FoodPro Preloader

Elegantno pletenje iz transformatorja. Sheme in opis


Vse bolj se v trgovinah in modnih revijah vidi beseda "transformator". Transformator je lahko obleka, ki ima številne različice nošenja, hlače, šalovke, pretvarjanja v bolero ali telovnik. Takšne stvari so izvirne in večnamenske. Toda takšne obleke ni mogoče kupiti samo v trgovinah, ampak tudi s svojimi rokami, na primer, pletene. Oglejmo

Vse bolj se v trgovinah in modnih revijah vidi beseda "transformator". Transformator je lahko obleka, ki ima številne različice nošenja, hlače, šalovke, pretvarjanja v bolero ali telovnik. Takšne stvari so izvirne in večnamenske. Toda takšne obleke ni mogoče kupiti samo v trgovinah, ampak tudi s svojimi rokami, na primer, pletene. Oglejmo si podrobneje, kako vezati majico z transformatorskimi iglami (diagrami in opisi so priloženi).

Kako nositi?

Zakaj se takšen jopič imenuje transformator? Dejstvo je, da je to poleg običajnega telovnika mogoče nositi na različne načine. Na primer, kot baktus šal, oblečen okoli svojega vratu ali kot šal, vrgel čez ramena.

Transformatorski telovnik (si ga lahko ogledate na fotografiji v članku) bo izgledal odlično v več možnostih nošenja:

  • Kot običajno podaljšan asimetrični jopič, brez pritrdilnega elementa, s tekočimi stranicami.
  • Kot obrezan jopič, če robove okoli pasu tesno ovijete in zavežete vozel.
  • Kot podaljšan brezrokavnik, če ga pritrdite na nasprotno ramo in ga zabodite z brošem.

Če model naredite v dveh barvah, lahko izdelek zavijete v različne odtenke okoli obraza.

Izbira preje in orodij

Kakšna preja za izdelavo transformatorskega telovnika z iglami za pletenje? Diagrami in opisi ponavadi priporočajo določeno prejo za vsak določen model, v resnici pa lahko varno preizkusite.

Za zimski izdelek je popolna debela volnena preja. To je zelo toplo, stvar bo videti elegantno, potem pa robovi telovnik ne bo tok toliko, kot če je bil izdelek izdelan iz tanjše preje. Čeprav obstaja izhod iz te situacije: če vam je ljubše, v razsutem stanju preje, izberite pletenje igle eno ali dve velikosti več kot je priporočeno, nato pa preoblikovanje telovnik bo ne samo toplo, ampak mehko in zračen.

Za eleganten pripomoček za pomlad in zgodnjo jesen bodo na voljo tanke volnene ali gostejše bombažne preje. Nit z lurexom ali majhnimi zapestnicami bo videti zelo lepo. Izdelek je lahko povezan z vzorcem, ki ga lahko uporabimo, potem pa ga lahko nosimo poleti.

Izbira slike

Tako zapletena in izvirna stvar kot transformatorski jopič, pleten z iglami, ni treba preobremeniti s kompleksnim vzorcem:

  1. Za debelo prejo, zlasti če je melange, je površina podvezice popolna - to je, ko so v vsaki vrsti vse zanke pletene z obraznimi.
  2. Enostavno biserno vezanje izgleda tudi lepo. V prvi vrsti, izmenično eno spredaj in eno Žuborenje zanke, in v drugi vrsti, vsak spredaj pletene Žuborenje, in obratno.

Ti vzorci so dobri, ker so obojestranski, zato ne glede na to, kako ste vezali preoblikovalni jopič, bo izgledal čeden.

Če je za vas preprosta monotona vezava, lahko izdelek okrasite s pletenicami, arani ali čipkami. Slika prikazuje preprost, vendar zanimiv vzorec s tkaninami. Rapportni vzorec je sedem zank in sedemindvajset vrstic.

Vzorec in opis

Oglejmo si, kako vezati majico (transformator) z iglami za pletenje (diagrami in opis bosta še naprej). Za delo primerna sekcijska barvna preja iz volne, moherja in akrila ali poliestra (približno 400 g za velikost 36-42). Pletilne igle izberejo tiste, ki jih priporoča proizvajalec preje

Pleteni transformatorski jopič z iglami za pletenje (diagrami in opisi, kot tudi vzorec to potrjujejo) je trikotnik z rokami v sredini.

  1. Začnemo delo z nizom sedmih zank.
  2. Naprej, pletene pet vrst čevlja podvezice.
  3. Iz šeste vrstice začnite dodajati eno zanko z obeh strani v vsaki drugi vrsti. Lahko povežete celotno šivanje podvezic ali pa jo nadomestite z obrazom ali satenasto biserjo.
  4. Dodatek je mogoče narediti iz odprtine ali z vezanjem dveh robov z zanke (ena za zadnjo steno, druga za sprednjo).
  5. Po 90 cm od začetka dela morate pustiti prostor za roke. Razdelite tkanino na pol, po 16 cm od sredine, zaprite nekaj zank za roke in še naprej pletite v nasprotni smeri, ne da bi pozabili na dodatke na eni strani izdelka. Po pletenju srednji del, nato pa tretji del. Po vezavi višine rokavice ponovno delajte na enem rezilu. Po 20-30 cm zaprite zanko.

Eleganten pleteni telovnik z pletenimi iglami, diagrami in opisi, za katere smo pregledali, so pripravljeni! Nosite ga čez majico, turtleneck ali obleko. Izgleda odlično kot pri strogih pisarniških stvareh, kot tudi z vsakodnevnimi in celo romantičnimi.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci