošniške družbe, ker se vse lahko kupi, a oseba doživlja fizično potrebo po ustvarjanju. To je neločljivo povezano z naravo in mora najti svojo pot v kakršni koli obliki. Poleg tega delo na roki zelo dobro deluje na živčni sistem: delo z rokami pomirja človeka. Eden od skupnih konjičkov odraslih in otrok je origami, začetek tega procesa pa je preučiti vprašanje: "Kako narediti modul iz papirja?"

Kaj je origami

Najprej moram reči, da ima ta vrsta dekorativne in uporabne dejavnosti korenine v stari Kitajski. Tam so najprej začeli zbirati figurice iz papirja, nato pa se je ta strast razširila po vsem svetu. Danes lahko celo šolarji prepognejo preproste papirnate obrti, nekateri pa to storijo profesionalno. V naši državi so sestavni elementi takšnih nakit najpogosteje imenovani kusudama. Mimogrede, upoštevajte, da je origami papir iz modulov posebna vrsta dela, ki je nekoliko drugačna od preproste tehnologije. Ta smer vključuje zbiranje kakršnih koli številk iz posameznih delov. Praviloma se takšne papirne obrti, moduli, za katere so lahko različnih barv in velikosti, razlikujejo po kompleksnosti njihovega oblikovanja. Toda pri ustvarjanju osnovnih elementov ni nič težkega in prav o tem bomo govorili malo spodaj. Toda preden boste ugotovili, kako narediti modul iz papirja, morate povedati nekaj besed o materialih za ročne izdelke.

Papir

Na trgu pisalnih potrebščin obstaja veliko različnih vrst papirja in načeloma se lahko katerakoli uporablja za ustvarjanje spominkov. Ampak za modularno origami pisarno je najbolj primerna. Ima zadostno gostoto, poleg tega površina ni preveč sijajna, zato je z njo priročno delati. Poleg tega za nekatere modele primerne nalepke različnih oblik. Tudi za ustvarjanje obrti v tehniki origamija iz papirja (iz modulov) lahko uporabite poseben material, ki se imenuje: "Papir za origami", in lahko kupite navadne večbarvne komplete, namenjene ustvarjalnosti otrok.

Zložljivi moduli

Zlaganje origami delov zahteva znanje in jasen primer. Kako izdelati papirne module? Diagrami, prikazani na spodnji sliki, vam bodo pomagali pri usmerjanju v to zadevo. Medtem se osredotočite na ključne točke. Velikost prihodnjega izdelka je odvisna od velikosti lističa, izbranega za delo. Preprost A4 list se običajno vzame in razdeli na enake dele. Najpogosteje za module uporabljamo del 1/16 ali 1/32. Druga pomembna točka pri razmišljanju, kako narediti modul iz papirja, je orodje. Potrebovali bomo pisalne potrebščine, kot so vladar in nož. Papir je potrebno rezati previdno, tako da so robovi slepih površin gladki in ostri. Linija za ta namen je izbrana plastika ali kovina, ki jo je težko poškodovati z nožem. Najpogosteje, lepilo ni potrebno za ustvarjanje origami, vendar nekateri moduli zahtevajo delno lepljenje. V ta namen izberite debelo PVA. Še vedno so lahko uporabne barve in niti z iglo. Potrebne bodo za povezavo modulov in barvanje po lastni presoji (če je papir bel). S pomočjo umetniške akvarele lahko dosežete lepe prehode ene barve v drugo, kot tudi uporabite originalne vzorce na koščke.

Zložljive tehnike

Kaj je modularni sklop origami? Takoj rezervirajte, da obstaja več načinov zložljivih elementov. Prvi je skeniranje. To ni niti način, ampak pripravljalna faza za delo. Pometanje je postavitev lista papirja, iz katerega bo modul zložen. Vsa dela so sestavljena iz dejstva, da so linije položene na list, vzdolž katerega bodo prešli ovinki. Ta možnost je nekoliko bolj zapletena kot preprosto zlaganje origamija po shemi, hkrati pa ima svoje prednosti.

Drugi način je mokro zlaganje origami. Ta tehnika je bila izumljena že davno, omogoča, da moduli dobite gladko in prožno obliko. Ta metoda se uporablja za ustvarjanje ptic in cvetov iz papirja in je treba opozoriti, da so obrti zelo podobni izvirniku. Toda ni vsega papirja primerno za mokro opremo. V tem primeru boste potrebovali liste, v izdelavi katerih se uporablja lepilo, in to so ponavadi gosto sorte.

Kako preklopiti modul

Trikotni prazniki se najpogosteje uporabljajo v modularnem origamiju. To je najpogostejši tip. Zdaj vam bomo povedali, kako narediti trikotni modul papirja. Nič ni zapletenega glede tega. Samo sledite naslednjim navodilom:

1. Zložite list izbranega papirja na polovico.
2. Zložite nastali pravokotnik na sredino.
3. Robove modula zložite do sredine in ga obrnite.
4. Zavijte dno.
5. Prekrivajte vogale skozi nastali veliki trikotnik, nato pa jih odvijete in dno.
6. Zdaj zložite vogale čez gube in dvignite spodaj navzgor.
7. Modul prepognite na pol.

Rezultat mora biti element, katerega dva spodnja vogala sta lahko pritrjena drug na drugega. Iz takšnih modulov lahko zberete cvet ali ptico, kot tudi vazo ali skledo. Bodite ustvarjalni!

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija