FoodPro Preloader

Kako plesti obrazne zanke z iglami?


Pletenje se začne z osnovami. Seveda, v glavi ustvarjalne likalke veliko idej, ki jih želim čim prej prevesti v resničnost. Ampak, če spretnost ni dovolj, hitro pride razočaranje. Kaj če, na primer, taka vprašanja vozijo v slepo ulico: kako plesti obrazno zanko z nagibom v levo ali kaj je šiv za podvezice? Potem ž

Pletenje se začne z osnovami. Seveda, v glavi ustvarjalne likalke veliko idej, ki jih želim čim prej prevesti v resničnost. Ampak, če spretnost ni dovolj, hitro pride razočaranje. Kaj če, na primer, taka vprašanja vozijo v slepo ulico: kako plesti obrazno zanko z nagibom v levo ali kaj je šiv za podvezice? Potem želite prenehati s to težko nalogo in ne smete več pobirati igel. Zato morate začeti od samega začetka, od osnov. Ob obvladal preprostih stvari, lahko začnete pletenje celih izdelkov, ne bojijo, da bi napako.

Pletenje temelji na sprednjih in zadnjih zankih, katerih menjava ustvarja lepe platne. Tukaj začnemo in se učimo pletenja obraza in žuborenje.

Kje začeti?

Vsak pletenje pletenje začne z vrsto zank. To je ločena tema, saj obstaja veliko različnih načinov zaposlovanja za različne vrste pletenja: za elastiko, za sprednjo površino, za hrbet, za tesen rob ali, nasprotno, za ohlapno in elastično. Če ste prebrali o pletenju obraza in žuborenje zank, to pomeni, da ste že seznanjeni s kompletom.

Pred razumevanjem, kako plesti obrazne zanke, pogovorimo malo o gostoti pletenja. Najprej morate izbrati prava orodja. Velikost napere veliko vpliva. Zgodi se, da zaradi nepravilno izbranih naper, očesci ne padejo na platno, je videz preveč tesen ali pa ohlapen in brezobličen. Veliko je odvisno od tega, kako tesno poveže pletilec. Vsakdo ima svoj individualni slog: nekdo ljubi zgoščeno platno in plesti precej tesno, vendar je nekdo bolj udobno plesti bolj svobodno. Pri izbiri igel za pletenje je treba upoštevati tudi to posamezno značilnost. Če je rokodelka tesno pletena, pa tudi igle za pletenje so manjše od priporočene za izbrano prejo, bo izdelek tesen, trden in neprijeten za nošenje. In če delavec ročno dela, pri pletenju s še debelejšimi pletilnimi iglami, izdelek sploh ne drži oblike, po pranju pa se popolnoma raztegne.

Osnovne zanke

Da bi se učili, ni dovolj vedeti, kako plesti obrazne zanke. Poleg samo obraznih in žuborskih zank obstaja še nekaj drugih vrst, katerih imena je treba prepoznati. Vsi so izpeljani iz baze.

  • Robovi. To so zanke, ki začenjajo in končajo pravokotno platno. Zaradi njih izdelek ni raztegnjen ob straneh. Na začetku vsake vrstice se robna zanka odstrani, na koncu pa se vedno vrne v napačno smer.
  • Prečkano. Takšne zanke pogosto najdemo v azijskih shemah. Izdelek, ki ga povezujejo prečkane sprednje zanke, izgleda originalno, struktura je gosta in elastična.
  • Slack. To so zanke, ki nastanejo zaradi pletenja dveh ali treh zank skupaj, da je platno ožje. To je uporabno pri pletenju raglan rokavov, puloverjev, oblek in drugih izdelkov.
  • Presežek. Lahko je nakida, ki je vključena v vzorce, ki so odprti, ali zank, ki so potrebni za dodajanje širine platna. Pletene so na več načinov, na primer iz predala iz prejšnje vrstice ali z vezavo dveh zank.
  • Izvlečen. To je vrsta posnetih zank. Uporabljajo se za pletenje originalnih in toplih izdelkov.
  • Angleščina Te zanke so povezane s posebno angleško metodo, ko igla ni vstavljena v zanko, ki se nahaja na igli, temveč v njeni sredini. Tako izdelan izdelek je zelo zračen, platno pa je vtisnjeno.

Sprednja zanka

Kako plesti obraza zank? Če želite odgovoriti na to vprašanje, morate vedeti, kako so urejene zanke. Vsi imajo sprednjo in zadnjo steno. Spredaj je tisti, ki se nahaja pred govorico, zadaj je zadaj. Pod njimi je spodaj.

Sprednja zanka se prilega glede na to, katera stena nam je prejšnja. Za pletenje sprednje stene vnesite iglo od leve proti desni, povlecite nit in povlecite zanko iz igle.

Za pletenje zadnje stene vnesite iglo za pletenje od desne proti levi in ​​na enak način izvlecite delovni navoj.

Prečkano obraz

Kako plesti križni šiv? Kot je bilo opisano že prej, so azijske obrtnice zelo naklonjene tej metodi, pogosto pa jih najdemo v shemah japonskih in kitajskih revij obrti. Kaj je bistvo prekrižane zanke? Njen temelj seka kot da bi bil obrnjen v drugo smer.

Za pletenje prekrižane zanke vstopite v iglo za pletenje za zadnjo steno od desne proti levi. Če je naslednja vrstica pletena s prečkano hrbtno stranjo, potem je treba v spodnji prvi vrsti vstaviti iglo za pletenje za sprednjo steno od leve proti desni.

Žična zanka

Napačne zanke na sprednji površini tvorijo vse enakomerne vrste. Delovni nit naj bo pred delovno platno. Iglo vpeljemo od desne proti levi, zgrabimo prejo in jo potegnemo stran od sebe.

Prečkani so tudi žuborenje. Da bi jih plesti, morate tudi preje položiti pred delovno krpo, iglo za pletenje pa je treba vstaviti od leve proti desni, oprijemati nit “od zgoraj navzdol” in jo izvleči.

Dva obraza z nagibom

Kako plesti sprednjo zanko z naklonom na levo? In za kaj je to potrebno? Pri nekaterih izdelkih je potrebno tečaje zmanjšati na tak način, da tvorijo čudovito gladko pletenico z naklonom v eno ali drugo smer. Prav tako je potrebna za številne okraske. So nakidy izmenično z dvema zanke, povezane skupaj.

Nagib je lahko desno ali levo. Klanec na levi strani se imenuje tudi raztezanje. V nekaterih shemah je tako označeno. Kako plesti obraza zanke?

Če želite to narediti, morate odstraniti prvo zanko na desni iglo za pletenje, odklopljen, drugi kravato spredaj in zdaj uporabite levo iglo za pletenje, da odstranite zanko na pletenico. Obstaja še en način: obrnite prvo zanko tako, da zadnja stena postane sprednja, in zdaj zavežite obe zanki za zadnjo steno.

In če je pobočje na desni strani, potem morate v iglo vstopiti od leve proti desni, najprej v drugo, nato pa v prvo zanko in jih skupaj spet za sprednjo steno.

Zdaj, ko veste, kako plesti obraza zank skupaj, lahko varno prevzame izvajanje preprostih vzorcev openwork.

Tri zank skupaj

Pogosto so v shemah ugotovili, da je taka oznaka »skupaj pletena tri obraza«. Najpogosteje, da bi platno izgledalo lepo, bi morali biti pleteni trije obrazi, tako da je srednja na vrhu. Kako tri pletene obrazne zanke? 3 zanke bodo lepo ležale, če prvič zamenjate prvo in drugo mesto (to storite tako, da jih odstranite na desno iglo, najprej jo vstavite v drugo, nato pa v prvo zanko, v tem zavitem položaju pa jo vrnemo v levo iglo). In zdaj smo plesti vse tri zanke na sprednji strani zadnje stene.

Zdaj, ko veste, kako pravilno plesti obraza in žuborenje zanke, lahko začnete delati na preprostih, vendar zanimivih izdelkov.