FoodPro Preloader

Topiary iz prtičkov naredite sami


Na začetku je umetnost topiarija topiary dreves in grmovja, ki je okrasila vrtove visokih oseb. Ta tehnika je znana že iz časov starega Rima, danes pa ta izraz uporabljajo rokodelci, ki ustvarjajo presenetljivo lepe in presenetljivo raznolike umetne drevesa za okraševanje hiše, pisarne ali dvoran za organizacijo posebnih dogodkov. Kaj

Na začetku je umetnost topiarija topiary dreves in grmovja, ki je okrasila vrtove visokih oseb. Ta tehnika je znana že iz časov starega Rima, danes pa ta izraz uporabljajo rokodelci, ki ustvarjajo presenetljivo lepe in presenetljivo raznolike umetne drevesa za okraševanje hiše, pisarne ali dvoran za organizacijo posebnih dogodkov.

Kaj storiti topiary

Za izdelavo topiariya lahko uporabite vse razpoložljive materiale: školjke, cvetje, zrna, kroglice, semena, umetne popke, stožce, trakove, tkanine za obrezovanje in še veliko več. Najpogostejši prtički so lahko osnova za ustvarjanje majhnega drevesa. In iz tega poceni in cenovno dostopnega materiala lahko naredite različne oblike. Lahko so brsti, ki spominjajo na nageljne, regrat, različne vrtnice. Torej so lahko topiarii brisač zelo različni. In njihovo ustvarjanje sploh ni težko.

Materiali za delo

Da bi naredili topiary za serviete, morate vnaprej pripraviti potrebne materiale. Odvisno od zahtevnosti postopka in dodeljenega časa lahko delo traja od ene do treh noči. Če želite ustvariti topiary od serviete z lastnimi rokami, boste potrebovali naslednje materiale: serviete zahtevane barve, osnovo za kroglo, pištolo za lepilo, spenjalnikom, drevesnim loncem, vejico za steblo, omet in dekorativne elemente.

Skoraj vsi materiali, potrebni za ustvarjanje topiarijev plenice z lastnimi rokami, se lahko zamenjajo z drugimi, zaradi česar je proces ustvarjanja še bolj ustvarjalen. Torej, lepilo-pištolo, potrebne za lepljenje prazne rože na osnovo, se lahko nadomesti z debelo PVA ali kakršno koli pregledno gradbeno lepilo.

V večini primerov je topiary žogo. Trgovine prodajajo gotove pene za delo. Toda brez njih lahko brez težav. Iz dveh ali treh listov časopisa lahko zmečkate tesno kroglo želenega premera (približno 8 cm ali več, če potrebujete veliko kroglo). Navojne niti, kot krogla, dajejo zaobljeno trdno obliko. Za poenostavitev dela lahko roke navlažite z vodo, tako da so robovi papirja lažje nagubani. Priporočljivo je, da končano kroglo zlepimo s prtički.

Namesto krogle lahko uporabite prazno obliko v obliki srca, črk ali številk. Izdelate jih lahko iz odpadnega materiala: kartona ali papirja.

Topiary do-it-yourselfers za začetnike iz serviete na prtljažniku ali brez njega. Kot deblo lahko uporabite močno vejico, debelo žico, plastično palico, celo običajen svinčnik. Lahko se zavije v satenske trakove, čipke, vrvice ali premazuje s polimerno glino, odvisno od ideje in želja. Dokončano cvetlično žogo lahko pritrdite v lonec. To lahko storite brez prtljažnika, in brez jedi, visi topiary na zanko traku.

Kapaciteta majhnega drevesa potrebuje tudi majhno velikost. Lahko vzamete cvetlični lonček in ga po želji okrasite. Za to delo so primerni majhni lonci. Uporabijo se lahko tudi druge posode, kot so lepe čajne skodelice, čajnik ali originalna skleda za sladkor. Vse je odvisno od letenja domišljije mojstra.

Rože za prtičke

Da bi naredili topiary za serviete, morate pripraviti cvetje. Njihovo število je odvisno od velikosti podlage in od količine cvetja. Torej, na kroglo s premerom 8 cm, morate narediti vsaj 40 barv. Obstaja veliko možnosti za izdelavo brstov iz prtičkov. Tu so najbolj preproste.

V različicah izdelave brstov, opisanih spodaj, z uporabo običajnih robčkov. Če to storite iz serviete prtički, potem morajo odrezati tesen rob, sicer bo pokvari videz končnega izdelka.

Bulk nageljni

Redni papirnati prtiček, ne da bi se raztegnil, prepognite na pol in spet na pol. Pojdi na kvadrat. V sredino ga je potrebno pritrditi s spenjalnikom, tako da so pritrditve prečno. Po tem prerežite robove kvadrata v obliki kroga. Rez potrebuje najmanjši vložek. Robovi kroga se lahko obarvajo s flomastrom ali markerjem, ki je primeren v barvi, da daje kontrast. Previdno pritegnite zgornji sloj prtičkov in ga dvignite, pritrdite. Nato dvignite vsak naslednji sloj posebej. Tako dobite volumetrični cvet, ki spominja na nagelj.

Lahko vzamete serviete treh odtenkov iste barve. Izrežite kvadratke želene velikosti in zložite kup papirjev, ki se premikajo iz bolj nasičene barve v svetlo. Vsak odtenek vzame dva lista. Potem je vse na enak način. Ta pristop cvetovi daje živahnost, kar ustvarja gladke barvne prehode.

Dandelions

Lahko narediš regrat v isti tehniki. Zložite prtiček v kvadrat in zavarujte center s spenjalnikom. Po rezanju kroga, morate narediti zareze vzdolž roba na razdalji 2-3 mm drug od drugega in do globine približno 2 mm. Poleg tega bodo vsa dejanja podobna izdelavi prejšnje rože. Ta tehnika vam omogoča, da rože ne le obsežne, ampak tudi puhasto, da jim vitalnost. Rumeni regrat izgleda zelo naravno, čeprav druge barve niso izključene.

Vrtnice

Rožna kraljica vrta lahko na veliko načinov izdelamo iz prtičkov. Najenostavnejši so navedeni spodaj. Obrežite prtiček na polovico, da naredite pravokotnik. Spread polovico na mizi, širok rob sam. S pomočjo dolge igle ali druge podobne palice zavrtite valjček, ne da bi dosegli konec 2 cm. Previdno izvlecite valj z obeh koncev in odstranite iglo. Držite ne-zvitega roba, zložite prtiček okrog osi in tako oblikujte rozeto. Lepilo položite na spodnji rob, da pritrdite cvet.

Roze lahko izdelate tako, da iz papirja izrežete posamezne kvadrate in zvijete zgornje robove vsakega kosa, s čimer dobite obliko cvetnega lista. Naenkrat zavrtite eno cvetno listič, da dobite želeno obliko. Ta proces je bolj zapleten kot prejšnji, vendar se cvet dobi kot resničen.

Vsi rože za topiary serviete zložene v široki škatli, tako da niso deformirane.

Puhasta drevesa

Da bi naredili topiarij iz prtičkov, se je vodnik po korakih, katerega izdelava je podana v tem članku, izkazal za izvirnega, sploh ni potrebno izdelovati cvetja. Brisole lahko razrežete na enake kvadrate s stranico 3-4 cm, na majhno površino krogle pa nanesite lepilo PVA. Vzemite en kvadrat, v sredino postavite nerazrezan svinčnik in dvignite robove. Središče pritrdite na področje, ki je prekrito z lepilom. Naslednjo škatlo zlepimo v neposredni bližini prejšnje enote na razdalji 2-3 mm. Na ta način je pokrita celotna površina obdelovanca. Topiary postane mehka in mehka. Na ta način lahko ustvarite izvirne vzorce na krošnji drevesa z uporabo različnih barvnih prtičkov.

Lesena montaža

Ko so vsi elementi drevesa pripravljeni, lahko nadaljujete z montažo. Najprej morate povezati podnožje s cevjo. Če to storite po lepljenju cvetja, lahko sestavino zmešate. Vstavite okrašeno palico v kroglo in jo pritrdite z lepilom. Če je narejen suspenzijski sestavek, je potrebno pritrditi trak ali zanko.

Cvetovi so lepljeni eno za drugo, začenši z zgornjim robom. Lepilo se nanese na dno brstičkov in obdelovanec se pritrdi na podnožje. Elementi so zlepljeni blizu drug drugega, tako da ni nobenih vrzeli.

Liste lahko izrežete iz zelene knjige in jih okrasite s krono. Ali pa uporabite druge dekorativne elemente: kroglice, bleščice, ladybugs ali metulje, loki in še veliko več.

V ločeni posodi za raztapljanje omet ali alabaster na debelino kisle smetane. V lonec previdno nalijemo raztopino. V sredini postavite urejen topiary in ga pritrdite tako, da stoji točno. Pustite do popolne zamrznitve. Potem lahko postavite zgornjo plast dekorativnih kamnov, školjk, steklenih kroglic, sisala ali drugih materialov.

Topiary iz prtičkov z lastnimi rokami, postopni proces izdelave, ki je opisan, ni težko niti za začetnike. Šolski otroci lahko rokujejo s preprostimi vrstami.

Nega

Tkanina za prtičke je precej krhka in občutljiva točka. Kraj v notranjosti za njega, da izberejo, tako da drevo ne pade neposredno sončno svetlobo, iz katere občutljive barve izgorejo. Poleg tega se bojijo vlage, iz katere se lahko deformirajo.

Če želite odstraniti prah, lahko občasno z nizko hitrostjo piha topiary z vročim curkom iz sušilnika za lase. Če boste sledili tem preprostim pravilom, bo brisačna topiary več kot eno leto. Poleg tega njihova izdelava ni težaven proces in ni finančno draga, zato lahko kadarkoli ustvarite novo mojstrovino.

Topiary iz prtičkov za začetnike je odlična možnost za ročno delo. Prostor za domišljijo daje, ker je veliko možnosti za proizvodnjo. Kot podlago lahko vzamete ne samo žogo. To je lahko srce, izrezano iz kartona, ali številke in črke, ki lahko okrasijo poročno dvorano ali sobo za rojstni dan.

Topiary iz prtičkov, fotografije, ki lahko pomagajo pri ustvarjanju nove originalne dekoracije za notranjost. Umetno drevo je lahko odlično darilo za vsako priložnost. To je izvirna in elegantna dekoracija za notranjost.