FoodPro Preloader

Sheme vzorcev za pletenje z opisom. Najpreprostejši okraski


Danes postaja ročno delo vse pogostejše. Rast njene priljubljenosti je delno posledica dejstva, da je trg preveč nasičen z enako vrsto slabe kakovosti blaga in zahteva raznolikost. Poleg tega je bil dokazan terapevtski učinek takih vaj (izhod iz depresivnih stanj, sedativni učinek, razvoj finih motoričnih sposobnosti). Tak h

Danes postaja ročno delo vse pogostejše. Rast njene priljubljenosti je delno posledica dejstva, da je trg preveč nasičen z enako vrsto slabe kakovosti blaga in zahteva raznolikost. Poleg tega je bil dokazan terapevtski učinek takih vaj (izhod iz depresivnih stanj, sedativni učinek, razvoj finih motoričnih sposobnosti).

Tak hobi kot pletenje omogoča ljudem, da uresničijo svoj ustvarjalni potencial brez velikih denarnih naložb in zamudnega časa. To je v veliki meri posledica številnih vzorcev pletenja vzorcev z opisom.

Nekaj ​​besed o preji

Ob študiju pletenja umetnosti, morate skrbno preučiti izbiro preje in delovna orodja. Pravilno izbrani materiali, skupaj s preprostim modelom in vzorcem, vam bodo pomagali pri hitrejšem učenju pletenja. Enostavni vzorci, diagrami in opisi so bogati na straneh številnih tradicionalnih periodičnih publikacij, spletnih dnevnikov in spletnih dnevnikov.

Za pletenje trdnih vzorcev uporabite prejo srednje debeline z vsebnostjo volne ali bombaža več kot 50%. Vzorec takšne preje v tkanini si lahko ogledate na zgornji sliki. Ploščati pletenje potrebuje tanjšo nit (prikazano je tudi na sliki), primerna pa je skoraj vsaka vrsta pletenice (razen zelo tanka, ki je namenjena kvačkanju).

Vrednost pravilne izbire igel

Pletilne igle, kot glavno orodje za pletenje, je treba skrbno izbrati. Za začetek lahko kupite srednje velike pletilne igle (št. 3; 3, 5 ali 4). Te številke označujejo premer napere v milimetrih in so običajno zapisane na samem instrumentu in na njegovi embalaži.

Pogosto avtorji publikacij ponujajo vzorce vzorcev za pletenje z opisom potrebnih orodij in materialov. Če pa se vrsta izbrane preje razlikuje od tiste, ki je navedena v reviji, uporabite igle takšne debeline, kot je nit, ali malo večje (na ta način lahko dobite ohlapnejšo in mehkejšo tkanino).

Načelo izbire vzorca

V vzorcih, vzorcih in opisu pletenja najdete v strokovni literaturi. Pri izbiri slike, najprej bodite pozorni na velikost rapporta: čim manjša je, manjši bo vzorec, in bolj priročno bo zmanjšati in dodati zanke.

Sheme vzorci za pletenje z opisom, ki je sestavljen iz več deset vrstic in zank, videti zelo lepo, vendar zahtevajo dodatna prizadevanja.

Trdni vzorci: preprosti in jasni

Vodstvo med preprostimi okraski zagotovo zavzema vzorce vzorcev za pletenje z opisom, ki je sestavljen iz kombinacije obraznih in hrbtnih zank v različnih zaporedjih. Najpogostejši so gumi 1: 1 in 2: 2 (s širšimi stolpci). Shema tukaj ni potrebna, saj je opis dovolj. Tehnologija pletenja:

 • Nastavite sodo število zank.
 • Edge zanke (ne plesti), 1 (ali 2) spredaj, 1 (ali 2) žuborenje, rob.
 • Ponovite prejšnjo vrstico.

Nastala tkanina - dvosmerna, ki omogoča njegovo uporabo za proizvodnjo rute.

Naslednji diagram prikazuje najpreprostejši vzorec, ki ga tvorijo iste vrste zank kot elastika.

Po nizu zank, katerih število je večkratnik 6 (plus 2 na rob), bo zaporedje izvedbe naslednje:

 • Za pletenje 4 vrstice s sprednjim satenskim šivom (v prvi vrsti so vse zanke obrazne, v žuborenju - žuborenje).
 • Edge (ne plesti), * 6 Žuborenje, 6 obraz *, fragment med ** ponovite zahtevano število krat, rob.
 • Ponovite od 2. vrstice.

Priročnost tega ornamenta je, da vam omogoča enostavno pletenje obrisov vratnih vrat in rok.

Lepota odprtih vzorcev

Ustvarjanje poletnih ali jesenskih oblačil, jopic in kril - ena najboljših možnosti, ki zagotavlja pletenje. Openwork vzorci, sheme z opisom, kot tudi priporočila v zvezi z izbiro preje, so bolj zapleteni od tistih, ki se uporabljajo za pletenje zveznih vzorcev.

Skladnost s shemo, ki je sestavljena iz dveh glavnih vrst zank, nakidov, kot tudi zank s skupno bazo ali nasvet - to je glavna skrivnost, od katere je odvisno gladko pletenje. Odprti vzorci, sheme (z ali brez opisa) zahtevajo ravnotežje med skrajšanimi in dodanimi zankami. To pomaga ohraniti prvotno število zank v platnu (razen če ornament predlaga drugače).

V zgoraj prikazanem primeru je prazna celica sprednja, o je tilnica, / je ena zanka pletena iz dveh s strmino v desno, je ena zanka pletena iz dveh z naklonom v levo (odstranite sprednjo, pletena naslednja, skozi pletenico skozi pletenico, ki je pletena skozi drugo)., ^ - ena zanka, pletena iz treh. Žametne vrste vsebujejo samo žuborenje.

Najprej morate klicati zank, katerih število bo večkratnik osmih, in zank na robu. Potem morate strogo slediti vzorcu, pravilno pletenje vseh vrst zank.

Ažur nastane z pletenimi kvačkami, relief je rezultat rezalnih zank. Slika prikazuje možnost pletenja dveh robov na vsaki strani. Ta pristop vam omogoča, da se izognete obračanju tkanine, pogosto pa se uporablja tudi, ko potrebujete trak z gumbom.

Pletenice in pletenice - glavna dekoracija toplih puloverjev

Vzorec pletenja vzorec z igle za pletenje in opis tvorbe pletenice so tesno povezani. Pogosto ena shema ni dovolj za predstavitev zaporedja. Toda po prvem poznavanju sprejema obrtnika je na voljo utelešenje vseh obstoječih vzorcev s pletenicami, saj so zgrajene po istem načelu.

Osnovno prečenje zank na žici z naknadnim pletenjem v novem položaju je bistvo tkanja oprtnikov. Na sliki je prikazana trodelna pletenica.

V skladu s shemo sta prazna celica in navpična črta sprednji, "-" je napačna stran, tuljava je sprednja (pri pletenju igle vstavljena za zadnjo steno). Zavite zanka oblikuje voluminozen in gladko ozko kokico.

Z robom naj bi pridobili 17 zank. Prvi dve vrsti so pleteni po shemi, nato pa začnejo plesti pletenico: 3 položite na desno pletilno iglo brez pletenja, 3 položite na pomožno iglo ali pletenico, vrnite 3 igle za pletenje z desne igle za pletenje na levo, položite jo na isti šiv iz pomožnega orodja, pletene vse 6 obraza. Tako so tkanine nagnjene v desno.

Pri opravljanju ogledalskega tkanja spremenijo vrstni red odstranjevanja in prenosa nevezanih zank: najprej se odstranijo na zatič, nato pa se premaknejo na desno iglo za pletenje. Najprej na levo pletenje iglo dal na zanko s pomožnim orodjem, nato pa - z desno iglo za pletenje.

Tudi za začetnike, ki so samo mojstri pletenje, "vezalke" vzorec, sheme z opisom in splošna navodila vam bo omogočilo, da ustvarite zelo privlačen izdelek.

Kako se izogniti cvetenju in oblačenju

Glede na privlačne vzorce za pletenje, vzorce in opise, je zlahka mogoče skušati in se odločiti za uporabo vsega v enem izdelku: več vrst vzorcev, preje različnih barv in tipov, kompleksen slog. Bolje je dati prednost enostavnejšim modelom.

Z nezadostnim načrtovanjem je precej enostavno priznati takšne pomanjkljivosti:

 • "Izreži" fragmente vzorca.
 • Napake v vzorcu.
 • Ukrivljen vrat ali rokava.
 • Težave pri primerjanju fragmentov vzorca med šivanjem delov izdelka.
 • Neusklajenost preje (njena tekstura in barva) z vzorcem. Preveč svetla melanžna nit in volumetrična kroglica tvori vzorec, ki skriva vezavo.

Monokromatska svetla preja srednje debeline in ena od zgoraj opisanih kontinuirnih vzorcev je popolna kot material za trening. Za izdelavo resnega izdelka je bolje izbrati nit z visoko vsebnostjo naravnih vlaken in vzorec z majhnim rapportom.