FoodPro Preloader

Kako narediti kompas z lastnimi rokami?


Tako se zgodi, da morate natančno vedeti, katera stran je na jugu in katera stran je severna. Doma je to lahko uporabno pri postavitvi antene, potniki pa ne morejo brez tega znanja, zlasti v divjini. Seveda, najlažji način za uporabo običajnega kompasa. In kaj, če ni blizu? Kako narediti kompas doma in v naravi? Izk

Tako se zgodi, da morate natančno vedeti, katera stran je na jugu in katera stran je severna. Doma je to lahko uporabno pri postavitvi antene, potniki pa ne morejo brez tega znanja, zlasti v divjini. Seveda, najlažji način za uporabo običajnega kompasa. In kaj, če ni blizu? Kako narediti kompas doma in v naravi? Izkazalo se je, da je zelo preprosto. Ne potrebujete posebnih orodij - samo tisti materiali, ki jih ima vsaka hiša, ali pa jih je enostavno priti v gozd.

Kako narediti kompas doma

1. Za nepogrešljiv atribut turista potrebujete iglo, majhen košček penaste gume in vrč vode. Najprej morate vzeti penasto gumo, približno 3 x 3 cm. Potreboval bo nas, da bo igla plavala in ne potonila. Penasto gumo preluknjamo z iglo v sredini in postavimo preprosto obliko v vrč vode.

2. Da bi postal pravi kompas, ostane magnetizirati eno konico igle. Iskanje magneta v stanovanju je enostavno. To je v slušalkah, ki držijo vrata kuhinjskega omarice ali v dinamiki glasbenega centra. Za demagnetizacijo igle je dovolj, da enega od konic spravite v plinski gorilnik in ga držite nad ognjem 20 sekund. Tako nam bo magnetizirana konica igle pokazala sever, demagnetizirana konica bo povedala, kje je jug. Spet postavite našo zasnovo v vodo.

3. Da bi razumeli, kje je sever in kje je jug, stojte z obrazom v smeri igle. Ne pozabite, v katerem oknu sonce zjutraj sije (bo vzhodno), oziroma sonce zaide na nasprotni strani - je zahodno. Sedaj stojte ob igli, tako da je vzhod levo in zahod na desni. Torej se znajdete obrnjeni proti jugu in hrbtu proti severu.

Kako narediti kompas v naravi

Včasih med pohodom, na primer v gozdu, je pomembno vedeti natančno smer poti, da se ne izgubite. Izkazalo se je, da razumeti, kje je sever, in kje na jugu, tudi enostavno, z uporabo razpoložljivih orodij. Razmislite o dveh možnostih za ustvarjanje kompasa v ekstremnih pogojih.

1. Za prvo možnost morate najti nekaj kovinskega. Vsak žebelj, žica ali igla bodo naredili. Če želite magnetizirati našo puščico, je dovolj, da jo obrišete na lase. Nato morajo biti nohti vezani na vrvico ali ribiško vrvico in obešeni na statično površino (na primer drevesna veja). Pomembno je, da dolžina niti ni manjša od 40 centimetrov, sicer bo rezultat netočen. Sedaj bo puščica natančno pokazala magnetiziran konec proti severu. Kako določiti preostale smeri delov sveta, ki jih že poznate.

2. Za drugo možnost potrebujete skledo z vodo. Magnetiziramo en konec puščice in ga vstavimo v skledo, da si oblečemo kos lubja. Puščica vam pove, kje je sever.

Zdaj veste, kako narediti kompas v vsaki situaciji. Ta postopek ne traja veliko časa niti v sodobnem stanovanju, tudi v gostem gozdu. Dovolj je, da pokažete malo iznajdljivosti, najdete primerne materiale, ustvarite preprosto napravo z lastnimi rokami in vedno boste vedeli, v katero smer greste. Zdaj se ne bojite nobenih težav na poti.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija