FoodPro Preloader

Pea noša naredite sami. Kako narediti kostum graha


Novo leto je vedno težav. Vendar so dodane še bolj, če ste starši majhnega otroka. Stalne počitnice in kostumirane matineje silijo očete in matere, da uveljavljajo svojo domišljijo in ustvarjajo različne podobe. Danes vam bomo povedali, kako narediti kostum graha z lastnimi rokami. Kaj je potrebno za kostum graha Predstavljajmo grah. To je

Novo leto je vedno težav. Vendar so dodane še bolj, če ste starši majhnega otroka. Stalne počitnice in kostumirane matineje silijo očete in matere, da uveljavljajo svojo domišljijo in ustvarjajo različne podobe. Danes vam bomo povedali, kako narediti kostum graha z lastnimi rokami.

Kaj je potrebno za kostum graha

Predstavljajmo grah. To je tak zelen pod, sredi katerega so veliki limetni grah. Antene se držijo od vrha poda. Približno morajo biti takšne komponente prisotne v naši obleki.

Proizvodne možnosti so precej. Najlažji način, da ustvarite kostum graha za otroke, je najti primerno majico in zelene hlače ter jih okrasite z dekorativnimi elementi. Ločeno naredite klobuk.

Lahko greste bolj zapleteno, kupite krpo v trgovini in naredite kostum graha za fanta. O tej metodi bomo nadalje razpravljali.

Glavne komponente prihodnje obleke so majica in pokrovček. Če imate hlače ali kratke hlače na pravem odtenku - jih uporabite, če ne, lahko naredite dolg telovnik, kot je prikazano na spodnji fotografiji.

Glavni material, potreben za delo, je tkanina. Za obleko izberite raztegljivo blago, ki ne teče. Flis je kot nalašč za klobuk in pletenino ali velur za telovnik. Izberite nit, ki bo ustrezala. Za izdelavo graha, izberite material lažje odtenek - apno ali rumeno.

Konstrukcijski jopiči

Ker ima majica osrednjo vlogo v obleki, mora posvetiti največjo pozornost. Prvi korak je merjenje od otroka. Predlagana kostum graha z lastnimi rokami ima velikost 32, kar ustreza starosti otroka od 6-7 let.

Če želite zgraditi vzorce, izmerite naslednje indikatorje v otroku:

 • Dolžina hrbta do pasu - 28 cm.
 • Dolžina želenega jopiča - 50 cm.
 • Dolžina rame - 10 cm.
 • Obod polovičnega vratu - 14 cm.
 • Polkrog prsnega koša - 32 cm.
 • Obseg polovice pasu - 30 cm.
 • Globina izvrtine - standardna 16, 5 cm.

Začetek risbe je točka A. Iz nje navzdol izmerite dolžino do pasu (28 cm) in označite. Iz točke A izvlecite razdaljo, ki je enaka celotni dolžini telesa (50 cm ali več), narišite ravno črto. Desno od točke A je treba odložiti polovico obsega pasu in 3 cm (33 cm). To bo točka A1. Druga črta, ki se razteza navzdol od točke A, je globina roke (16, 5 cm).

Razdaljo AA1 razdelite na polovico in narišite navpično os. Na presečišču globine reže in navpične osi postavite točko G2.

Nariši roko. To naredite tako, da izračunate njegovo širino. Razdaljemo polovico oboda prsnega koša za 4, dodamo 1 cm: 32: 4 + 1 = 9 cm, iz točke G2 pa v desno in levo za 4, 5 cm, to pa bodo točke G in G1. Navzgor iz G in G1 narišite navpične črte. Na presečišču dobite točke P in P1.

Narišite zadnji del vratnega izreza. V ta namen na razdalji 5, 2 cm od točke A na desno dvignite črto do 1, 5 cm, v polkrogu pa povežite to točko z A in narišite poševnico na P, kot je prikazano na sliki.

Usta spredaj so nekoliko drugačna. Točko A1 je treba dvigniti za 2 cm in od nastale oznake v levo in navzdol do mere 5, 2 cm. Nagnite P1.

Spodnji jopiči potrebujejo malo izostritev. Sprednji in zadnji nivo morata biti večji od stranic.

Šivaj telovnik

Dno, rokavi, rokav, vratno mletje. Dva dobljena dela šivata na straneh in ramenih. Otroški kostum je že pol pripravljen. Na strani je priporočljivo, da vstavite zadrgo ali gumbe, da boste lažje nosili.

Na dno lahko nosite belo ali zeleno turtleneck. Ostaja samo, da okrasite sredino telovnika s kroglicami, tako da kozarec izgleda sam.

Ustvarite grah

Vzemite svetlejšo barvo tkanine. Nato sledite navodilom in fotografijam.

 1. Iz tkanine izrežite polkrožne elemente velikosti približno 10 cm.
 2. Sew vse konce, tako da le dno. Sprehodite se po robu z iglo in nitjo, rahlo šivano.
 3. Izpolnite in napolnite center s poliestrom ali bombažem.
 4. Zategnite navoj. Izkazalo se je, da je bila žoga.
 5. Zdaj šivajte kroglice navpično na sprednji del telovnika.

Ta stopnja je preprosto potrebna, da je grah kostum verjeten. Fotografije teh slik so predstavljene spodaj.

Ustvarite klobuk

Okras je osrednji element celotne podobe. Narediti grah kostum z lastnimi rokami bo nepopolna, če ostanejo brez prilegajočega vrh. V zvezi s tem obstajata dva načina: narediti še eno pod iz kartona ali šivati ​​tkanino. Upoštevajte obe možnosti.

Kombinezon graha za dečka bo popolnoma združen s takšnim klobukom, kot je prikazano na spodnji sliki.

Dolžina te krone naj bo približno 40 cm, višja stran pa 20 cm, manjša stran 12. Izrežite dva polmeseca iz kartona. Pokrijte jih z zelenim papirjem.

Celotna konstrukcija mora biti pritrjena na glavno platišče, ki je položeno na glavo. To je zelo enostavno narediti: izmerite obod glave in iz lepenke izrežite trak te velikosti. Zlepite ga in vzemite podnožje za pod.

Zeleni polmesec držijo skupaj na večji strani. Za zanesljivost lahko šivate. Znotraj postavite platišče in povežite polmesece na spodnji strani. Postavite grah na sredino. Zaščitite jih z lepilom ali navojem.

Zgoraj ustvarite krilo iz kartona ali papirja. Napravite vitice iz mehke žice, ki jo lahko kupite v vsaki strojni trgovini.

Pokrov št. 2

Skoraj smo ugotovili, kako narediti kostum graha. Ponujamo najnovejšo različico pokrovčka.

Da bi uspelo, vzemite kvadrat zelene klobučevine. Tkaninska krat štirikrat.

Ena stran naj ostane svobodna in tista, na kateri sta dve gubi, se moraš poravnati. To bi morala biti kapa. Ne hitite z odvijanjem materiala. Najprej morate oblikovati oster rob, kot listi. Odrezki morajo biti globoki - do polovice dolžine. Natančneje, izmerite razdaljo od krone do čela in prenesite to sliko na dolžino reza.

Ugotovite, kje bo obraz, in upognite bližnje liste, da ne motite. Zavarujte jih z nitjo. Na zgornji del pokrovčka pritrdite mehke žične napeljave.

Krompir je popolnoma pripravljen za uporabo. Uspeh v vaših delih in prikazujte domišljijo, ker je kostum ustvarjalni posel. In še en nasvet: privabite otroke na delo, zagotovo vam bodo prinesli užitek pri ustvarjanju takšne mojstrovine skupaj z vami.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj. Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami? Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije. Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija? Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino. Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature