FoodPro Preloader

Peneče kroglice: preprost material za očarljiv dekor


Peneče kroglice za ustvarjalnost - priročne praznine za iglo. So osnova za božične igrače, topiary in material za otroško ustvarjalnost. V tem članku boste izvedeli, kako rezati penaste kroglice z lastnimi rokami. Lahko jih okrasite na različne načine: papirnate rože, okrasne kroglice, kroglice. Za tiste

Peneče kroglice za ustvarjalnost - priročne praznine za iglo. So osnova za božične igrače, topiary in material za otroško ustvarjalnost. V tem članku boste izvedeli, kako rezati penaste kroglice z lastnimi rokami. Lahko jih okrasite na različne načine: papirnate rože, okrasne kroglice, kroglice. Za tiste, ki se želijo naučiti novih stvari, nudimo tehniko Kimekomi in mojstrski tečaj o ustvarjanju topiarjev.

Kako narediti peno praznine sami

Zgodi se, da jih ni prostora za nakup ali pa je banalno, da za nakup ni sredstev, v hiši pa je plastenka iz penaste embalaže iz gospodinjskih aparatov. Iz nje lahko svoje roke izrežete s peno.

Vzemite debelo žico in jo močno segrejte. Izrežite z njim kocko iz materiala. Njeni vogali morajo biti zaobljeni tako, da se zlijejo nad svečo. To počnite, dokler obdelovanec ni okrogel. Uporabite pisarniški nož, da odrežete vse nepotrebne in s pomočjo brusnega blaga odstranite obdelovanec v popolno stanje. Najprej uporabite grob del in nato drobnozrnati.

Božične kroglice iz penaste kroglice

Dolge zimske večere in potegne za iglo. Naredite celotno družino edinstvene božične žogice. Peneče kroglice bodo odlične izdelke tudi pri otrocih. Ne boji se dati v roke otrokom, za razliko od stekla kolegi.

Papirnati cvetovi in ​​zatiči

Za delo vzemite oblikovani luknjač in veliko število zatičev z okroglimi konicami. Zamenjali bodo sredino. Majhne cvetove narežemo na papir. Pritrdite jih enega za drugim na podnožje in ga zavarujte s sornikom. Lahko jih zamenjate z velikimi bleščicami. V igro vtaknite zanko in jo okrasite z lokom.

Tisti, ki znajo plesti ali kvačkati, lahko povežejo bazo. Obstaja še ena možnost -, da ga lepilo s končano pleteni prtiček. Peneče kroglice prebarvamo v kontrastni senci. Prilepite na vrh delcev prtičkov ali čipk.

Božični dekor z uporabo tehnike kimecom

Če vam je všeč nenavaden dekor z uporabo tkanine, potem bodite pozorni na japonsko tehniko kimekomi. "Kime" pomeni rob drevesa, "Komi" - zapolniti. Enostavno ga je obvladati, izdelki pa so prijetni in očarljivi. V originalu japonski uporabljajo les, vendar je lažje delati z drobnim lahkim materialom. V tem primeru vrsta izdelka ne bo prizadela.

Mojstrski razred "novoletna kimekomi"

Pripravite se na delo:

 • Škarje;
 • 2 kosa svetle bombažne tkanine;
 • pincete;
 • Igla za lutke;
 • Vtičnica za kroglice;
 • centimetrski trak;
 • označevalec

Shema dela

Izmerite polmer obdelovanca. Označite nasprotne strani (polovice). Določite "ekvator" baze. Vizualno ga razdelite na 8 delov in jih označite s pikami. Označite podnožje s kodrastimi črtami, kot je prikazano na sliki. Uporabite nož za rezanje utorov vzdolž danih črt. Igla za lutke prebode žogo skozi. Zaščitite trak v notranjosti in na koncu zavezujte tesen vozel. Ta element lahko preskočite, uporabite zatič z trakom ali pa pritrdite zanko na obdelovanec.

Izrežite material. Podnožje s premerom 3 cm bo zahtevalo 8 trakov bombaža 7 za 3 cm, vzemite palico lepila in nanesite malo na segmente. Ne pretiravajte, saj bo presežek zamazal material. Trake položite na segmente, rahlo jih premaknite, saj morajo biti črte krivulje. Robovi so potisnjeni v reže. Odrežite presežek. Podobno okrasite celoten obdelovanec. Nadomestna bombažna barva. V utorih med trakovi kaplja malo lepila. Prilepite jih z vrvico. Igrača je pripravljena.

Snowball iz penečih kroglic

Vežite skupaj tri žoge. Iz nogavic izdelajte oblačila. Pripravite več parov: bel za krznen plašč in večbarvno za pokrovček. Še vedno potrebujemo pompončik. Prav tako koristne oči za punčke. Za nos uporabite katerokoli palico ali žago s konice krtače. Odrežite vrh bele nogavice. Postavite ga na obdelovanec v sredini. Guma mora biti na vrhu.

Ustvarjanje obrazne igrače. Zalepite oči, potegnite usta, vstavite nos, lahko naredite pastelno kredo. Na glavo položimo klobuk, šivamo na konico pompona.

Topiary to storite sami

Izdelava topiary z lastnimi rokami je snap, in kakšen prostor za fantazijo!

Materiali za delo:

 • krogla iz pene;
 • organza ali šifon;
 • dekorativno vedro;
 • suho cvetje;
 • školjke;
 • alabaster;
 • zobotrebci;
 • sisal;
 • spenjač;
 • škarje.

Iz tkanine izrežite trakove širine 5 cm in jih narežite na kvadratke ali pravokotnike. Prepričajte se, da niso popolnoma gladke. Dva elementa sta nameščena drug na drugega. Zložite na pol in nato ponovno na pol. Kotiček mora biti spet. Torej obdelujemo vse kvadrate. Vzamemo zobotrebce in jih prilepimo na kose tkanine. V prazni peni naredimo luknjo in iz nje natočimo silikonsko lepilo. Vnaprej pripravili deblo prihodnjega drevesa.

Sedaj bomo fiksirali organza s peno. Kapljamo na mesto, kjer bo zobotrebec, malo lepila in držimo element. Enako naredite z ostalimi praznimi mesti. Pritrditi jih je treba tako, da ne pride do vrzeli. Nato pripravimo raztopino alabasterja v skladu z navodili za pakiranje. Na dnu vedra zlepite luknjo. Tam napolnite raztopino in vstavite steblo drevesa. Ko se alabaster strdi, ga pokrijemo s sisalom. Okrasite drevo s suhim cvetjem, školjkami, kroglicami.

Peneče kroglice za ustvarjalnost bodo koristne v vsakem domu, kjer lastniki želijo ustvariti udobje. Lahko so narejeni iz nakita v enem izvodu, ker se dejstvo, da si osebno predstavljate, nihče ne more ponoviti.