FoodPro Preloader

Šal "Ananas" kvačkanje: shema pletenja


Šal je edinstven kos oblačil, ki ga lahko uživate skozi vse leto. Enako bo dopolnjevala zimski set in toplo v hladnem poletnem večeru. Ena izmed priljubljenih vzorcev na šalu je »Ananas« (kvačkana), katere shema je zelo preprosta. Ostaja le odločitev, ali boste uporabili že pripravljen vzorec ali ustvarili lastno uporabo tega elementa. Izberite

Šal je edinstven kos oblačil, ki ga lahko uživate skozi vse leto. Enako bo dopolnjevala zimski set in toplo v hladnem poletnem večeru. Ena izmed priljubljenih vzorcev na šalu je »Ananas« (kvačkana), katere shema je zelo preprosta. Ostaja le odločitev, ali boste uporabili že pripravljen vzorec ali ustvarili lastno uporabo tega elementa.

Izberite projekt

Sam po sebi, "Pineapple" - to je le majhen element, ki se lahko kombinira z drugimi vzorci ali pa samo zapolni prostor z mrežo. Najprej bomo določili obliko prihodnjega dela. Pletilni šali kvačkanje vzorec "Ananas" lahko trikotne, pravokotne, kvadratne. Polkrožni šali izgledajo najbolj elegantni: ko zavijete v tak šal, se ustvari učinek kril. Pri razvoju projekta je treba opozoriti, da ni vedno mogoče dobiti vzorec za kvadratni trikotni šal.

S pomočjo sodobne tehnologije lahko enostavno uredite svojo shemo tako, da uredite več slik istega obsega. To lahko storite s prekrivanjem in odstranjevanjem nepotrebnih delov. Pri uporabi te metode se prepričajte, da ste vzorec privezali, da preverite natančnost vzorca.

Preja iz šala

Po izbiri padla na kvačkanje šal (vzorec "Pineapple"), shema je pripravljena, lahko začnete izbiro preje. Če uporabljate že pripravljeno shemo, se tam priporoča priporočena preja ali njena gostota. Toda to ne pomeni, da morate iskati to nit. Na kratko preberite glavne vrste preje:

 • Mohair je tanka, puhasta kozja preja. Še posebej nežna in mehka nit z oznako "kid moher", to pomeni, da je bila za proizvodnjo uporabljena le mlada kozja volna.
 • Angora - preja z angrovskih kuncev. Je zelo mehka in puhasta.
 • Merino se predela na osnovi volne, izrezana iz vihra posebne pasme drobno ovčje ovce.
 • Alpaka - volna živali, povezana s hromi. Šest je zelo trpežna. Posebnost je značilen sijaj, ki je dolgo ohranjen na končnem izdelku.
 • Bombaž Mercerizirana bombažna nit je idealna za pletenje poletnih šalov. Delo z bombažem je zelo priročno in enostavno za končno delo.

Shema branja

Če prvič kačkate šal iz ananasa, morate vzorec pred začetkom dela skrbno razstaviti. Kvadratni izdelek se lahko začne od vogala, od sredine ali od dna. Trikotnik ima lahko tudi dve možnosti: pojdite iz kota in postopoma razširite ali, nasprotno, začnite s premico in se približa pod kotom. Polkrožni šal se vedno začne z zgornje sredine in gre v polkrog do dna.

Na zapletenih vzorcih je število vrstic običajno napisano, kar veliko pomaga začetnim pletilcem. Pogosto je začetek dela preprosto označen s simbolom Enostavne sheme običajno niso v celoti zastopane (le nekaj poročil), nato pa pletenje sledi vzorcu. Če ste pravkar obvladali nekaj preprostih zank in se najprej lotili velikega dela, se to morda zdi težko. Če želite premagati notranji strah, izpolnite še nekaj vrstic diagrama. To bo pomagalo razumeti osnovno načelo.

Kvačkanje: šal "Ananas"

Shema pletenja tega šala nima zapletenih zank ali stebrov, vendar je vseeno vredno razmisliti o osnovnih simbolih. V večini shem so enake.

 • Točka ali krog označuje zračno zanko in zanko za dvig.
 • Križ je pol stolpec.
 • Palica je preprost stolpec ali en kvačkanje.
 • Palica z eno prečko je kolona z 1 dvojnim kvačkanjem.
 • Palica z dvema prečkama je stolpec z 2 lokoma in po številu prečk.
 • Palice z eno podlago pomenijo, da so vsi stebri pleteni iz ene zanke.
 • Palice z eno konico - stebri z enim vrhom. V vsakem stolpcu, zanke ni zasidrana, ostane na kljuki, potem so vsi pleteni z eno zanko.
 • Oblok označuje več zračnih zank. Običajno je pod njo številka, ki označuje njihovo število, ali pa se bere po prejšnji shemi.

Vzorec

Preden začnete plesti šal kvačkanje "Ananas", je treba opis na nit pozorno prebrati. Priporočena velikost kljuke je vedno zapisana tam. Mi se kavelj prave velikosti in plesti 1 rapport. Roport je element vezja, ki se večkrat ponovi.

Pletenje majhen kvadrat, lahko ustavite. Nastali vzorec se izmeri in prešteje število poročil v shemi. Če pomnožimo ti dve številki, dobimo velikost prihodnjega izdelka. To sliko lahko primerjate z obsegom rok: šal ne sme biti veliko večji.

Če ste zadovoljni z rezultatom, lahko dolgočasno pletenje. Če ne, vzemite večji kavelj ali manjšo, vendar bo to spremenilo tudi gostoto pletenin. Velikost se lahko spremeni bodisi z zmanjšanjem vrstic bodisi s povezovanjem dodatnega rapporta. Izbor nadaljujemo, dokler ne dobimo zadovoljivega rezultata.

Trim rob

Kvačkani šali "Ananas" je že končano, vendar še vedno mislite, da nekaj manjka? Kljub dejstvu, da je shema v celoti zagotovljena, igelke radi dodajo svoj okus delu izvirnega robnika izdelka.

"Pineapples" - openwork vzorec, saj ni treba izbrati pretežko in gosto rob. Najpogosteje dovolj dodatno vezanje polabolikom z dodatkom picot. Pico - majhna plast 3 zračnih zank, zaprtih v enem. "Fans" je tudi zelo preprost vzorec, ki izgleda odlično z ananasom.

Resice in rese

Šal "Ananas", kvačkan (shema je predstavljena v članku) pletena iz volne, popolna z resami. Na različici bombaža je primerna dolga resica. In za obrobke in ščetke najprej prerežemo niti enake dolžine, kar olajša, navijanje preje na pravokotni karton in rezanje na eni strani. Debelih plasti ne smete naviti na enem mestu, zato dobite različne dolžine niti.

Če želite narediti krtačo, zavezite več niti v sredini, prepognite na pol in pritrdite vozel pod podlago. Krtačo lahko pritrdite z zgornjo nitko.

Res je veliko lažje, vendar skrbno. Bo moral delati z vsakim kosom posebej. Vzamemo kavelj in raztegnemo nit skozi sredino skozi zanko šala. Oba konca ravnanja skozi nastalo zanko in zategnite, se izkaže vozel. V vsaki zanki ne bi smeli narediti resnice: izkaže se preveč bujno. Riste ali lepi robovi so izvrstno delo. To bo videti veliko bolje in praznični šal "Ananas" (kvačkanje).

Shema izdelka je zelo preprosta, celo novice v kvačkanje lahko spopadajo z njim. Toda končno delo izgleda spektakularno in elegantno. In užitek nošenja lastnega izdelka je veliko več kot stvar, kupljena v trgovini.