FoodPro Preloader

Obrt z mačkami: zanimive ideje iz odpadnega materiala


Mačke so ena najbolj neverjetnih živali. Živijo skupaj z ljudmi več kot pet tisočletij. Združujejo številne nasprotujoče si lastnosti - občutljivost, prijaznost, ponos, neodvisnost itd. Mačke so postale zelo priljubljene živali v folklori in literaturi. Poleg tega jih otroci preprosto obožujejo. Zato so ma

Mačke so ena najbolj neverjetnih živali. Živijo skupaj z ljudmi več kot pet tisočletij. Združujejo številne nasprotujoče si lastnosti - občutljivost, prijaznost, ponos, neodvisnost itd. Mačke so postale zelo priljubljene živali v folklori in literaturi. Poleg tega jih otroci preprosto obožujejo. Zato so mačje obrti zelo priljubljene. Razmislite o različnih možnostih za ustvarjanje obrti iz odpadnega materiala.

Blue Wire Cats

Modra žica je zelo prijeten in mehak material, ki ga otroci zelo radi. Naj ji mačka (obrti) otrok ni težko.

Vzemite za bombažne kroglice različnih premerov. Manjša bo uporabljena za glavo, večja pa za trup. Naredite majhno luknjo in nanesite nekaj silikonskega lepila s pištolo. Nato vzemite modro obarvano žico rjave ali sive barve, jo vstavite v luknjo in začnite jo skrbno ovijte okoli žoge. Podobno zavijte drugo kroglo z žico.

Nato s pomočjo lepila povežemo trup in glavo mačke. Tačke, ušesa in gobec so zviti iz bele žice. Sedaj povežemo vse podrobnosti z lepilom. Ostaja ožičen rep z belo konico in lepilnimi očmi. Antene lahko izdelate iz navadne žice. Ljubko mucek pripravljen.

Modra žica je zelo priročen material, iz katerega lahko ustvarite različne modele. Sanjite s svojim otrokom in ustvarite celo družino mačk!

Felting Cat

Še ena odlična možnost je izdelava mačje obrti s tehniko filcanja. Takšna številka bo zelo luštna in realistična.

Vzemi dve žogici iz pene. Lahko jih kupite v trgovini za ustvarjalnost. Kroglice lahko kupite v obliki jajc. Z manjšo žogico, ki je malo odrezana, bo to glava mačke. Znotraj večjih kroglic vstavite zobotrebce, zlepite majhno kroglo in jih zlepite skupaj.

Zdaj jemljemo posebne igle in volno za filcanje. Igle zavrtimo material do pene. Barve lahko sprejmejo vse. Bele mačke s črnimi lisami so lepe. Rep, ušesa in noge so se zvili v dlani in lepljeni. Oči so lahko izdelane iz kartona ali pa lahko kupite "teče oči" za ročne obrti. Antene iz niti ali žice.

Cork cat

Obrt z mačkami je lahko izdelan iz različnih materialov. Lahko je navaden papir, plastelin, volnene kroglice. Zdaj bomo naredili mačko iz plovec ali plute.

  1. Iz plovec izrežite glavo in trup bodoče mačke.
  2. Tačke, vrat in rep so iz bakrene žice.
  3. Spoji žične velikosti "Moment".
  4. Zdaj potrebujemo nit z volno. Nanesite lepilo na glavo, pritrdite nit na žico in glavo zavijamo z volno.
  5. Potem, začenši z dlanmi, sprednje noge ovijemo na enak način, pri čemer smo žico predhodno prekrili z lepilom. Nato zavijemo zadnje noge, trup in rep.
  6. Ušesa so lahko narejena iz običajnih posnetkov. Najprej navijemo žico, nato pa popolnoma ušesa. Nanesite lepilo in zlepite ušesa na glavo mačke.
  7. Oči so lahko narejene iz nožic z obarvanimi kroglicami na koncu. Kratke sponke skrajšajte s kleščami in jih prilepite na pravo mesto.
  8. Nos iz ajdovega zrna.
  9. Laske izdelujejo iz tanke ribiške vrvice, nežno povlecite usta.

Izkazalo se je zelo lepo volneno kramp. Mačke in mačke so lahko različnih barv. Eksperimentirajte z nitmi, uporabite različne barve, da naredite igračo zanimivo in nenavadno.

Sponge cat

Tudi dojenčki dveh ali treh let lahko s pomočjo staršev naredijo to mačko obrt. Idealen je za igranje z majhnim otrokom, saj je mehak, vendar hkrati elastičen. Če naredite oči iz gumba, se bo otrok lahko igral z mačko v kopalnici.

Vzamemo običajno obarvano gobico, ki jo čvrsto zavije tik nad sredino, tako da je bila glava nekoliko manjša od telesa. Gobo smo zavezali z vrvico, tako da imamo ušesa. Gobico lahko nekoliko obrežete s škarjami, da postane ostra. Z gumbi ali kartonom naredite oči in nos mačko. Črne volnene niti so primerne kot brki. Na vratu si lahko privežemo lep lok. Še ena obrtna mačka je pripravljena.

Pravzaprav lahko izdelate igračo iz vseh materialov. Za to fit kamni, lupine, epoksi, itd Lahko naredite mačka v obliki sveč iz parafinskega voska.

Priložnosti za ustvarjalnost omejujejo le domišljija in želja. V vaši moči, da otroštvo otroka spremenite v pravo pravljico!