FoodPro Preloader

Vezenje trakovi vrtnice: mojstrski razred za začetnike. Razkošne vrtnice iz satenastih trakov: shema vezenja


Danes je taka ročna izdelava kot vezenje trakov zelo priljubljena. Še posebej priljubljena je vrvica za vezenje. V tem članku bomo obravnavali mojstrski tečaj za začetnike v zvezi s tem cvetom. Z uporabo cvetja, vezenega s trakovi, je enostavno dati novo življenje stari vrečki ali bluzi, na kateri je bila naključno postavljena madež. Rože ob

Danes je taka ročna izdelava kot vezenje trakov zelo priljubljena. Še posebej priljubljena je vrvica za vezenje. V tem članku bomo obravnavali mojstrski tečaj za začetnike v zvezi s tem cvetom. Z uporabo cvetja, vezenega s trakovi, je enostavno dati novo življenje stari vrečki ali bluzi, na kateri je bila naključno postavljena madež.

Rože obožujejo mnogi, kar pomeni, da so univerzalne in so odlične ne le za okrasitev oblačil ali notranjih predmetov, temveč tudi za izdelavo kartic ali za zavijanje daril. Učenje ustvarjanja takšne lepote sploh ni težko. Vse, kar se od vas zahteva, je veliko želje in malo potrpljenja. In seveda več trakov.

Priprava materialov za delo

Da bi lahko vezenje s trakovi vrtnic potekalo korak za korakom, je potrebno izbrati potrebne materiale in orodja. Na splošno, za vezenje, lahko uporabite popolnoma vse tkanine, vendar še vedno za usposabljanje, izberite platno ali juta.

Igla za vezenje traku mora imeti veliko očesce in ostro konico. Seveda, če ste vezenje na platnu, lahko uporabite orodje s topo konico. Toda ta možnost je primerna samo za platno. Trak, ki ga izberete, je lahko poljuben. Še vedno pa je najprimernejša širina enega in pol ali dva centimetra. V tem primeru velja za najbolj pravilno vezenje z satenastimi trakovi vrtnic. Tudi v nekaterih primerih boste potrebovali nit za vezenje. Da bi delo izgledalo lepo, vzemite takšno nit, ki bo čim bolj sovpadala s trakom glede na barvne značilnosti. In ne pozabite na obroč za raztezanje tkanine in škarje.

Trakovi za vezenje. Poenostavljeni rožni cvetovi

Če še vedno mislite, da je vezenje trakov težko, vendar resnično želite narediti takšen izdelek, obstaja še ena možnost za vas. To je bolj preprosto kot vezenje. Je kot lažni vez z rožnatimi trakovi. Majstorski tečaj za začetnike v tej različici bo razložil, kako zložite vrtnice iz satenastih trakov.

Potrebno je vzeti trak, določiti njegovo središče in ga oviti na tem mestu pod kotom 90 stopinj. Nato izmenično obrnite robove drug na drugega in na koncu povlecite eno od njih in pritrdite cvet z nitmi. Če želite to narediti, ga preprosto zašite. Ko zberete zahtevano število kopij, jih lahko preprosto položite na izdelek in ga šivate. Nato lahko dokončate celotno sliko s preprostimi trakovi in ​​vezenimi stebli.

Kako začeti

Pred izvedbo vezenine s trakovi iz vrtnice bo mojstrski tečaj za začetnike ponudil nekaj pomembnih točk. Najprej je treba na traku ustvariti urejen mali vozel. Mora biti dovolj velika, da trak varno pritrdi. Ne bi smela skočiti ven v najbolj neprimeren trenutek, tako da ne bi vse vezenine pokvarili trakovi vrtnice. Sheme v tem delu se redko uporabljajo, vendar je še vedno potrebno nekaj dodatka. Oznaka vam bo omogočila, da ne motite pravilnih razmerij v svoji sestavi. Videli boste, kje potrebujete cvet ali drug element, kot tudi predstaviti njegovo velikost.

Torej, da bi naredili pritrdilni vozel, morate le dvakrat upogniti rob traku in ga utripati. Zdaj vaš trak v delu ne bo zdrsnil. Glavna stvar je, da poskusite, da bi izgledal čeden z napačne strani izdelka.

Trakovi za vezenje so se dvignili. Sheme

Tudi najbolj izkušeni mojstri pri ustvarjanju velikih del uporabljajo sheme. To vam omogoča boljšo navigacijo slike in ne zamudite velikosti rože. Če imate pripravljen vzorec, ga boste lažje oblekali.

Za večkratno uporabo lahko pripravite predloge parcele, ki jo želite. V tej vrsti ročnega dela je mogoče spremeniti isto različico, tako da nihče ne bi mogel ugibati. Samo spremeniti barvo ali velikost traku ali dodati delo z biseri. Če želite ustvariti takšen vzorec, naredite skico na debelem kartonu in nato z debelo iglo ustvarite luknje v mestih predvidenih šivov. S svinčnikom prenesite pike na tkanino in nadaljujte z vezenjem.

Napredek pri delu

Ta del bo korak za korakom preučil trakove vrtnic za vezenje. Najprej vzemite trak in iz njega izvijte majhno brstico. To bo središče vaše prihodnje rože. Tako, da nima možnosti razpasti, ga zašiti in pritrditi na platno.

Potem, ko je popelj pritrjen, vzemite kos traku, dolg približno dva metra, in začnite oblikovati cvet. Ta dolžina je dovolj za dokaj bujno vrtnico, in če želite manjšo rožico, potem potrebujete manjši trak. Pri izdelavi majhnih šivov jih postavite okrog brstov tako, da bo sijoča ​​stran traku ostala na vrhu. Tako boste dobili svetlost slike. Poskusite tudi eksperimentirati s trakovi večje širine, potem boste dobili večje in bolj izrazne vrtnice.

Poredni trakovi

Globoko se motite, če pričakujete, da bo trak takoj padel tako, kot ga želite. Sploh ne. Sprva se lahko obrne v napačno smer ali napihne na najbolj nepredvidljivih mestih. In v tem primeru lahko samo potrpljenje in usposabljanje postane vaš asistent. Preglejte kritične trenutke cvetja in oboroženi z nitjo, ki se ujema s trakom, pogumno zašite cvetne lističe, kjer menite, da je to potrebno. S tem dejanjem boste zagotovo lahko »položili« svojo vrtnico na način, ki ga zahteva zaplet.

Izklop

Potrebno je še malo fantazirati in malo delati, da bi zaključili vezenje s trakovi. Šopek vrtnic je treba dopolniti z majhnimi popki. In tudi ne pozabite na liste in stebla.

Če želite izvesti stebla, jih bodisi šivati ​​s tanko trak zelene barve, z zalezom šiv, ali twist trak in sešiti na površino tkanine, z uporabo niti. Listi so narejeni s širokim trakom v enem šivu ali ozkem, vendar v dveh šivih. Če želite, da je ploskev popolna, šivajte kroglice, posnemajte roso na cvetnih listih ali dodajte nekaj dodatnih elementov. Izvirnost in kompleksnost v kompoziciji bodo dodali košaro ali vazo, v katero lahko postavite šopek.

Najprej šivamo košaro z vodoravnimi šivi s svetlejšo nianso traku. Nato zavrtite drugi (temnejši) trak v snop in šivajte v navpični smeri, tako da novi šivi tvorijo prejšnji šahovski vzorec.

Zdaj morate ustvariti pero. Najprej šivamo po konturi majhne šive iste barve, nato pa vzamemo daljši kos drugega traku in ga skozi vsak šiv. Lahko naredite košaro trakov različnih barv. Glavna stvar je, da se trakovi ne zategnejo na kakršenkoli način, tako da se košara ne izkaže za ravno.

Vezenje vrtnic na niti

Še ena zanimiva in enostavna metoda je lahko vezena z rožnatimi trakovi. Mojster razred za začetnike z uporabo niti je idealen za tiste, ki so prvič naleteli na vezenje. V tem izvedbenem primeru ni potrebno, da se notranji brst obrne ločeno. Nit naj se na določenem mestu pritrdi na tkanino in od te točke naredimo pet šivov v različnih smereh.

Na splošno mora vzorec biti podoben zvezdi, vsi šivi pa morajo biti enaki po dolžini. Stopnja pompe vrtnice bo odvisna od dolžine šiva. Izvlecite trak na mestu, kjer šivajo, in ga začnite zlagati v krog. V tem primeru povlecite trak nad ali pod navojem. Zategnite cvet ne bi smelo biti. Namesto niti lahko uporabite tanek trak. Cvet bi moral biti precej bujne in obsežne.

Oblikovanje in skrb

Da bi dobili končno zaključeno vezenje s trakovi vrtnic, slikami ali drugimi izdelki z njim, jih morate dokončati. Če je to slika, jo je treba odpeljati v delavnico in vzeti okvir za to.

In če je to kos oblačila ali notranjost, potem morate šivati ​​ta izdelek. Če boste postavili sliko pod steklo, potem morate uporabiti posebne okvirje, ki vam bodo omogočili, da ohranite obseg slike.

Stvari z vezeninami se lahko hitro umazajo, jih je treba oprati ali celo očistiti. Toda za pranje takšnih izdelkov je treba ročno in v vsakem primeru ne stisnemo in ne podrgnil. V nasprotnem primeru se lahko vzorec bistveno deformira.

Izdelkov, na katerih so bili obarvani trakovi, ni mogoče prati.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci