FoodPro Preloader

Origami za otroke 4-5 let: sheme in ideje


Origami je priljubljena oblika ustvarjalnosti za otroke in odrasle. Tudi najmanjši otrok bo z veseljem opazoval, kako odrasli zložijo papirnato letalo ali ladjo, nato pa se igrajo z njim. Zložljiv papir skupaj je možen že v zgodnjem otroštvu, obstajajo origami sheme za otroke stare 4-5 let. Koristi origami Kaj bo pomagalo pri razvoju otroka tako poklic? Za o

Origami je priljubljena oblika ustvarjalnosti za otroke in odrasle. Tudi najmanjši otrok bo z veseljem opazoval, kako odrasli zložijo papirnato letalo ali ladjo, nato pa se igrajo z njim. Zložljiv papir skupaj je možen že v zgodnjem otroštvu, obstajajo origami sheme za otroke stare 4-5 let.

Koristi origami

Kaj bo pomagalo pri razvoju otroka tako poklic? Za otroka je origami lahko razburljiva igra, ki razvija ustvarjalnost in spretnost. Zlaganje papirja odlično razvije fine motorične sposobnosti, saj pri zlaganju listov izboljša koordinacijo prstov. To bo pomagalo pri razvoju govora, učenju pisanja in bo koristno v glasbeni šoli.

Poleg tega se razvijajo natančnost, inteligenca, spomin, logika, vztrajnost, prostorsko razmišljanje, domišljija. Delo z geometrijskimi oblikami vam bo pomagalo bolje razumeti matematiko.

Še ena prednost origami za otroke, stare od 4 do 5 let, je, da za pouk niso potrebna posebna orodja. Vse kar potrebujete je list papirja. Za diverzifikacijo ustvarjalnega procesa so lahko koristni navadni svinčniki, flomastri, barvni papir, bleščice, kroglice, gumbi itd.

Najbolj preprost origami za otroke 4-5 let

Sheme lahko najdete v revijah za otroke ali na internetu, in imate nekaj izkušenj, ki jih lahko že sami izumite. Prvič, otroka je treba zanimati, zložiti več številk na svoje. Zelo hitro bo otrok želel ponoviti vaša dejanja. Začnite z najbolj preprostimi oblikami in postopoma preidite na zapletene. Za začetek je bolje izbrati preproste živali in rože.

Tulip je preprost barvni papir. Lahko je darilo mami, babici, učitelju ali okrasite voščilnico. To je zelo preprosto in za otroka bo lahko enostavno ponoviti.

Vzemite kvadratni list papirja in ga zložite diagonalno. Upognite vogale nastalega trikotnika, kot je prikazano na sliki, upognite spodnjo konico rože. Za izdelavo stebla, upognite vogale novega kvadrata v sredino, zložite nastalo sliko na pol in upognite spodnji vogal. Zdaj se lahko deli zlepi skupaj ali pritrdijo na kos papirja.

Najenostavnejše so živalske figurice. Otrok se nauči prepoznati podobe, zanima se igrati s takšnimi živalmi. Narišejo oči, nos, usta, antene, barve s svinčniki, zberejo zbirko pravljic ali domačih živali, divjih, morskih, afriških itd.

Na primer, da bi psa, je dovolj, da zložite kvadratni list diagonalno, da oblikujejo viseča ušesa od stranskih vogalov, in od spodaj - da oblikujejo gobca. Zdaj lahko narišete ali zalepite žleb in oči.

Ustvarjanje mačke je tako enostavno kot pes. Samo ušesa se morajo močneje upogibati, ker bo gobček živali na drugi strani.

Tako lahko ustvarite celoten živalski vrt! Izdelajte trikotnike različnih širin za živali, trup, narišite ali izrežite in lepite rep, tace.

Papirni origami za otroke 4-5 let povprečne kompleksnosti

Najbolj priljubljene figure - letalo in ladjo - lahko zloži vsak od staršev. Odrasli otrok se bo hitro spomnil zaporedja dejanj in jih bo kmalu ponovil.

Bolj zapleten origami za otroke 4-5 let ne pomeni nujno oblikovanja z veliko zavojev, ga je mogoče zložiti iz najenostavnejših podrobnosti. Na primer, origami "Teremok". Oblikujte majhno hišo iz preprostih, enodelnih delov "sob" in jo naselite s pravljičnimi liki. Za vsako žival lahko ustvarite velike prostore, v njih narišete pohištvo, zlepite rolete na okna. Tako nenavadno delo je lahko pravi družinski projekt, ki ga bomo nenehno razvijali in dopolnjevali.