FoodPro Preloader

Olimpijski kovanci. Kovanci z olimpijskimi simboli. Olimpijski kovanci 25 rubljev


Ne samo proizvajalci spominkov se aktivno pripravljajo na obsežne športne dogodke. Običajno se takrat aktivira tudi centralna banka države, v kateri poteka konkurenca. Kot primer lahko opravite olimpijske igre, ki potekajo v Sočiju. Nekaj ​​let pred začetkom tekmovanja so se začeli pojavljati prvi olimpijski kovanci. Postopoma

Ne samo proizvajalci spominkov se aktivno pripravljajo na obsežne športne dogodke. Običajno se takrat aktivira tudi centralna banka države, v kateri poteka konkurenca. Kot primer lahko opravite olimpijske igre, ki potekajo v Sočiju. Nekaj ​​let pred začetkom tekmovanja so se začeli pojavljati prvi olimpijski kovanci. Postopoma je bila serija dopolnjena z novimi kopijami. Da bi razumeli njihovo raznolikost, je zdaj zelo težko.

Skupno število kovancev

Sproščanje olimpijskih kovancev, namenjenih Sočiju, je začelo leta 2011. Do takrat so bile odobrene skice teh izdelkov, zato je bilo mogoče nadaljevati s kovanjem. Sprostitev takšnih kovancev je trajala tri leta, do prvih mesecev leta 2014. V tem obdobju je centralna banka razdelila okoli 40 sort različnih poimenovanj po vsej državi. Če jih pozorno preberete, lahko razumete, da so skice pripravili različni umetniki. Metode proizvodnje kovancev so bile tudi različne. Najdražja od njih so kovali s pomočjo novih tehnologij, ki so bile prej sanje. To še posebej velja za pozlačene kopije. Pred tem se te niso razlikovale po lepoti. Zdaj pa so se metode uporabe pozlate spremenile, tako da se vzorec na nasprotni strani zelo dobro vidi.

Slike na kovancih

Umetnikom je bilo zelo težko izbrati temo za podobe, s katerimi bi se dobavljale obrnjene strani olimpijskih kovancev. Kot rezultat, osebki neplemenitih kovin začeli popularizirati med ljudmi talismans zimskih olimpijskih iger v Sočiju, kot tudi poznejše paraolimpijske igre. Prvi olimpijski kovanci (25 rubljev) so se izkazali za čim enostavnejše. Imajo podobo zasnežene gore in logotip prihajajočih tekmovanj. Toda ta preprostost je fascinantna. Mnogi zbiralci priznavajo, da je od celotne serije ta kopija najbolj všeč.

Če pogledate celoten sklop olimpijskih kovancev, se lahko presenetite nad temami, ki so jih izbrali umetniki. Ti športi niso bili vedno prikazani. Včasih so bili ti izdelki centralne banke namenjeni promociji kulturne dediščine naše države. Na kovancih so bili prikazani najboljši kraji Krasnodarskega ozemlja, na katerih so potekale olimpijske igre 2014.

Spominski kovanci

Neobveščeni prebivalci Rusije menijo, da je naša glavna banka ukvarja le z izdajanjem navadnih in spominskih kovancev. Toda to je velika napaka. Za olimpijske igre v Sočiju so nastale tri vrste kovancev. Nepozabno je imelo poimenovanje 25 rubelj. Imajo precej velik premer. Na sprednji strani so prikazani naziv, leto sprostitve in dvoglavi orel. Takšni kovanci so bili izdelani iz neplemenitih zlitin, zato je bil njihov promet največji.

Ni vsakdo ve, koliko je bilo izdanih olimpijskih kovancev (njihovih vrst) 25-rubeljske nominalne vrednosti. Če upoštevamo samo kopije brez pozlate in barvnih risb, jih je štiri. Prvi prikazuje goro z emblemom olimpijade, druga dva - talismane iger, na zadnji - baklo v ozadju naše države. Kovanci s talismani so bili kovani leta 2012 in 2013. Toda do začetka leta 2014 je prišlo do ponovne izdaje. Ti kovanci se razlikujejo od izvirnika samo v letu, ki je naveden na sprednji strani.

Kovanci iz plemenitih kovin

Mnogi gostje iz Sočija so kot spominke kupili nepozabne kovance. Obstajajo pa tudi drugi kovanci z olimpijskimi simboli, ki so naložbenega tipa. To je enostavno uganiti, da so takšni izdelki centralne banke najdražji. Kmalu tudi izkušeni zbiralci ne bodo mogli povedati, koliko tovrstnih olimpijskih kovancev stane. Dejstvo je, da jih je sprva Sberbank prodajala po ceni kovin, iz katerih so izdelani. Srebrni kovanci so bili cenejši od zlatih kovancev. Toda po nekaj letih se bo cena takšnih izdelkov znatno povečala. To bo vplivalo na minimalno kroženje nekaterih kovancev in na povečanje vrednosti plemenite kovine. Ne mislite, da bo cena zlata padla?

Sberbank je prodal podobne olimpijske kovance vse do samega začetka iger. Njihova cena se je gibala od enega do deset tisoč rubljev. Vendar pa zdaj lahko varno pozabite na takšne cene. Kroženje vsakega kovanca je bilo prodano v zelo kratkem času. Zdaj se lahko naložbeni olimpijski kovanci kupijo samo od srečnih zbirateljev. Ali je vredno - zelo veliko vprašanje.

Kovanec ni žeton

Nekateri priljubljeni viri navajajo ogromne količine investicijskih kovancev, ki so bili izdani za olimpijske igre v Sočiju. Vendar je treba spomniti, da upravljanje teh strani ni vedno dobro seznanjeno s to temo. Včasih sredstva zamenjujejo kovance z žetoni. Slednje se lahko kovanja tudi v zlatu ali srebru.

Treba je razumeti, da mora biti na kovancu navedena njegova nominalna vrednost. In sploh ni pomembno, da je realna vrednost investicijskega kovanca enaka trenutni ceni materiala, iz katerega je vložen. Srebrni izdelki so prejeli po 3 rubljev. Zlati kovanci imajo nominalno vrednost 50 in 100 rubljev. Žetoni istega apoena nimajo medalje. Da ne omenjam, da ima pravico do kovanja le centralna banka. Lahko se uporabljajo kot plačilo po vsej državi. Teoretično, v kateri koli trgovini, naj investicijski kovanec dobi svojo nominalno vrednost.

Spominski kovanci plemenitih kovin

Naložbeni kovanci imajo posebno umetniško vrednost. Ruska vlada je razumela, da bi jih prodali po ceni zlata in srebra. Le nekaj let kasneje se lahko pojavi zbirna vrednost teh izdelkov. Druga stvar - dragoceni nepozabni kovanci. Najboljši ruski umetniki so delali na njih s posebno skrbnostjo. Posledično so se olimpijski kovanci iz plemenitih kovin izkazali za izjemno lepe. Že zaradi tega se lahko prodajajo po ugodni ceni.

Nominalna vrednost teh proizvodov centralne banke je lahko enaka 3, 50, 100 in celo 1000 rubljev. Toda njihova realna vrednost je vedno veliko višja. Na ceno vplivajo kakovost in lepota slike, ki je na voljo na nasprotni strani, kot tudi velikost obtoka.

Kroženje je zelo zanimiva tema. Zlato in srebro so drage kovine, v globinah našega planeta jih ni veliko (milo rečeno). Zato je kroženje takih kovancev nagnjeno k minimalni vrednosti. Ponavadi je le 1000 izvodov. Predstavljajte si, koliko takega redkega kovanca bo v desetletjih. In to ni zapis. Obstaja srebrni olimpijski kovanec za 200 rubljev. Izšla je v 500 izvodih. In Sberbank prodaja zlatih kovancev v apoenih po 25 tisoč rubljev. Izrezali so samo 100 kosov.

Pomembni dragoceni kovanci so obdavčeni. Zato morajo kupci plačati ne samo svojo vrednost, ki jo je navedla banka, ampak tudi upoštevati DDV. Kar zadeva risbe, prikazane na takšnih kovancih, so razdeljene v dve temi. Prva serija vključuje olimpijske kovance z zimskimi športi. V drugi kategoriji so izdelki s pogledom na Krasnodar Territory.

