FoodPro Preloader

Dublerin - kaj je to? Kako lepiti dublerin na tkanini?


Vsak krojač, strokovnjak ali ljubitelj se dobro zaveda: da bi dobili resnično lep in kakovosten izdelek, ni dovolj izbrati edinstveno obliko in lepo tkanino. Pomembno je, da ste pozorni na podrobnosti. Nekateri bodo izstopali in privabili oko, drugi pa bodo nasprotno skriti. Vsa ta lepota je tudi na njih.

Vsak krojač, strokovnjak ali ljubitelj se dobro zaveda: da bi dobili resnično lep in kakovosten izdelek, ni dovolj izbrati edinstveno obliko in lepo tkanino. Pomembno je, da ste pozorni na podrobnosti. Nekateri bodo izstopali in privabili oko, drugi pa bodo nasprotno skriti. Vsa ta lepota je tudi na njih. Govorili bomo o skromnem in zanesljivem šivalnem podjetju, ki ga šivamo, vendar se imenuje Dublerin. Kaj je, kakšna je, za kaj je bila ustvarjena in kako jo pravilno uporabljati?

O tkaninah za oblazinjenje

Če poslušate besedo dublerin, potem je prva stvar, ki pride na misel, dvojna. To pomeni, da ta element zagotovo podvaja nekaj ali nekoga. In predpostavka se izkaže za popolnoma resnično - za takšne namene je nastala dublerin. Kaj je to? To je material, ki se uporablja za krepitev posameznih elementov izdelka pri šivanju. Ima vlogo dodatne tkanine, ki je prilepljena od notranjosti ali hrbta izdelka do jedra, s čimer pomaga ohranjati obliko, prostornino in moč izdelka. To območje naredi bolj robustno, to se ne bo raztezalo in ne bo izgubilo oblike. Dublerin ni edinstven. Obloge materialov, obstaja več vrst, je flizeliny, bortovka, pajčevina, fishnets in mnogi drugi. Toda kako se dublerin razlikuje od njih, kaj je in kaj je njegova posebnost?

Označite podrobnosti in bodite pripravni

Podlaga dublerina se uporablja povsod: pri šivanju čevljev, vrhnjih oblačil, klobukov, kostumov in celo najbolj občutljivih ženskih bluz. Brez dodajanja moči izdelku, ne šivajte lepega tkaninskega pasu in torbice. Ovratnik in rokavi moške srajce ne bodo videti ponosni in gladki, elegantna obleka pa se po pranju zlahka izloči iz oblike. Tkanina Dublerin se lahko kombinira s skoraj vsemi vrstami materialov za šivanje, vključno z izdelki iz krzna in usnja. Proizvajalci so skrbeli za raznolikost barv in da je bil njihov material visoke kakovosti, zanesljiv in neopazen. Je trpežen, enostaven za uporabo, enostaven za barvanje, ne zbledi in ne izgubi oblike.

Kako se razlikuje od drugih

Dublerin tkanina se od svoje vrste razlikuje po tem, da je to tkanina, in ne le tanko sintetično platno z velikostjo, kot na primer flizelin ali mreža. Dublerin je narejen na osnovi naravnih materialov ali z dodatkom sintetike. Lahko je zelo tanek in elastičen ali gost in elastičen. Toda v vseh primerih bo to tkani material. In da bi se dublerin harmonično povezal z veliko raznolikimi materiali za šivanje, proizvajalci izdelujejo več svojih vrst. Vsak od njih ima svoje specifične lastnosti in teksturo, kar je pomembno pri nakupu.

Vrste Dublerina

Tesnilni materiali lahko imajo obojestransko dimenzioniranje, nimajo ga niti niso lepljeni na tkanino samo z eno stranjo, kot je dublerin. Kaj je to? Velikost - tanek sloj lepila, ki je bil nanesen na material in posušen. Pod vplivom vlage in visoke temperature se bo vrnila v tekoče stanje in zanesljivo prilepila tesnilni material na izdelek. Kako močno bo takšen vložek odvisen od tkanine, iz katere je izdelano tesnilo, in od količine lepila, ki je bila nanj nanesena.

Dublerin je treh vrst:

  1. Tkanina - najbolj trajna od vseh. Temelji na gosto tkanino, se ne raztegne, v podjetju pa z velikostjo postane zelo trpežna. Ta material se uporablja pri krojenju klobukov, čevljev, torb, krzna ali usnja. Primeren je za različne težke in gosto tkanine.
  2. Pleteni kup - ni tako trden kot krpo, temveč precej gost in voluminozen. Sodeluje pri krojenju zunanjih oblačil: plašči, jakne, obleke. In tudi v proizvodnji mehkih otroških igrač in množice drugih stvari. Pile povleči tkivo, lahko povlečete malo, vendar le v eno smer (vzdolž votka nit). Ta značilnost je pomembna pri šivanju, sicer bo rezultat ravno nasproten.
  3. Dublerin pletenina (elastična) - podloga za nežne in lahke izdelke. Tovrsten material je prilagodljiv in se razteza v vseh smereh. Nepogrešljiv za pletenine. Uporablja se pri šivanju hlač, kril, ženskih oblek, srajc in bluz. Ko je obrabljen in po številnih pranjih, ohrani in zadrži obliko izdelka.

Kako delati z njim?

Kako lepiti dublerin na tkanino in preprečiti napake? Pomembno je, da izberete vrsto materiala, ki je primeren za vaš izdelek. Strokovni mojstri priporočajo, da pred uporabo uporabite dublerin. To naredimo preprosto: oblazinjenje se postavi za nekaj ur v toplo vodo in nato odstrani in posuši. Ni ga treba pritisniti. To naredimo, da bi se izognili morebitnemu krčenju tkanine za oblogo po prvem pranju. V proizvodnji se uporabljajo naravne niti, ker pa je to povsem mogoče.

Po sušenju je dublerin pripravljen za uporabo:

  • izrežemo primeren kos iz tkanine za oblazinjenje;
  • na ravno površino se razširi izdelek, s katerim boste delali;
  • na izdelek nanesite kos dublerina z lepilno stranjo navzdol;
  • na vrhu pomožne krpe ali gaze, ki jo uporabljate pri likanju;
  • Na površino pritrdite vroče železo, za boljše segrevanje uporabite paro;
  • železo je treba enakomerno nanesti s tangencialnimi premiki, vendar ne voditi od ene strani na drugo;
  • Pustite, da se krpa popolnoma ohladi in jo nato vzemite v roke.

Materialne pomanjkljivosti

Da bi se izognili težavam pri delu z dublerinom, je pomembno skrbno preučiti njegovo uporabo. Pravilno izberite vrsto tesnilne tkanine za vaš izdelek. Če uporabljate pletenine, potem bodite pozorni na dejstvo, da mora smer račje votkovne preje sovpadati s smerjo votkovne preje glavne tkanine, kadar je kombinirana. Uporabite nasvete izkušenih mojstrov in pred-valjani material. Če upoštevate vsa ta pravila, potem ne boste nikoli našli napak in ta material se bo trdno uveljavil v številu vaših dokazanih in ljubljenih.

Morda je edina pomanjkljivost, ki jo ima Dublerin, cena. Na primer, stroški pletene dublerin niha okoli 100 rubljev na kvadratni meter. In to je nekajkrat višja od cene navadne netkane tkanine. Toda! Treba je upoštevati dejstvo, da je pri proizvodnji svoje naravne preje, ne kemičnih spojin in zato kakovost in zanesljivost materiala veliko večja.