FoodPro Preloader

Tricky uganke. Diagonalni sudoku


Tricky uganke - uganke so ne samo razburljivo, ampak tudi koristno. To je odlična gimnastika za um, ki razvija pozornost, logiko, sposobnost analiziranja in vam celo omogoča, da uživate v pridobljeni rešitvi. Število ugank Morda najbolj priljubljena sestavljanka naše modernosti - sudoku. "Sudoku" v japonščini - "številke, ki so ločene." Ta

Tricky uganke - uganke so ne samo razburljivo, ampak tudi koristno. To je odlična gimnastika za um, ki razvija pozornost, logiko, sposobnost analiziranja in vam celo omogoča, da uživate v pridobljeni rešitvi.

Število ugank

Morda najbolj priljubljena sestavljanka naše modernosti - sudoku.

"Sudoku" v japonščini - "številke, ki so ločene."

Ta igra je 9x9 kvadrat, ki sestoji iz 3x3 majhnih kvadratov. V kompleksnih igrah je lahko kvadrat več - 15x15, 25x25 in več. V nekaj celicah se številke vnašajo - to je ključ do pojma.

Sestavljanke, kjer se dodatni pogoji problema - številke od 1 do 9 - nahajajo na diagonalah, se imenujejo "Diagonal-Sudoku" ali v angleški različici Sudoku X.

Rešitev problema je kot skeniranje - v kvadratu je izbrana vrstica, ki je najbolj zapolnjena s številkami ključev - manjše prazne celice, lažje je najti manjkajoče število.

Diagonalen sudoku ima tudi različne različice in kombinacije.

Različice nalog

Diagonali so lahko veliki in majhni - na glavnem trgu, v blokih majhnih kvadratov, kotnih in lomljenih.

  • Barvna diagonala - Sudoku, kjer morajo biti digitalne vrednosti nameščene ločeno v vsakem barvnem bloku.
  • Bolj zapleten diagonalni sudoku - antidiagonalen - na diagonalah kvadrata so le tri različne številke.
  • Pan-diagonalni kvadrat, v katerem vrstice, stolpci in diagonale vsebujejo številke od 1 do 25 - v takem sudoku so diagonale zapletene. Zanimivo je, da je manjši pan-diagonalni kvadrat nemogoče. Ena od številk, ki ni v izbrani vrstici, se uporabi za vse prazne celice vrstice. Če na presečišču celic te številke ni, jo lahko postavimo v celico.

To operacijo opravite, dokler se ne zapolnijo vse prazne celice. In usklajujemo na stolpcih, majhnih 3x3 kvadratih in na diagonalah, tako da se številke ne ponavljajo.

Matematične spretnosti pri reševanju Sudoku ni potrebno.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature