FoodPro Preloader

Izvajamo vzorec "sova" pletenje. Shema in opis tehnik pletenja


Nihče ne trdi, da je hitreje in lažje kupiti nov klobuk ali pulover za otroka v trgovini z oblačili. Ampak, vidite, narediti ekskluzivno stvar z lastnimi rokami, poleg tega, da bi dobili dodatna pozitivna čustva in priložnost, da razmislijo o trenutnem življenju med pletenjem stane veliko. Če vam je ljubše pletenje za nakupovanje in iščete zanimive in preproste vzorce, vam svetujemo, da svojo pozornost usmerite na vzorec sove. Govori (

Nihče ne trdi, da je hitreje in lažje kupiti nov klobuk ali pulover za otroka v trgovini z oblačili. Ampak, vidite, narediti ekskluzivno stvar z lastnimi rokami, poleg tega, da bi dobili dodatna pozitivna čustva in priložnost, da razmislijo o trenutnem življenju med pletenjem stane veliko.

Če vam je ljubše pletenje za nakupovanje in iščete zanimive in preproste vzorce, vam svetujemo, da svojo pozornost usmerite na vzorec sove. Govori (mojstrski razred, ki si ga želimo deliti, bo precej podroben in razumljiv) se lahko izvaja brez posebnih težav.

Pletilne igle in preje

Preden razberete, kako plesti vzorec sove z iglami za pletenje (shema bo tudi malo kasneje), se pogovorimo o vprašanjih, povezanih s prejo in številom igel za pletenje. Ta trenutek je zelo pomemben, saj je od njega odvisna kakovost in debelina niti, kot tudi velikost pletilnih igel.

Začnimo z dejstvom, da se odločimo, za kateri izdelek bo pleten vzorec. Če je klobuk ali palčniki, potem lahko vzamete igle za pletenje večje velikosti (npr. 3-3, 5-4). Če ste plesti nogavice ali podolgovate kolenske opornice in želite sprednji del izdelka okrasiti s sovo, potem vzemite običajne tanke igle za vzorec.

Nasvet: preden začnete plesti vzorec sove s pletenimi iglami na končni izdelek, je treba vzorec in tehniko preizkusiti na vzorcu. Če preprosto pletene nogavice zahteva pletenje vzorec, da bi določili velikost in število zank, potem pletenje različnih vzorcev je še toliko bolj.

Plesti vzorec

Zdaj pa pojdimo neposredno na našo temo in vam povemo, kako plesti vzorec sove z iglami. Mojstrski tečaj bo pomagal vsem, da se naučijo, kako to narediti. Da bi plesti želenega vzorca, smo zbrali šestnajst zanka na napere. Kljub temu, da je vzorec ponovitev le 12 zank, izkušeni pletilci priporočajo dodajanje dveh robnih zank in dveh zank za enakomerno porazdelitev sove po izdelku. Skupaj se izkaže 16 kosov.

Prva vrstica. Tukaj je vse kar se da preprosto - plesti nekaj obraznih zank.

Drugi. Kot se običajno naredi, so na strani šivov šivi.

Tretja vrstica Spet obraza.

Četrtič. Nadaljujemo s pletenjem. Vzorec "sova" (shema "nam pove, da bi morali tukaj plesti štiri žuborenje zank, potem 8 obraznih zank in potem spet 4 žuborenje) malo po malo postane prepoznavno.

Peta vrstica Ponovite dejstvo, da pletene v četrti vrsti (4-8-4), ravno nasprotno. To pomeni, da najprej obstajajo štiri obrazne zanke, nato osem žuborenje in nato še štiri obrazne zanke.

Šesti. V tej seriji potrebujemo "pomočnika" - dodatno iglo za pletenje. Praviloma so začetniki zelo prestrašeni zaradi vzorcev z uporabo dodatnih igel za pletenje, ki jih je treba nekako odstraniti in nato nekako plesti. Ali ste plesti vzorec sove z iglami? Shema zahteva uporabo dodatnih. igle za pletenje? Ne skrbite. Tukaj je vse preprosto. Glavna stvar - prilagoditi.

Torej smo plesti štiri žuborenje. Nato naslednja dva obrazna zanka samo vrže dodatno iglo za pletenje. Pomembno je, da imate v tem trenutku delovni nit za izdelkom (v službi). Po pletenju dveh obraznih zank se vrnemo k dodatnemu »pomočniku« in pletem dve zanki. In tako ponavljamo. Ko ste plesti šivi drugič z dodatnimi igle za pletenje, kravato drugo 4 Žuborenje.

V večini primerov je ponavljanje v vsakem pletenju. Ni izjema, če je vzorec pletenje "sova". Diagram te slike vsebuje tudi ponovitve, ki se začnejo iz šeste vrstice. Celoten vzorec je sestavljen iz 22 vrstic.

Pletite vzorec sove z iglami. Opis preostalih vrstic

 • 7. je kot peti, to je štiri ali osem ali štiri.
 • 8. kot četrti.
 • 9. je kot peti.
 • Deseti je kot četrti.
 • 11. je kot peti.
 • 12. je kot četrti.
 • 13. kot je peti.
 • 14. - kot šesti z uporabo dodatnih igel za pletenje.
 • 15. je kot peti.
 • 16. je kot četrti.
 • 17. je kot peti.
 • 18. - šesta vrsta.
 • 19. - izstopa od skupne mase ponovitev in je sestavljen iz 4 obraz, dve Žuborenje, 4 obraz, dve Žuborenje in štiri obrazne zanke.
 • 20. - ta začne z vzorcem končati in je sestavljen le iz žuborenje.
 • 21. - vse pletene zanke obraza.
 • 22. - zadnja vrstica - samo eno žuborenje.

Namigi za dekoracijo sove

Seveda bo vzorec sova videti zelo nenavaden in spektakularen, vendar ga je mogoče narediti še svetlejše. Prvič, lahko pletene oči z kontrastno barvo preje ali kvačkanje kljuna. Drugič, veliko šivalk, ki lahko ročaj kvačkanje tie majhno grančico pod sovinimi tacami. Če še ne veste, kako še kvačkati, potem preprosto kupite umetne oči v trgovini za ročno delo, jih šivajte ali lepite in dobite zelo zabavno in zabavno sovo.