FoodPro Preloader

Terry gloxinia biseri: mojstrski razred


Gloxinia - privlačna hišna rastlina s cevastimi cvetovi. Poleti poleti cveti, ko je pokrit s celim svetlejšim socvetjem, za zimo pa zgornji del ugasne in pusti za sabo le prazen lonec. Možno je ustvariti cvet, ki ne bo nikoli zasušil in bo zadovoljil svoje lastnike skozi vse leto s tehniko tkanja kroglic. Obs

Gloxinia - privlačna hišna rastlina s cevastimi cvetovi. Poleti poleti cveti, ko je pokrit s celim svetlejšim socvetjem, za zimo pa zgornji del ugasne in pusti za sabo le prazen lonec. Možno je ustvariti cvet, ki ne bo nikoli zasušil in bo zadovoljil svoje lastnike skozi vse leto s tehniko tkanja kroglic. Obstaja več shem gloksinije iz kroglic. Razmislite o izdelavi frotirja.

Terry gloxinia biseri: mojstrski razred

Če želite ustvariti cvet, boste potrebovali kroglice treh odtenkov, kot so roza, bela in zelena. Pupček je sestavljen iz 3 notranjih in 4 zunanjih cvetnih listov. Ločeno moram narediti prašnike. Ločen od zelenih kroglic in listja. Za sepals in notranjih cvetnih listov potrebujete debelino žice 0, 3 mm. Delo se začne z ustvarjanjem notranjih listov.

 1. Na aksialni del vtipkajte 18 kroglic, na obeh straneh naredite 4 loke, po potrebi zbirajte čim več kroglic. Če želite, da je material lažji za vnos, prerežite konec žice diagonalno.
 2. Na petem loku bo beli rob. To lahko naredite tako, da vtipkate 5 belih kroglic in preidete konec žice skozi 4 kroglice prejšnjega loka in ponovite ta postopek okoli celotnega roba cvetnega lista.
 3. Zavarujte konce žice in jih obrnite.
 4. Naredite še 2 cvetni listi.

Kako vezati zunanje cvetove in prašnike

Zdaj pa se lotimo zunanjih cvetnih listov gloksinije iz kroglic. Žica za njih mora biti debelejša kot za notranjo stran - vsaj 0, 4 mm. Za listje je potreben enak premer.

Delo se začne popolnoma enako kot pri notranjem krilu:

 1. Na osi vtipkajte 18 kroglic in naredite 4 loke, nato pa na žico položite toliko kroglic, da jo preletite nad prejšnji lok pod 13 kroglicami na vrhu. Tako nastane nageljnove žbice. Žico je treba popraviti.
 2. Nato vtipkajte kroglice in spustite žico navzdol, da jo pritrdite na spodnjem koncu cvetnega lista.
 3. V naslednjem loku preskočite žico eno višjo vrednost kot v prejšnjem koraku. Spet spustite žico navzdol in jo vtipkajte na pravo količino kroglic. Ponovite še enkrat. Izbrati bi bilo treba tri vrste z zobmi.
 4. Na isti strani ustvarite nageljnovec na drugi strani cvetnega lista.
 5. Na zadnji stopnji je treba narediti rob z belimi kroglicami. Začne se od desete spodnje kroglice in se izvede na enak način kot za notranje lise.
 6. Naredi še 3 cvetne liste.

Prašniki, ki se gibljejo po igli. Če želite to narediti, morate na žico položiti 40 kroglic, nato preskočiti 30 kroglic in preiti žico skozi vsakih 10 v nasprotni smeri, tako da se na nožici oblikujejo 3 zanke. Prašniki potrebujejo 3 kose.

Sepali in listje za gloksinijo

Na naslednji stopnji ustvarjanja gloksinije iz kroglic se bomo ukvarjali z zelenim delom rastline. Za sepals, tip na osi 12 kroglice zelene barve in da 3 arcs na obeh straneh, in nato pritrdite žice. Naredite 5 kosov.

Za ustvarjanje listov potrebujete žico debeline 0, 4 mm.

 1. Na osrednji osi pokličite 25 kroglic in na obeh straneh naredite 3 loke.
 2. Na četrtem loku začnite oblikovati klinčke. To naredite tako, da preidete žico skozi deveto kapljico prejšnje vrstice in jo spustite navzdol, vnesite potrebno število kroglic, da dokončate vrstico.
 3. Nato ponovno natipkajte kroglice in navojno žico 8 navzdol nižje kot na prejšnjem loku. Ponovite še enkrat, opravite nasprotno stran lista v isti tehniki.
 4. Naredite 3-4 liste.

Sestavljanje gloksinije iz kroglic

Za montažo cvetja potrebujete debelo žico. Najprej pritrdite prašnike, nato cvetne liste, s stransko stranjo navzven. Cvet bo težak, zato pazljivo fiksirajte njegove dele skupaj, sicer se bodo razpadli. Za dodatno pritrjevanje lahko šivate robove listov z žico. Nato, enega za drugim, dodajte čašice, ki jih pritrdite na kali z uporabo cvetličnega traku rjave ali zelene barve. Pritrdite liste zadnje.

Oblikovanje izdelka

S tremi rožami in zadostnim številom listov lahko globoksine okrasite z biseri in jih položite v lonec ali neprozorno vazo. Če želite popraviti izdelek, potrebujete alabaster ali mavec, ki se razredči do konsistence kisle smetane. Previdno nalijemo v posodo in počakamo malo, dokler se zmes ne zgosti.

Nato se skrajša debela žica, na katero so bili pritrjeni cvetovi, in brsti in listi se položijo v lonec tesno drug proti drugemu. Ko se mešanica popolnoma strdi, se od zgoraj lahko obarva rjavo ali okrasimo z umetnim mahom. Običajno zaradi širokih listov rastline zemlja ni vidna, vendar bo cvet izgledal bolj naravno na ozadju zelenja.

Shema tkanja gloksinije iz kroglic je dokaj preprosta in razumljiva tudi za začetnike. Rožico lahko zberemo na drug način, z manj lističev ali z šivanjem iz enega lista. Listi se izvajajo tudi v različnih tehnikah, ki vam omogočajo kombiniranje različnih možnosti in ustvarjanje nenavadnih kompozicij.