FoodPro Preloader

Obleka pajduja z lastnimi rokami za otroke in odrasle


Buffoon je dobro znan in priljubljen lik že od otroštva, ki vedno deluje kot takšni pobudniki pri vsakem otrokovem matineju. Otroci z veseljem ponavljajo plesne gibe zanj, ugibajo njegove uganke in opravljajo različne naloge. In če je piščanec v novoletnem karnevalu dedek Frost, potem mu je seveda dana ena najpomembnejših stvari - vožnja okrog plesov okoli božičnega drevesa. Zato mora

Buffoon je dobro znan in priljubljen lik že od otroštva, ki vedno deluje kot takšni pobudniki pri vsakem otrokovem matineju. Otroci z veseljem ponavljajo plesne gibe zanj, ugibajo njegove uganke in opravljajo različne naloge. In če je piščanec v novoletnem karnevalu dedek Frost, potem mu je seveda dana ena najpomembnejših stvari - vožnja okrog plesov okoli božičnega drevesa. Zato mora biti kostum tega lika popoln, tako da navdušeni pogledi majhnih gostov še dolgo sijejo iz spominov.

Ta članek bo opisal proces ustvarjanja obleke za tega junaka, začenši z razvojem vzorcev in konča s šivalnimi trakovi in ​​bleščečimi ščitkami. Torej, kako šivati ​​lastno roko in kaj je potrebno za to?

Materiali in orodja

Ko gre za šivanje, je seveda treba pripraviti ne le šivalni pribor, ampak tudi opremo: stroj in, če je mogoče, overlock. Mnoge novice obrtniki včasih pozabijo na potrebo po ujemanju igle in mreže, kar vodi do neprijetnih posledic, kot so zategnjeni šivi, vrzeli ali luknje v materialu. Zakaj gre za šivalni stroj? Ker brez njega, je mogoče šivati ​​obleko pavlaka s svojimi rokami, vendar bo trajalo veliko dlje. Poleg tega je skoraj nemogoče ročno izdelati vse šive.

Tudi za delo je treba pripraviti gradbeni film ali pavs papir za razvoj vzorcev, centimetrski trak in trajni marker ali preprosto kemično pisalo za delo na polietilenu.

Kako narediti vzorce?

Za šivanje obleko buffoon z lastnimi rokami, morate samo narisati vzorce oblačil: hlače in srajce. Obstajata dve možnosti za rezanje: z oblačili in po standardih. In on in druga metoda ni zelo zapletena v izvedbi, ampak bo morala poskusiti.

Vzorec na oblačilih

Za ponovno vzorec vzorca s pripravljenimi oblačili potrebujete majico in hlače za znoj. In ne glede na to, ali je pajac otročje ali odraslo. Oblačila so položena na ravno površino, pokrita s filmom na vrhu in s peresom ali markerjem sledijo okoli obrisa in narišejo vse šive na stvari. Po vseh manipulacijah ostane le še izrezati detajle iz filma, jih ponovno odrezati na material, dodati dodatke za šiv in izrezati.

Vzorec majice po standardih

Druga možnost je nekoliko bolj zapletena in bo zahtevala nekaj izračunov, da bi dobili lepo obleko od blata. Vzorec je zgrajen na podlagi opravljenih meritev: obseg prsnega koša, pas, boki, širina ramen, dolžina rokavov, hlače in srajca. Tako sta na filmu narisana dva pravokotnika. Ena z višino dolžine srajce in širino večjih izmerjenih obodov, razdeljena na polovico, druga višina, kot je rokav, in širina enaka dvakratni globini reže.

Na prvem pravokotniku na vrhu najdejo sredino stranice in narišejo vrat, sorazmerno z velikostjo jakne. Po ramenskih šivih do robov navzdol 1, 5 cm in, ne da bi dosegli pravokotne črte približno 5 cm, potegnite navzdol roko za rokav. Nato nadaljujte z delom na pravokotniku, da zgradite rokav, kjer je višina dolžina, širina pa je merilo, ki je vzeto iz roba roke. Rokavice ni mogoče zožiti na zapestje, ampak vrat je rahlo zaobljen, v predelu pod pazduho se izrezujejo vogali.

Vzorec sharovar za merjenje

Široke hlače - nepogrešljiv detajl, ki mora vključevati blazinico. Vzorec tega oblačila je konstruiran na naslednji način:

  • Najprej morate narisati dva pravokotnika, kjer je dolžina enaka dolžini hlač, širina pa je četrtina obsega kolkov + 8 cm in plus 10 cm;
  • v risbah je ena od stranic spuščena do mere globine sedeža (odstrani se, ko sedi na blatu od pasu do samega blata na kolku), v manjšem pravokotniku pa se ta vrednost zmanjša za 4 cm;
  • od dobljenih točk oddaljen od pravokotnika na večji risbi dodajte 4 cm, pri manjšem -1 cm in narišite nove robove detajla, tako da dodatek k liniji kolena zmanjšate;
  • nato nadaljujemo v srednji šiv in Bantu hlač, kjer se na vrhu pravokotnika podrobnosti umaknejo 4 cm in se spustijo do sedeža, zaokrožijo srednji šiv, ne dosežejo končne točke približno 4 cm.

Po vseh manipulacijah dobite najbolj primitivni vzorec hlač, ki ga lahko šivate hlače. Popolnoma se prilegajo obleki puloverja. Otroška in odrasla oblačila se med seboj malo razlikujejo, zato je ta možnost primerna za vse.

Izbira tkanine

Kako narediti zanimiv kostumov pajac? Vzorci - to je polovica bitke, glavna stvar - izbrati pravi material, ki bo nastavil razpoloženje za vse skupaj. V ta namen je tkanina s sijajem, kot so saten, biflex ali velur, popolna. Zadnja dva ne bi smela povzročati nobenih težav pri delu, saj lahko kosi ostanejo brez zdravljenja, sposobnost tkanine, da se raztegne, pa bo skrila morebitne pomanjkljivosti v rezu.

Kakšna barva naj bo pavlaka? Odrasli in otrok bodo zlahka odgovorili na to vprašanje, ker vsi vedo, da mora biti obleka tega junaka veliko svetlih barv. Rumena, rdeča, zelena, oranžna, modra in roza - vse te barve lahko v taki obleki kombinirate. Lahko so obliži na obleki, nabori, vstavljeni v šive, ali pa preprosto izrežete dele, všite iz platna različnih barv.

Dekoracija in podrobnosti kostuma

Sestavni del vsake opreme je dodatna oprema. Za pajka je to kapa z zvonci, pa tudi lepe čipkaste manšete na rokavih in kotni ovratnik s čari zvoncev. Obleko puhovke za dekle je mogoče izdelati z ozko pletenino iz pletenin in večbarvnim krilom.

Bloomers in široki rokavi obleke so sestavljeni na dnu dlesni. Da bi dali čar in polet ob njem, se gumo zašije tako, da je po njem še vedno tkanina, ki jo bo zbrala lepa volna. Na robu te ovratnice se popolnoma prilega trak z bleščicami, ki obleki doda sijaj. Lahko se tudi zašije na prsni koš s poljubnim geometrijskim vzorcem ali navpičnimi črtami.

Kako šivati ​​klobuk?

Če želite zašiti pokrovček pajacice, morate izmeriti obseg glave, nato narisati pravokotnik na filmu s širino, ki je enaka polovici mere, in približno 40 cm za otroka in 50 za odraslega. Nato stopite nazaj od dna približno 15 cm, narišite bodoče rogove pokrova, ki se odmikajo od sredine. Celoten pokrovček bo vsekakor treba podvojiti z debelim tilom, rogovi pa bodo tudi oblazinjeni, da se bodo dobro držali. Prav tako boste morali narediti podlogo v takem pokrovčku, tako da til ne bo razdelil čela. Tukaj ne bi smelo biti nobenih težav, morate samo iz vsake tkanine izrezati še dva enaka dela, samo odrezati rogove približno 16 cm od dna pokrovčka.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja