FoodPro Preloader

9 ženskih programerjev, ki so revolucionirali video igre


Včasih smo mislili, da je igralniška industrija veliko moških, ženske so zaprte tukaj. To ni povsem res! Presenečeni boste, ko boste izvedeli, da so ženske igrale pomembno vlogo pri ustvarjanju iger skozi zgodovino in so imele velik vpliv na igralniško industrijo. Pisali so, razvijali in pomagali pri ustvarjanju številnih zelo znanih iger, nekatere pa tudi danes. Spozna

Včasih smo mislili, da je igralniška industrija veliko moških, ženske so zaprte tukaj. To ni povsem res! Presenečeni boste, ko boste izvedeli, da so ženske igrale pomembno vlogo pri ustvarjanju iger skozi zgodovino in so imele velik vpliv na igralniško industrijo. Pisali so, razvijali in pomagali pri ustvarjanju številnih zelo znanih iger, nekatere pa tudi danes. Spoznajte 9 ženskih programerjev, ki so revolucionirali video igre.

Kim swift

Morda še niste slišali za Kim Swift, vendar ste zagotovo slišali za igro, na kateri je delala. Kim je oblikovalec originalne igre Portal. Valve jo je opazila leta 2005, ko je bila študentka na Tehnološkem inštitutu, ko je ustvarila portalsko igro Narbacular Drop. Brez oklevanja so jo povabili k delu na portalu (zlasti za prilagoditev temeljne mehanike). Danes je Kim Swift ena najbolj vplivnih oseb v industriji. Na svojem računu podeljuje nagrado "Igra leta", "Inovacije" in "Game Design".

Robin Hanike

Misliš, da ženska ne more biti profesorica oblikovanja iger? Pomislite še enkrat! Danes je Robin Hanike, ki je začel svojo kariero v Atariju, odličen eksperimentator v oblikovanju iger in podpira vse vrste indie iger. Znana je kot soavtorica igre MySims, Sims za platformo Wii. Robin ima številne nagrade v igralništvu, vključno s precejšnjo nagrado BAFTA za "najboljšo priložnostno igro leta 2008".

Ekaterina Kishchuk je povedala, da za Maxima Fadejeva ne bo več delala

Moški in ženska se nista odrezali več kot 10 let. Potem so se odločili za spremembo

Znanstveniki so ugotovili, kako glasba vpliva na možgane posameznika

Amy Hennig

Amy Hennig je ena najbolj izkušenih oblikovalcev iger na svojem področju. Njena zgodba sega nazaj v Atari 7800 in prvo igro, ki jo je razvila - Michael Jordan: Chaos v Windy Cityju. Ena izmed njenih najbolj opaznih del je Uncharted: Drake's Fortune. Grafika v tej igri, prvič izdana na PS3, je omamila vse.

Carol Shaw

Carol Show - eden od pionirjev oblikovanja iger, ki je pokazal, da imajo ženske še vedno mesto v igralništvu. Eno njenih prvih del sega v leto 1978: to je bila fascinantna 3D različica daggers. Carol je tudi avtor iger, kot so River Raid in Video Checkers, kot tudi edinstven referenčni priročnik za programski jezik Atari BASIC. Lani je Carol prejela prestižno nagrado The Game Awards - ikona industrije.

Jane jensen

Jane Jensen po diplomi iz računalništva šest let je delala kot programer dolgočasnega sistema. Njena strast za ustvarjanje mističnih zgodb in njena ljubezen do računalnikov jo je privedla do začetka kariere v igralniški industriji. Jane Jensen, ki dela za Sierro On-Line kot pisateljica, je prinesla veliko razburljivih zgodb v svet iger. Je navdih za Gabriela Knighta: grehe očetov in neverjetno napetega psihološkega trilerja Siva materija.

V Združenem kraljestvu mladiček nudi moralno pomoč študentom

Urgantova hčerka in drugi nasledniki držav, ki želijo kariero dati pogodbenicam

Poskušajte ne zamenjati! Učitelj uči balet štiri pare dvojčkov

Christy Marx

Kristi Marx je pravi pisatelj in ima veliko romanov, člankov in celo televizijskih scenarijev. Ni presenetljivo, da je bila navdušena nad igralno industrijo. Christie je dolga leta delal v Sierra Online in sodeloval pri ustvarjanju iger, kot so Conquests of the Longbow: The Legend of Robin Hood. Delala je tudi na novih igrah: Matrix Online in URU: Ages Beyond Myst.

Dona Bailey

Večina vas se ne spominja arkadnih iger Atari, vendar so lahko prejšnji ljudje igrali ure, na primer igro, kot je Stonoga. Dona Bailey je bila ena izmed redkih oblikovalk, ki so sodelovale v video igrah, medtem ko je še vedno poučevala na oddelku za retoriko in pisanje. In začela je pisati v zbirnih kodah za križarjenje in klimatske sisteme.

Sheri Graner Ray

Nekateri se lahko spomnite odprtega sveta serije RPG Ultima - to je bil še en šok, ko je prišel. Moramo se zahvaliti Cherie Graner Ray za njeno delo na seriji, še posebej sedmi del. Kasneje je odšla na delo v Interactive, ki je specializirala za ustvarjanje iger za dekleta, vendar je nadaljevala z delom na velikih igrah, kot so Galaksije Star Wars.

Roberta Williams

Sierra On-Line je dokaj veliko podjetje in nekatere ženske na tem seznamu so delale z njo. Presenetljivo je podjetje ustanovilo žensko! Robert Williams in njen mož Ken sta leta 1979 ustanovila Sierra On-Line in naslednje leto izdala svojo prvo igro (to je bilo prvo grafično iskanje v zgodovini računalniških iger). Imajo ustvarjanje iger, kot sta Mixed-Up Mother Goose, Mystery House, serija King's Quest in mnogi drugi.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča