FoodPro Preloader

Dekorativna bron: ulivanje


Da bi notranjim združenjem podarili aristokratski slog srednjega veka, so medenine uporabljali mojstri dekorja, bron je bil še posebej pogost. Casting iz teh zlitin in zdaj omogoča ustvarjanje monumentalnih mojstrovin, ki lahko okrasijo vsako hišo. Bronasta: lastnosti V umetniškem litju se zlitine pogosteje uporabljajo kot čista kovina. Najb

Da bi notranjim združenjem podarili aristokratski slog srednjega veka, so medenine uporabljali mojstri dekorja, bron je bil še posebej pogost. Casting iz teh zlitin in zdaj omogoča ustvarjanje monumentalnih mojstrovin, ki lahko okrasijo vsako hišo.

Bronasta: lastnosti

V umetniškem litju se zlitine pogosteje uporabljajo kot čista kovina. Najbolj priljubljena je bron - zlitina bakra s kositrom (dodatek in legirni element) v različnih razmerjih. Če se namesto kositra doda cink, je rezultat medenina in če je nikelj srebro. Baker je v kombinaciji z aluminijem, berilijem ali silicijem. Legirni element je naveden v oznaki: \ t

  • BrO5, kjer je kositer 5%;
  • BrOS5-25: sestavljen iz 5% kositra in 25% svinca.

Katere tehnološke lastnosti ima bron? Litje je možno, ko material doseže izkoristek. Temperatura, pri kateri se tali bakra, je 1083 ° C. Ko mu dodamo kositer, prag pade na 800 ° C, kar močno poenostavi postopek segrevanja surovine. Po strjevanju se izdelek skrči na 1%. Odvisno od komponent se izdelki iz brona razlikujejo po trdoti. Z minimalno količino kositra se lahko kovanje, s koncentracijo 20% ali več, postanejo trde in postanejo krhke. Plastičnost dodaja uvod v sestavo svinca. Zaradi dodatka cinka je material bolj odporen proti koroziji.

Bronasti: odlitki

Pred taljenjem kovin se opravijo pomembna pripravljalna dela. En del je povezan z izdelavo modela. Na tej stopnji kipar oblikuje vzorec na lestvici plastičnega materiala. Potem jo prevede v polni velikosti v lite ali gline. S tem prehodnim modelom se vzame vzvratno predvajanje. Kompleksna oblika ima več sestavnih delov in je sestavljena v delih. V to se vlije ogrevani vosek. Zavijanje oblike, doseganje njene enakomerne porazdelitve po celotni površini. Po ohladitvi se oblikuje model bodočega kiparstva, izdelan v vosku. Avtor izpopolnjuje podrobnosti, odpravlja pomanjkljivosti.

Velika večina umetniških ulitkov iz brona in medenine se izvaja v skladu s takšnimi ulitki ("voski"). Skulptura zavije votlo debelino stene 2 - 5 mm. V nasprotnem primeru, če bi kovina napolnila celotno obliko, bi bilo masivno litje pretežko in material bi bil potreben veliko. In to ni samo njegova visoka cena. Pri vlivanju bi bilo treba vse količine naenkrat tali, kar samodejno poveča velikost ognjišča in peči, oteži postopek dovajanja zlitine v kalup. Poleg tega bo krčenje materiala povzročilo neizogibno deformacijo, kar bo povzročilo popačenje oblik in posameznih delov sestave.

Lastnosti procesa

Po oblikovanju voščene oblike se začne naslednja faza. Kolesa so sprejeta za podjetja. Ustvari obliko za polivanje staljene kovine. Šablona je prekrita s posebno toplotno odporno sestavo v več plasteh. Sprva se taka tekoča keramika vlije v vosek. Na tej stopnji se ustvari jedro - "glava". Po tem, ko se strdi z enako sestavo, je model previdno prevlečen na zunanji strani, s čimer se določi potrebno število let, do katerih bo šel bron.

Postopek litja je mogoč po sintranju mase pri visoki temperaturi. Kot rezultat tega procesa se oblikuje močna keramična lupina. Vosek uparimo skozi letnike in luknje za izpust zraka. Rezultat je votla oblika. Po nalivanju kovine je zlomljena. Notranji sloj keramike lahko pustimo ali pa tudi odstranimo skozi tehnološko luknjo.

Casting bron od doma

Izdelek lahko dobite iz zlitine in v obliki gline. Doma, če imate predlogo na ta način, lahko naredite bronasto litje. Vendar pa morate biti pripravljeni na dejstvo, da ne bo mogoče doseči natančnega kopiranja majhnih delov in da je pred nami veliko dela. Oblika se izkaže za enkratno uporabo, toda zemlja (mešanica gline in peska) se lahko uporablja večkrat. Ponavadi se delijo oblike, sestavljene iz dveh delov. Lahko pa narediš in celoto, če uporabiš model z voskom. Po sintranju glinaste oblike kuhamo v vodi, vosek lebdi na površini skozi letnik.

Kakovostno ulivanje se lahko doseže, če je oblika predgreta. Baker in kositer se segrevata v jeklenem lončku. Uporabite premogov kovač ali žarilno peč. Po popolnem taljenju se kovina zadrži na visoki temperaturi še nekaj minut in se v tankem neprekinjenem toku vlije v letnik. Po hlajenju se izdelek dodatno obdela. Prvič, kovina je zamrznjena, zamrznjena v analih. Mesta so očiščena. Tanka dela se oblikujejo v postopku vtiskovanja. Izdelek je poliran, poliran, če je potrebno, prekrit s patino.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature