FoodPro Preloader

DIY jumping: kako narediti jajčni skakalec


Vsak otrok, brez izjeme, se rada igra s skipjackom. To je tako zabavna žoga, ki jo, ko se dotakne tal, odbije do precej velike višine. Otrokom je res všeč. Ta smešna igračka je znana več generacijam. Da, naše matere in očetje, babice in dedki niso poznali skakalcev, ki so izdelani iz gume ali gume, niso jih kupili v posebnih igralnih avtomatih. Starejš

Vsak otrok, brez izjeme, se rada igra s skipjackom. To je tako zabavna žoga, ki jo, ko se dotakne tal, odbije do precej velike višine. Otrokom je res všeč. Ta smešna igračka je znana več generacijam. Da, naše matere in očetje, babice in dedki niso poznali skakalcev, ki so izdelani iz gume ali gume, niso jih kupili v posebnih igralnih avtomatih. Starejša generacija je to storila sama. Zanima me, če vedo, kako narediti skočeno jajce? Ali so naredili to igračo iz drugega materiala?

Treba je upoštevati osnove tehnik izdelave. Izdelava izbijalca sploh ni težavna. Založiti bi morali le nekaj potrošnega materiala (odvisno od tega, od čemur bo izdelan skakalec), izjemno potrpežljivost in marljivost, pa tudi veliko pozornosti.

Vrednost dela "naredite sami"

Ročno izdelane kreacije so vedno lepše in bližje srcu. V svojih obrtih oseba postavi ne le delo, temveč tudi čustveno sporočilo z delom duše. Proces ustvarjalnosti in dela z majhnimi detajli vam omogoča, da se sprostite, odvrnete od vsakodnevnih skrbi in težav, obnovite čustveno ravnotežje. Navsezadnje so se prednosti ustvarjalnosti že dolgo pokazale.

Ustvarjalnost je vsaka oseba, razviti jo je treba le. Seveda je lažje razkriti in osvoboditi osebo v otroštvu.

Ste se kdaj vprašali, kako skočiti iz jajca? Bodite pametni in pomislite malo.

Iz katerega materiala lahko nastane skakalec?

Material je navadno najpreprostejši, kar se običajno najde, kot pravijo, "pri roki":

  • Pisarniško lepilo;
  • Piščančje jajce;
  • pisarniški gumi in papir.

Seveda so tu osnovni materiali. Na primer, palica za mešanje lepila, čopiča itd. Se ne upošteva.

Kako narediti skakalec iz jajca

Najlažje je uporabiti piščančje jajce.

Trajalo bo:

  • 1 piščančje jajce;
  • 1 steklenica namiznega kisa (prostornina 1 litra).

Jumper lahko izdelamo na osnovi surovih ali kuhanih jajc. Vendar pa je skakalec iz kuhanega jajca bolj odporen na udarce, zato ga je priporočljivo uporabljati.

Proizvodna tehnika:

  1. Jajce je treba zavreti in ga postaviti v stekleno posodo z zmogljivostjo enega litra.
  2. Napolnite kozarec s kisom (vse do vratu), zaprite pokrov in ga postavite na temno hladno mesto tri dni.
  3. Izperite jajce v hladni vodi. Lupina na jajcu se popolnoma raztopi (kis bo aktivno korodiral). Jajce mora vizualno postati nekoliko prosojno in zelo elastično, tesno (podobno gumi). Poleg tega se bo znatno povečala (v primerjavi s surovo).

To je vse. Izkazalo se je, da je odgovor na vprašanje: "Kako narediti črtastega jajca iz jajc in kisa?" dovolj preprosta.

Pozor! Skakanje iz jajca (tudi iz kuhanega) je precej krhko, zato ga ne bi smeli pretežko udariti po tleh.

Zanimivo je, in s katerimi drugimi sestavinami lahko združite jajce, da dobite skakalca? Na internetu je veliko receptov za izdelavo skipjackov. Glavni, seveda, je kis. Zanima me, kako narediti preskakovanje jajc in masla? Na žalost takega recepta ni. Olje nima lastnosti zbijanja beljakovin in ne more jesti lupine.

Ne bojte se poskusov, ustvarjajte in bodite zadovoljni s svojimi dejavnostmi! In ne pozabite, da na temo, kako narediti črtastega jajca iz jajca, zdaj ne morete samo veliko povedati v podjetju, ampak ga tudi pokazati z zgledom.

Ne pozabite!

Za izdelavo črtastega čolna so potrebne sestavine, ki lahko, če se brez skrbi, poškodujejo otroka! V zvezi s tem ne pustite otrokom v procesu izdelave skakalca. Ustvariti je treba samostojno ali se strinjati, da bo otrok opazoval samo postopek izdelave igrače. Če zaupate otroku in ga smatrate za dovolj starega, ga še enkrat opozorite na nevarnosti nekaterih sestavin.