FoodPro Preloader

Jason Mercier: Pot zmagovalca


Svet pokra, kockanje in privlačnost, obljublja veliko denarja in razbija usodo. Omrežne tehnologije so omogočile velikemu številu uporabnikov, da sodelujejo na svetovnih poker tekmovanjih, vendar le redki dosežejo pomemben uspeh, in tisti, ki so na vrhu, postanejo legende. Ljubitelji turnirskih prvakov z občudovanjem in včasih z zavisti sledijo biografiji in karieri svojih idolov, v upanju, da bodo vsaj deloma ponovili svoj zmagoslavje. Začet

Svet pokra, kockanje in privlačnost, obljublja veliko denarja in razbija usodo. Omrežne tehnologije so omogočile velikemu številu uporabnikov, da sodelujejo na svetovnih poker tekmovanjih, vendar le redki dosežejo pomemben uspeh, in tisti, ki so na vrhu, postanejo legende. Ljubitelji turnirskih prvakov z občudovanjem in včasih z zavisti sledijo biografiji in karieri svojih idolov, v upanju, da bodo vsaj deloma ponovili svoj zmagoslavje.

Začetek potovanja

Zvezda igralca z imenom Jason Mercier, katere fotografija je prikazana spodaj, se je v letu 2008 hitro povečala. Nepričakovano za vse je postal zmagovalec na evropskem EPT Poker turnirju 5, ki je potekal v San Remou v Italiji. Skupni dobitki prvaka so potem znašali več kot milijon dolarjev, kar bi lahko obrnilo glavo in bolj izkušene igralce. Kot je bilo pričakovati, je nepričakovana odmevna zmaga omamila igralca in pripeljala do serije večjih zastojev na World Series of Poker istega leta. Ni razbila Jasona, konec leta je lahko pregledal taktiko igre in svoj osebni odnos do pokra ter samozavestno nastopal na tekmovanjih WSOPE in WPT ter zmagal na turnirju za visoke igralce.

Poleg tega se je poklicna pot poklicnega igralca razvila bolj ali manj enakomerno, kar zadeva kariero stabilnega igralca pokra. Praktično na vseh tekmovanjih je Jason Mercier z uspehom nastopil, leta 2009 pa je postal lastnik zlata zapestnice, poseben znak prvakov turnirja v pot-limit Omaha tekmovanjih. Druga takšna zapestnica, ki jo je osvojil po treh letih v isti vrsti poker igre.

Skrivnost uspeha

Kakšne so skrivnosti tako izjemnih igralcev kot Jason Mercier? Profesionalna biografija igralcev pokra se je začela v Hollywoodu, kjer se je rodil 12. novembra 1986 v Fort Lauderdalu na Floridi. Kot najmlajši od štirih otrok v družini je bil Jason iz otroštva navajen tekmovanja. V šoli je pokazal zanimanje za točne znanosti, hkrati pa se je začel zanimati za poker. Igral se je s prijatelji, učil matematično stran igre. Po šolanju je Jason Mercier vstopil na ameriško univerzo na Atlantiku, da bi postal učitelj, toda strast do pokra je že igrala svojo vlogo, saj je premaknila študije in športne hobije na drugo mesto. Mercier je izgubil štipendijo in moral je zapustiti univerzo. Jason ni obupal, dobil je službo v otroški športni šoli kot inštruktor in hkrati šel na kolidž. V tistem času je poker na kratko padel iz njegovega življenja, kasneje pa je zase odkril spletne igre. Na vrhuncu rasti pokra, medtem ko je Jason videl odprte priložnosti za sebe in se pridružil kot udeleženec v mrežnih turnirjih, kar je spremenilo njegovo usodo.

Poklicna kariera igralcev pokra

V online pokru je Jason začutil pravi okus igre. Ko je osvojil več kot 2 milijona rok, je uvrstil eno od najboljših vrstic v poker sobi, kjer je dobil status elite Supernova. Sledile so njegove velike zmage brez povezave. Leta 2009 je Jason Mercier, poker za katerega je že postal glavna dejavnost, priznan kot najboljši igralec v reviji Bluff, ki je poleg WSOP zapestnice osvojil tudi nagrade na turnirjih v Los Angelesu, Barceloni in WSOPE. Naslednje leto 2010 ni nastopal tako dobro, da mu ni preprečil, da bi dobil nagrade v Londonu, San Remu, na WPT in zmagal na severnoameriškem turnirju. Leta 2011 je poleg tega, da je prejel drugo zlato zapestnico, zmagal na letnem turnirju Five Diamonds v čast Doyle Brunsonu. V letih 2014–2015 je imel Mercier tudi visoke položaje na turnirjih, pri čemer je raje tekmoval na visokih rokah, kjer so vložki višji in so zato izkušnje igralcev pomembnejše.

Koliko je prvenstvo?

Jasonova prva resna zmaga v Sanremu leta 2008 na mestu z nagradnim skladom je znašala okoli 1, 3 milijona dolarjev. Istega leta je osvojil več kot 200.000 $ v Barceloni, leta 2009 je igralec pripeljal do $ 230.000 do Pot-Limit Omaha in več kot 440.000 $ na turnirju v Evropi. Nagrada na severnoameriškem turnirju leta 2010 je bila nekaj manj kot pol milijona dolarjev. Naslednje leto sta se pot Limit Omaha in Five Diamonds obogatila z 1, 3 milijona igralcev. Njegovo najbolj finančno uspešen nastop se šteje na drugo mesto na Monte Carlo turnirju leta 2013 z dobičkom več kot 1, 6 milijona dolarjev. Leta 2014 je Mercier v Barceloni osvojil 630.000 in več kot 700.000 dolarjev v Teksasu. Skupaj za 7 let je Mercier uspel osvojiti več kot 10 milijonov dolarjev brez povezave.

Od maskot, Jason raje srečno srajco in številko 21, prepričanje, da mu prinašajo srečo. Skrivnost njegovega uspeha je samozavestno imenoval svojo družino in ljubljene, ki so ga vedno podpirali, zlasti v težkih obdobjih njegovega življenja in kariere. Zdaj je Jason sponzoriran s strani PokerStars in še naprej uspešno nastopa. Njegove dosežke zaznamuje prestižni naslov "Zlata krona".

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker?  DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis.  Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi