FoodPro Preloader

Kako narediti model Zemlje iz plastelina?


Naš planet Zemlja je čudovit čudež! Praviloma se začnejo učiti v tretjem razredu osnovne šole. In da bi olajšali proces pomnjenja strukture Zemlje, so učitelji za svoje učence postavili zelo razburljive ustvarjalne naloge - narediti model našega planeta iz posebne mase, ga narisati na papir ali narediti privlačno enciklopedijo z rokami. V tem član

Naš planet Zemlja je čudovit čudež! Praviloma se začnejo učiti v tretjem razredu osnovne šole. In da bi olajšali proces pomnjenja strukture Zemlje, so učitelji za svoje učence postavili zelo razburljive ustvarjalne naloge - narediti model našega planeta iz posebne mase, ga narisati na papir ali narediti privlačno enciklopedijo z rokami. V tem članku boste izvedeli, kako narediti model Zemlje iz plastelina z lastnimi rokami. Ne potrebujete posebnih znanj in orodij, samo bodite potrpežljivi in ​​povežite domišljijo.

Materiali in orodja

Če razmišljate o tem, kako narediti model Zemlje iz gline in kakšne spretnosti so potrebne za to, potem najprej bodite pozorni na razpoložljivost vseh potrebnih materialov in orodij. Potrebovali boste maso za otroško ustvarjalnost ali poseben material za modeliranje. Trenutno proizvaja veliko različnih množic. Nekateri od njih se strdi in postanejo trdi kot kamen, medtem ko se drugi počutijo kot pesek na dotik. Za modeliranje modela našega planeta bo ustrezala vsaka masa, v asortimanu katerih so vse potrebne barve.

Poleg tega, da bi model Zemlje odstranili iz gline, boste potrebovali orodja. To so posebni skladi in noži. Če oblikujete z majhnimi otroki, je najbolje, da omejite ne-ostre sklade. Da bi dodali teksturo in oblikovali gore, lahko pridejo v roke z različnimi priročnimi orodji - od zobotrebcev s kroglicami na koncu do palic in starih zobnih ščetk.

Najpreprostejši model našega planeta

Za slepe najbolj preproste obrti, boste potrebovali plastelin treh barv - modre, zelene in bele. Najprej zvite majhno kroglo iz modre ali modre mase. Nato vzemite zeleno in ga zavijte v tanko plosko torto, debelo največ dva milimetra. In potem poglejte geografski atlas. Poskusite rezati kontinente in otoke z nožem. Nato nalepite izklesane oblike na modro kroglo. Model Zemlje iz plastelina je skoraj pripravljen! Ostane le slepa bela ledena kapa. Če želite, lahko označite tudi velike gore in reke.

Model Earth iz plastelina naredite sami. Izdelava več plasti

Če razmišljate o tem, kako model Zemlje oblikovati iz bolj zapletenega in zanimivega modela, potem bodite potrpežljivi! Za izdelavo naslednjih barv boste potrebovali veliko: modra, zelena, rdeča, oranžna, rumena in črna. Pripravite tudi oster nož. Potrebovali ga boste, ko boste glino Zemlje razrezali na dva dela. Najprej morate zavrteti majhno kroglo rdeče mase. Nato vzemite kos oranžne gline, ga zavijte v torto in z njo ovijte rdečo kroglo. Naredite enako z rumeno in črno maso. Zadnji sloj bo iz modre gline.

In zdaj je čas, da naredimo celine! Za modeliranje vzemite majhen kos zelene mase in ga zavijete v tanko plast debeline enega ali dveh milimetrov. Ponovno vzemite geografski atlas in poskusite odrezati celine in otoke od postelje. Prilepi jih na modro žogico. In zdaj zabaven del! Pošljite model Zemlje iz plastelina v hladilnik pol ure. Ali v zamrzovalniku deset do petnajst minut. To je potrebno, da se pri rezanju vaš model Zemlje iz plastelina ne razmasti. Odstranite plovilo iz hladilnika in ga previdno razrežite z ostrim nožem.

Končano! Zdaj lahko dokončate gore in ledene kape. Po želji lahko polovice spreminjate z zobotrebcem z robom na koncu ali preprosto šilo.

Planetni model planeta

Če razmišljate o tem, kako narediti model Zemlje iz plastelina ravno, potem pripravite list kartona. Narišite na tleh, nato pa se samo začnite držati okrog slike s plastelinom ustreznih barv. To sliko lahko obesite na steno ali jo pripeljete v šolo za razstavo.

Pravila za delo z masami za modeliranje

Preden naredite model Zemlje iz plastelina, pustite roke. Poleg tega morate skrbno pripraviti svoje delovno mesto. Najprej obrišite tabelo. Drugič, vnaprej morate kupiti posebno plastično ploščo za delo z glino in mase za modeliranje. Torej ne obarvate mize. Zaželeno je, da ste med modeliranjem pri roki imeli mokro krpo, saj nekatere barve plastelina umazane roke.

Če želite oblikovati z zelo majhnim otrokom, potem kupite posebno maso za kiparstvo. Praviloma so taki izdelki namenjeni dejstvu, da ga otrok lahko poskusi. Poleg tega je model lahko oblikovan iz mastiksa - zagotovo bo neškodljiv za otroka.

Kaj še lahko naredite za model Zemlje

Če ste se že naučili, kako oblikovati iz gline, potem lahko zdaj začnete ustvarjati iz polimerne gline. Ta material je dražji in zahteva peko. Po drugi strani pa bo nastali model Zemlje trdna in ne bo nikoli zbledela. Poleg tega lahko planete odstranite iz volne. Potem bo to ne samo kognitivna igračka, ampak tudi takšna notranjost.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy