FoodPro Preloader

Kako narediti sestavo cvetja z lastnimi rokami: nekaj primerov


Živi cvetovi iz antičnih časov so morda najpogostejši in najljubši element dekorja, ne samo prostora, ampak tudi oblačil. Imeli so magične, magične lastnosti. V srednjem veku so bile kompozicije iz naravnih cvetov, izdelane z lastnimi rokami, šifrirana sporočila, varuhi skrivnih skrivnosti o ljubezni, lojalnosti, izdaji itd. Danes je

Živi cvetovi iz antičnih časov so morda najpogostejši in najljubši element dekorja, ne samo prostora, ampak tudi oblačil. Imeli so magične, magične lastnosti. V srednjem veku so bile kompozicije iz naravnih cvetov, izdelane z lastnimi rokami, šifrirana sporočila, varuhi skrivnih skrivnosti o ljubezni, lojalnosti, izdaji itd. Danes je predstavljena šopek tudi izraz spoštovanja in spoštovanja. Okrašeni so s dvoranami in sobami, pisarnami in pisarnami. Lepota cvetja je tako raznolika in izvirna, da jo lahko občudujete neskončno, da najdete vedno več novih vidikov privlačnosti.

Kako narediti izvirne skladbe iz svežega cvetja z lastnimi rokami? To je celotna umetnost. Cvetličarstvo ima svoje zakone o kompoziciji, barvni združljivosti in harmoniji. Vendar obstaja več osnovnih pravil, po katerih lahko naredite uspešen ansambel. Najprej je pomembno izbrati cvetje. Material za šopek ni le narezan popkov, ampak tudi zelenice, veje grmovje z jagodami, stožci, ušesa, na koncu, majhne dekorativne elemente (ptice, majhne skulpture, itd), školjke in obarvani kamenčki. Da bi naredili kompozicije iz svežih cvetov, izdelanih z lastnimi rokami, se je izkazalo, da so uspešne, boste potrebovali primeren rezervoar za vodo, v katerem boste namestili končno delo, in cvetno gobo, ki bo pomagala ohraniti elemente v želenem položaju. Stebla so očiščena listov, trnja, stranskih poganjkov in odrezana z ostrim strižem poševno, medtem ko jih vodijo v vodo. Podobno so obrezane zelenice, ušesa in veje grmičevja.

Zdaj morate razmisliti o obliki šopeka. Kaj bo: v obliki stožca, okrogle, v obliki spirale? Kompozicije naravnih cvetov, izdelane z lastnimi rokami, so lahko sestavljene iz elementov različnih barv in oblik, svetle in raznobarvne ali enobarvne, belo-zelene, rdeče-zelene, rdeče-bele barve. Prav tako izgleda zelo impresivno šopke, sestavljene iz rastlin istega tona z gladkim prehodom odtenkov od temne k svetlobi.

Najlažji način za ustvarjanje cvetličnega šopeka je vzporedna. V središču cvetlične gobice postavimo največje elemente (naj bo neparno število), tako da ustvarijo vrh, nato pa jih okoli njih postavimo v krog. Vzporedna sestava svežega cvetja se konča s številnimi dekorativnimi listnimi rastlinami, ki tvorijo puhasto zeleno podlago šopeka.

Drug način ustvarjanja takšnih ansamblov je spirala. V ta namen vstavimo najvišje in največje rože navpično v gobo v sredino ali jo rahlo premaknemo na rob ali vogal. Poznejši elementi sestave so položeni poševno v spiralo okrog središča, postopoma povečujejo nagibni kot. Pomembno je, da je dolžina stebla enaka, potem bo šopek enakomerna in lepa.

Originalne in preproste namizne kompozicije iz naravnih cvetov, ki uporabljajo samo en velik in zelo dekorativni brstiček, ki jih dopolnjujejo kamenčki, školjke, itd. postavite veliko glavo, na primer, astere. Takšne kompozicije svežega cvetja, izdelane ročno, je enostavno izdelati iz brstov ene vrste rastline ali več različnih, enakih ali kontrastnih barv. Praviloma uporabljamo cvetove gerbera, phalaenopsisa, dalije ali velike krizanteme.

Sestava svežega cvetja, ročno izdelana, je preprost in zelo učinkovit način dekoracije notranjosti in izdelave elegantnega darila.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča