FoodPro Preloader

Šivamo copate iz jeans z lastnimi rokami


Jeans - to je tisto, kar morda obstaja vsakdo. So udobne za vsakodnevno nošenje. Če imate še vedno stare kavbojke, ki ste jih že hoteli zavreči, ne hitite. Dajte jim drugo življenje, na primer v obliki copat. Šivajte udobno stvar, ki bo ogrela vaše noge. Več o tem, kako šivati ​​copate iz jeans z lastnimi rokami, se boste naučili iz tega članka. Kaj potrebujem

Jeans - to je tisto, kar morda obstaja vsakdo. So udobne za vsakodnevno nošenje. Če imate še vedno stare kavbojke, ki ste jih že hoteli zavreči, ne hitite. Dajte jim drugo življenje, na primer v obliki copat. Šivajte udobno stvar, ki bo ogrela vaše noge. Več o tem, kako šivati ​​copate iz jeans z lastnimi rokami, se boste naučili iz tega članka.

Kaj potrebujemo?

 • Glavna stvar so seveda stare kavbojke.
 • Kos kartona (narediti mora vzorec).
 • Škarje
 • Svinčnik.
 • Kreda
 • Igla.
 • Niti.
 • Šivalni stroj.
 • Šivalni zatiči.
 • Sintepon - približno 25 cm.

Razmislite v fazah, kako šivati ​​copate iz jeans z lastnimi rokami z vzorcem. Sami lahko zagotovite, da je ustvarjanje udobnih copat zelo enostavno. En dan - en par copat.

Prva stopnja: naredite vzorec

Najlažja možnost: vzemite končano. Treba ga je natisniti in povečati na zahtevano velikost. Toda lahko naredite vzorec sam, in to je zelo enostavno narediti. Da ga naredite, vzemite list kartona, svinčnik in ravnilo. Postavite nogo na karton in jo obkrožite okoli konture. Na vsaki strani dodajte en centimeter. Izrežite nastali vzorec.

Zdaj morate narediti vzorec top copate jeans z lastnimi rokami. Je polkrog, ki je po velikosti podoben dnu. Na levo in desno stran dodajte dva centimetra.

Kot lahko vidite, ni težko sami narediti vzorec. Prednost tega je, da se izreže točno na nogo.

Druga faza: priprava gradiva

Delamo z jeans. Z našim glavnim materialom. Gladimo jih z likalnikom in previdno pregledamo. Ker izdelujemo copate iz starih kavbojk z lastnimi rokami, je precej verjetno, da imajo nanje na sebi, ki imajo različne odtenke.

Za vrh čevlja izberite najlepši ton, po možnosti enak za desno in levo copate. Postavite zgornjo predlogo na izbrana mesta in obkrožite kredo. Izrezane dele z dodatkom šiva (en centimeter).

Preostali deli ne bodo vidni na stopalu, zato jih je mogoče rezati brez posebne izbire.

Tretja faza: delo z drugimi tkaninami

Izrežite dva dela podplata in dva kosa za vrh poliestra. Uporabite iste predloge za to. Potrebujemo te podrobnosti, izrezane iz jeansa.

Še enkrat likati vse podrobnosti. Razširite potrebne dele.

Četrta stopnja: izdelajte top tenisice

Prekrivajte denim s poliestrom, ki je pritrjen, kot v sendviču, med denim kosi. Pritrdite dele s šivalnimi zatiči in jih pomaknite 1, 5 cm od roba. Enako naredite z drugim copatom.

Peta faza: delo s podplatom

Z uporabo šivalnih zatičev povežite vse dele podplata v skladu z že znanim vzorcem: sintetičnega začinskega sredstva med denim podlagami. Šivajte jih po obodu. Prav tako ločite del nogavice. Ponovite s podplatom za drugo nogo. Vse to je koristno pri nadaljnjih ukrepih.

Šesta stopnja: povežite podplat in vrh

Najpomembnejši korak. Dejstvo je, da je od tega odvisna trdnost in udobje copat iz jeans, ki so izdelane z lastnimi rokami. Na tej stopnji bodite zelo previdni.

Začnemo se razločevati z levi copati. Povežite zgornji in spodnji del s šivalnimi zatiči.

Ne pozabite, da mora biti polnilo vstavljeno med krpo. Podrobnosti o tem je bolje narediti malo manj. Torej obloge ne bodo šivene. Od tega copati bodo le bolj udobno in trajno.

Opravite enake manipulacije z desno natikači. Domači čevlji so skoraj pripravljeni. Ostaja samo, da ga okrasite.

Sedma stopnja: okrasite copate

Prenehajte z izbiro svoje najljubše ideje. In lahko pokažete domišljijo in ustvarite lasten dizajn za copate iz jeans s svojimi rokami.

 1. Trakovi. Razmislite o tej možnosti okrasitve. Vzemite 60 centimetrski trak in ga razrežite na štiri enake dolžine. Vezite lep lok iz dveh trakov. Odrežite konice diagonale in jih sparite z osvetljenim ujemanjem. Naredite tudi drugi lok. Na vsak natik namestite dekoracijo. Če želite to narediti, pritrdite sredino vozelnega loka s šivi s samim čevljem, z uporabo igle in niti.

 2. Gumbi. Nenavadna rešitev iz improviziranih sredstev. Gumbi z različnimi oblikami in barvami bodo zagotovo dvignili vaš duh. Poleg tega izgleda precej impresivno.
 3. Cvetje Tu sta dve možnosti. Lahko naredite majhne rože sami in okrasite vrh copat z njimi. Lahko so iz istega jeansa, druge tkanine ali usnja. Tudi v trgovini s tekstilom lahko kupite že pripravljene rože.

 4. Ročno vezenje. Če ste lastnik tehnike glajenja ali križanja, ne boste težko okrasili copat za vse.
 5. Lupine, okrasni kamni in še več. Pokažite svojo domišljijo. Copati, okrašeni z biseri, kroglicami, bleščicami ali okrasnimi kamni, bodo videti originalni.
 6. Gobaste živali. Razvedri se in smešne brnjice, ki so prikazane na sprednji strani copat. Poleg tega so videti zelo srčkan.