Nestandardni kovanci

Centralna banka je sprožila le navadne 25-rubeljske olimpijske kovance. Če imate veliko srečo, lahko v predaji najdete podoben kovanec. Vendar pa obstajajo nestandardne izdelke centralne banke. Takšni olimpijski kovanci 25 rubljev so le nominalno. Dejstvo je, stroški vsakega od njih je vsaj 500 rubljev.

Govorimo o kovancih, na katerih je barvna slika. To je nova tehnologija za rusko centralno banko, ki so jo prej uporabljale samo zahodne države. Obstajajo štiri barvne kovance. To so vsi isti talismani, gora in bakla. Takšni kovanci se prodajajo v posebnih mehurčkih, včasih z njimi dobite knjižico.

Stroški olimpijskih kovancev

Nakup olimpijskih kovancev postaja vse težje. Njihovo sproščanje je že dolgo prenehalo in v njihovem prometu je najmanjše število. Zato se stroški olimpijskih kovancev nenehno povečujejo. Najmanj vse to se nanaša na navadne kovance v vrednosti 25 rubelj iz navadnih kovin. Veliko jih je bilo, zato jih zbiralci še vedno aktivno prodajajo na vseh vrstah dražb.

Povsem druga stvar je, koliko so olimpijski kovanci iz plemenitih kovin. Kroženje teh izdelkov je bilo minimalno. Skoraj vsi kovanci so bili razprodani v kratkem času. Zaradi tega se cena za njih bistveno poveča.

Tudi 25-rubeljski kovanci z barvnim vzorcem v ceni rastejo. Toda ta proces bo daljši. Takšni izdelki se ne kujejo v največjem prometu. Toda o takih izdelkih centralne banke ne vedo veliko. Zato je za leto cene barvnih kovancev skoraj ni raslo. Ne bo rasla niti v enem letu. In šele od konca leta 2015 se bo začelo bistveno povečati. Vendar so vse to le napovedi, trg za zbirateljske izdelke pa jim daje najmanj.

Kako kupiti olimpijske kovance

Če je s cenami vse jasno, ostaja vprašanje o načinu nakupa olimpijskih spominskih kovancev. Najlažji način za te namene je uporaba dražb. Torej lahko poskusite kupiti izdelke Centralne banke za relativno malo denarja. Vendar se je treba zavedati, da se dostava opravi s priporočeno pošto. Če po pošti ugotovijo, da pismo vsebuje kovance, jih je mogoče brezkrvno ukrasti. Tudi ta pošiljka ni v skladu s pravili poštne pošte v Rusiji. Pisma in paketi morajo vsebovati samo tiskane izdelke. Problem je rešen s pošiljanjem pošiljke. Toda za to bo prodajalec zahteval, da dodatno plačate.

Obstaja tudi možnost nakupa olimpijskih kovancev v različnih spletnih trgovinah. Proizvodi se prodajajo posamično in v kompletih. Cene so nekoliko višje kot na dražbah. Toda cena je fiksna in ne boste morali čakati do konca dražbe zaradi njihove odsotnosti. Nakup se opravi s paketom, doseže kupca v integriteti in varnosti. V nekaterih primerih je možna dostava s kurirjem.

Sorodni izdelki

Če naročite celo vrsto olimpijskih kovancev, morate takoj razmisliti o načinu shranjevanja. Običajno se uporablja za te posebne albume. Za olimpijske igre v Sočiju so bili izdani različni albumi, namenjeni tako navadnim kovancem za 25 rubljev kot barvnim kovancem. Izdelki iz plemenitih kovin so shranjeni v pretisnih omotih. Za njih posamezni albumi niso bili izdani.

Kakšen je interes?

Olimpijski kovanci so predvsem spomin na čudovite igre, ki so bile uspešno izvedene v Sočiju. Zato jih je mogoče naročiti tudi običajni osebi, ki se ne ukvarja z zbiranjem. Prav tako je veliko darilo, še posebej, če so na voljo kovanci skupaj z albumom.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature