FoodPro Preloader

Vrste papirja Origami


Origami - umetnost izdelovanja različnih likov iz papirja. Origami je znana že od antičnih časov in izvira iz Kitajske, kjer je bil izumljen papir. Kasneje je na Japonsko prišla zanimiva tehnika, kjer je dobila resnično veliko popularnost. Zgodovina origamija Sprva je bila ta vrsta umetnosti religiozne narave, papirne figure pa so bile uporabljene v svetih obredih. Pouk

Origami - umetnost izdelovanja različnih likov iz papirja. Origami je znana že od antičnih časov in izvira iz Kitajske, kjer je bil izumljen papir. Kasneje je na Japonsko prišla zanimiva tehnika, kjer je dobila resnično veliko popularnost.

Zgodovina origamija

Sprva je bila ta vrsta umetnosti religiozne narave, papirne figure pa so bile uporabljene v svetih obredih. Pouk Origami je bil na voljo samo višjim razredom in je veljal za zelo pomembno spretnost.

Po drugi svetovni vojni se je origami razširil po vsem svetu in zanima ne le odrasle, temveč tudi otroke različnih starosti.

Prvotni origami vključuje uporabo večbarvnega kvadratnega papirja. Škarje in lepilo se ne uporabljajo v tradicionalni tehnologiji. Vendar pa v sodobni umetnosti papirja obrti včasih odstopajo od kanonov.

Tipi Origami

Preden začnete ustvarjati obrti, se morate seznaniti z vrstami tehnik. Obstajajo naslednje vrste papirja origami:

 • Modularni origami . Je ena najbolj priljubljenih in zamudnih tehnik zlaganja papirja. Uporablja se za ustvarjanje velike, tridimenzionalne oblike, sestavljene iz več blokov ali tako imenovanih modulov. Na začetku je več sestavnih delov sestavljenih iz enake ali različne velikosti papirja, nato pa preprosto vlagajo drug v drugega in se spreminjajo v končno sestavo. Sila trenja ne dopušča razpadanju celotne strukture. Osupljiv primer modularnega origamija je volumetrična kroglica, ki se pogosto uporablja v počitniškem dekorju in je verjetno znana mnogim.
 • Preprosti origami - vrste origami, namenjene začetnikom ali invalidom. Najprej ga je razvil angleški fanatik origami John Smith. V tem sistemu lahko uporabljate le gube in dolino. To pa pomeni nezmožnost uporabe najzahtevnejših tehnik klasične tehnike. Zato se razvijajo nove tehnike, ki nam omogočajo doseganje želenih rezultatov brez zapletenih manipulacij.
 • Preklop na skeniranje . To je ena vrsta origami, ki je risba, v kateri so že vidni vsi zavoji prihodnjega modela. Preklapljanje na skeniranje je težje od standardnih vrst origamija, vendar pa ne daje samo ideji, kako zložiti sliko, ampak kaže tudi, kako je bila ta shema razvita. Skeniranje se uporablja tudi kot metoda za ustvarjanje novih origami diagramov.
 • Mokro zlaganje . Vrste tehnik origami niso popolne brez metode, ki jo je razvil Akira Yesidzyawa z uporabo papirja, navlaženega z vodo. Mokro zlaganje se pogosto uporablja za izdelavo figuric flore in favne. Vlažen papir lahko gladke in izrazite črte poenostavi, prav tako pa jim daje določeno togost. Za to vrsto ustvarjalnosti je primeren poseben papir, pri izdelavi katerega se doda vodotopno lepilo.

 • Kyrigama . To je edini tip origamija, ki je dovolil uporabo škarij. Uporablja se za ustvarjanje lepih kartic s tridimenzionalnimi elementi.
 • Monegami . Oblika umetnosti, ki je idealna za ljudi, ki ne vedo več, kam naj dajo svoj denar, ali tistim, ki si nasprotno prizadevajo pritegniti finančni uspeh na svojo stran. Številke tega sloga so izdelane iz bankovcev.
 • Quilling . Primerna za ustvarjanje polnopravnih slik. Papir je na poseben način zasukan, da doseže želeno obliko. Nato se prilepi na podlago. Ta tehnika ni zapletena, ampak zamudna.

Kaj je Kusudama tehnika

Vrste modularnih origamijev se pogosto zamenjujejo s tehniko Kusudame, kar pomeni tudi oblikovanje volumetrične krožne oblike iz modulov. Razlika je v tem, da so modularni origami elementi vstavljeni drug v drugega in zlepljeni ali speti v kusudame.

Kako izbrati origami papir

Papir je najpomembnejši element pri origamiju. Vrste in tehnike origamija so raznolike in zahtevajo papir različne gostote in kakovosti.

Pisarniški papir zmerne gostote, ne preveč gladko, barva z dveh zabav bo popolnoma primerna za modularni origami. Kakovost papirja je odvisna od dejstva, da se na gube ne obarva belo.

Večbarvne nalepke za zapise so primerne za Kusudamo ali modularni origami. Trikotni moduli so narejeni iz pravokotnih listov, tako da, če izrežete kvadratno nalepko na pol, dobite primerno podlago za trikotni modul. Obstajajo pravokotne nalepke, ki ne zahtevajo sprememb.

Nastavi za to vrsto umetnosti

Obstaja poseben papir za origami. Prodana je že rezana, praviloma v kvadrate različnih velikosti. V kompletu lahko najdete več listov različnih barv (ena stran je bela, druga barva) ali papir z ornamentom.

Podobni sklopi so na voljo otrokom. Razlika je v tem, da modularni origami zahteva veliko papirja iste barve, v setih za otroke pa je preveč različnih barv. Toda v kompletih za otroke najdete redke barve, na primer črne in rjave.

Nenavadno je, da se v tem ustvarjalnem procesu uporablja tudi časopisni časopis. Njegove kakovostne lastnosti so zelo primerne za ustvarjanje številk, napisi in slike pa zagotavljajo zanimiv ornament.

Dodatna orodja za izdelavo številk papirja

Za izdelavo modulov uporabnega ravnila in papirnega noža. Če želite papir pripraviti za delo, ga morate predhodno rezati v ravne pravokotnike. To bo hitreje narediti s tem, da v kožo položimo več listov papirja, tako da označimo z ravnilom in ga razrežemo z nožem. Škarje za to manipulacijo ne bodo zelo primerne.

Modularni origami ne predvideva uporabe lepila, vendar, če govorimo o otroški igrački ali darilu, bi bilo vredno, da bi plovilo okrepilo. Pri izdelavi Kusudame "Super Ball" bodo potrebne niti, saj so posamezni moduli natančno povezani z nitjo z iglo.

Treba je vnaprej založiti elemente "obraza": oči, nosove, antene, pa tudi trakove in različne loke.

Vrste origami modulov so zelo raznolike:

 • ravno - uporablja se za mozaike;
 • obsežna, s pomočjo katere se izdelujejo kusudame in različne številke.

Kako narediti trikotni modul

Trikotni modul je osnova niza ročnih del. Da bi bilo zelo enostavno, sledite spodnjim nasvetom:

 1. Vzamemo pravokotni list papirja in ga na polovico upognemo.
 2. Nagnite pločevino, da vidite sredino. Bend nazaj. Postavite list tako, da bo vogal pogledal.
 3. Zgornje robove prepognite do sredine.
 4. Obrnimo se na drugo stran.
 5. Spodnji del upognjen.
 6. Majhni vogali, izbočeni ob straneh, se pregibajo skozi glavni trikotnik.
 7. Razširite vogale in dno.
 8. Vrnite se nazaj in dvignite dno.
 9. Bend na pol. Rezultat je bil trikotni modul z dvema točkama in dvema žepoma. V te žepe lahko vstavite druge komponente.

Pozitivni vidiki origami

Papirni origami je zanimiva in zanimiva dejavnost. Tako odrasli kot otroci ga obožujejo. Še posebej koristno, da se vključijo v origami otroke od 3 do 15 let. Ta oblika umetnosti razvija roko, prostorsko domišljijo in ustvarjalno mišljenje.

Poleg tega boste po kratkem treningu lahko svoje roke podarili svojim najdražjim. Veselje otrok iz novih igrač je težko preceniti.

Torej ne boste obžalovali, ko boste izvedeli origami.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja. Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija