FoodPro Preloader

Korak za korakom: kako narediti škatlo s papirjem


Nimamo vedno pri roki popolnoma specifične velikosti za posebne potrebe. Na primer, dobro bi bilo, da majhne zaklade v njem rahlo zložimo, razdelimo rokavice, nogavice, lasnice, robce v predelke ali uredimo darilo. Zato, če vemo, kako narediti škatlo papirja, je vredno veliko! 1. korak Vzemite kvadratni list papirja. Sk

Nimamo vedno pri roki popolnoma specifične velikosti za posebne potrebe. Na primer, dobro bi bilo, da majhne zaklade v njem rahlo zložimo, razdelimo rokavice, nogavice, lasnice, robce v predelke ali uredimo darilo. Zato, če vemo, kako narediti škatlo papirja, je vredno veliko!

1. korak

Vzemite kvadratni list papirja. Skrbno ga prepognite na polovico diagonalno. Najprej na eni strani, nato na drugi. Razširite list.

2. korak

Previjte pol v vodoravnem položaju. Ponovno ga uporabite. Da bi dosegli najboljše rezultate pri reševanju preproste naloge, kako narediti škatlo iz papirja, je treba pazljivo paziti, vsakokrat previdno poravnati robove od kota do kota.

3. korak

Ponovite zlaganje, vendar navpično.

4. korak

Na tej stopnji lekcije, kako narediti škatlo s papirjem, bi morali imeti list s prečkami iz gube točno v sredini.

Korak 5

Preklopite vse 4 vogale natančno na središče kvadrata, kjer se črte iz gube konvergirajo.

6. korak

Zgornja polovica dobljenega slepega dela mora biti prepognjena na pol.

7. korak

Ponovite isto dejanje, vendar z spodnjo polovico.

Korak 8

Upognite polovice in spustite dva nasprotna vogala, kot je prikazano na sliki:

9. korak

Zavrtite zložljivo folijo za 90 stopinj.

Korak 10

Preklopite z zgornjega roba polovice obdelovanca na sredino.

11. korak

Spustite spodnji rob na sredino, kot v prejšnjem koraku.

Korak 12

Do sedaj so origami in opis procesa, kako narediti škatlo papirja, videti daleč od končnega rezultata. Toda v tej fazi lekcije, končno, ročno izdelan kovček pridobi "strani". V ta namen rahlo odprite na novo nagnjene koščke papirja za 90 stopinj.

Korak 13

Dvignite odprt konec med pritiskanjem na vogale, kot je prikazano na sliki, dokler ne dobite druge "strani" škatle.

Korak 14

Spustite zgornji vogal, tako da se dotakne natanko sredi podnožja papirnega izdelka.

Korak 15

Ponovite na drugi strani akcijskih korakov številka 13 in 14.

Korak 16

Ta korak ni obvezen, če pa želite, lahko naraščajoče vogale zalepite na dno škatle. Končano!

Če želite narediti pokrovček za škatlo, morate papirnati kvadratek 4 mm več kot prejšnji in ga zložiti na enak način. Nato povežite oba dela in imeli boste polno škatlo s pokrovom na rokah. Zdaj veste, kako narediti darilno škatlo. Iz kartona bo zagotovo močnejši. Predložljivo polje mora biti obarvano. Svetle ali diskretne barve - odvisno od dogodka.

Morda vam bo izdelava škatle spodbudila, da se naučite, kako narediti papirno vazo z lastnimi rokami, senco svetilk ali druge enako zanimive stvari. Ne pozabite vključiti otroke v izdelavo takšnih gizmos. Splošni pouk ni le koristno in zanimivo učenje, temveč tudi nepozabni trenutki komunikacije.