FoodPro Preloader

Kako zaviti škatlo s krpo: možnosti dekoracije


Današnja publikacija je koristna za tiste ljudi, ki imajo radi svoj prostor, ki ni le lep, temveč tudi organiziran. Tema članka "Kako zaviti škatlo s krpo?". Preučili bomo več možnosti za ustvarjanje udobnih in privlačnih predalov, ki se lahko uporabljajo v skoraj vsaki notranjosti. Spodaj

Današnja publikacija je koristna za tiste ljudi, ki imajo radi svoj prostor, ki ni le lep, temveč tudi organiziran. Tema članka "Kako zaviti škatlo s krpo?". Preučili bomo več možnosti za ustvarjanje udobnih in privlačnih predalov, ki se lahko uporabljajo v skoraj vsaki notranjosti. Spodaj bralcem ponujamo več podrobnih delavnic s fotografijami, s katerimi bodo lahko svoje ideje prevedli v prakso.

Škatle v notranjosti - funkcionalni dekor

Škatle s krpo z lastnimi rokami so nedavno postale zelo priljubljene pri oblikovalcih. Kljub temu, da se ti notranji izdelki prodajajo že pripravljeni in primerni za uporabo, je še bolje, da jih poskusite narediti sami. To ima več prednosti:

  • neodvisna izbira oblike in velikosti škatle;
  • možnost popolne izbire barv tkanine;
  • ekskluzivna okrasna škatla.

Poleg tega si lahko roka, ki ustvarja podobno lepoto, sama po sebi ponosna na svoje talente in veščine.

Kartonske škatle, prekrite s krpo, bodo primerne povsod, tako v dnevnih sobah kot v komunalnih prostorih. Postali bodo zanesljivo skladišče za oblačila, igrače, razne domače malenkosti in stvari, ki nimajo prostora na policah omar in omar. Takšne škatle so velike ali majhne, ​​globoke ali nizke, s pokrovi ali brez, z lepljenimi ali rezanimi ročaji.

Izbira zahtevanega modela je odvisna od njegovega namena. Če bo škatla pogosto uporabljena, na primer kot igrače ali organizator za oblačila, nogavice, je bolje, da to storite brez pokrova. No, ko bo shranjenih nekaj spominkov, ki jih je treba shraniti za prihodnost, je bolje, da jih opremimo s tesno prilegajočim pokrovom.

Izbira fundacije

Preden ugotovite, kako zaviti škatlo s krpo, morate sami pobrati škatlo. Ni vsak od njih primeren za to. Biti mora precej trda in gosta, izdelana iz dobre, kakovostne lepenke. Idealen za ta namen je uporaba predalov pod čevlji. Njihove stene so precej tanke, vendar so narejene iz visoko kakovostnega ekstrudiranega kartona, ki se ne deformira, tudi če se po nesreči zdrobi.

Če doma ni škatle z želeno velikostjo, jo lahko poiščete v najbližji pošti - za prodajo je na voljo kontejner katerega koli kalibra. Shranite lahko tudi škatle, v katerih je bila shranjena hrana, vendar se morate najprej prepričati, da so čiste in suhe, na kartonu pa ni mastnih madežev. Tudi minimalno onesnaženje bo pripeljalo do tega, da bo delo kasneje imelo neprijeten vonj ali celo popolnoma prekrito z plesnijo.

Okrogla škatla, prekrita s tkanino, v notranjosti izgleda še bolj spektakularno kot pravokotna. Toda za nakup takšne podlage je precej težko. Verjetno ga boste morali narediti sami. V našem članku je majhen mojster razred, ne samo o tem, kako prilegati škatlo s krpo, ampak tudi kako ga narediti iz debelega valovitega kartona.

Bolje, da se prilegajo škatle?

Najpogosteje za ta namen uporabljajo tanko bombažno tkanino, kot so calico, calico ali saten. Ti materiali so precej dostopni, njihova raznolikost na policah pa je neverjetna. Poleg tega je užitek delati s takšno tkanino. Je zelo fleksibilen, dobro impregniran z lepilom in se lahko gladi po površini škatle. Zaradi tega so škatle čiste in ne zapletene. Pogosto obrtniki za ustvarjanje takšnih obrti uporabljajo več kot eno vrsto tkanin. Med premazi izberite pravega spremljevalnega materiala. Običajno proizvajalci izdelujejo več vrst tkanin v eni seriji, ki se popolnoma kombinirajo.

Uporabite lahko tudi gostejše tkanine - oblazinjenje, pletenine, makra, denim. Če gre za material brez teksture, je običajno lepljen neposredno na karton, toda z vzorčnimi in flisnimi tkaninami ta tehnologija ni zelo primerna. Kako zaviti škatlo s krpo z dolgim ​​dremanjem? Deli morajo biti medsebojno prešiti in priviti na podnožje kot pokrov. To velja za notranje in zunanje elemente.

Velika pravokotna škatla za stvari ali igrače

Zdaj se obrnemo neposredno na vprašanje, kako narediti svoje s krpo, ovito v škatlo:

  1. Če izberete škatlo, ki je primerna po obliki in velikosti, morate pripraviti dve kosi tkanine za notranjo in zunanjo površino. To je lahko isti material, vendar kombinirane škatle izgledajo lepše. Velikost kosov je precej preprosta za izračun - njihova širina je enaka širini dna in dveh višin strani plus 2, 5-5 cm za rob reza; dolžina reza - dolžina dna plus dve stranski višini plus 2, 5-5 cm.
  2. Nato morate urediti vogale tkanine, izrezati kvadratne zavihke iz njih, da bi nato lepo oblazinjene strani obložili drug z drugim. Če želite to narediti, je škatla nameščena v središču, z dolgo vladar, morate nadaljevati črto rob polja, ki ga pripravi na rob materiala. Iz tega traku se na dovolilnice položi še 1-1, 5 cm, nato se izrežejo kvadrati (slika 2).
  3. Začnemo pokrivati ​​škatlo od znotraj, tako da je v njem zaprla notranji del oblazinjenja. Najprej morate prilepiti dno, nato pa dolge stene, dajte svoje dodatke na sosednje robove škatle. Kratke stene so zlepljene na vrhu, s spodnjimi dodatki. Zgornji deli tkanine so upognjeni navzven in se dobro prilepijo na karton.
  4. Zunanja stran je podobna notranji strani. Da bi izgledal čeden, morate material pazljivo likati, da iz nje izpihajo zračne mehurčke. To je primerno za majhno lopatico ali ravnilo.
  5. Končni dotik je rob robov z robom. Lahko je izdelan iz iste tkanine, kot je celotna škatla, ali iz lepe pletenice.

Če je namen dela ustvariti škatlo s pokrovom, potem je zgornji element izdelan podobno kot spodnji.

Škatla za pulover

Kot oblazinjenje za škatlo, lahko uporabite ne le kosov tkanine, ampak tudi stvari. Idealno za ta namen primerni stari puloverji. Pletenina se lepo prilega škatli, poleg tega pa ima zelo zanimivo teksturo. Pomembno je samo izbrati prave velikosti oblačil. Če je pulover manjši od škatle, ga bo tesno držal in če bo večji, se bo tkanina nagubala.

Preden zavijte škatlo s krpo, jo je potrebno pripraviti: odrežite dodatne podrobnosti od stvari - ovratnika in rokavov.

Bolje je pustiti spodnji rez z elastičnim trakom, tako da se pletenec ne raztopi, zato bo izgledal bolj čist. Notranji del škatle lahko pustite, kot je, še posebej, če je zunanji sloj ovit okrog večine. Rob je okrašen s čipko, pletenico ali trakom. Poleg škatle lahko zlepite zunanje ročaje in dvignete kabel, da se ujema s trakom. Kot dekorativni del bodo postali ne le funkcionalni del škatle, ne smete nositi škatle z njihovo pomočjo, še posebej, če je v njem shranjeno nekaj težkega.

Kako zaviti okroglo škatlo s krpo?

Slika prikazuje, kako narediti okroglo škatlo s pokrovom iz kartona. Pravzaprav o tem ni nič zapletenega, ne traja več kot eno uro. Tehnologija pokrivanja škatle s krpo je drugačna od prejšnje, ker osnova nima vogalov. Skrivnost lepega oblikovanja dna je, da v spodnjem delu materiala potrebujete zareze v obliki trikotnikov. Za dno škatle je treba izrezati okrogel kos tkanine, ki je zlepljen na površino stranskih sten.

Pokrov je pokrit z nekaj drugačnim od pokrova. Njegov vrh bo videti lepši, če vanj vstavite majhno količino poliestra. Kvadratni zavihek mora pokrivati ​​vrh izdelka, tvoriti simetrične gube na straneh in jih pritrditi z lepilom. Nato se celotna konstrukcija zlepi s trakom tkanine, vzdolž dolžine enakega oboda pokrova, in vzdolž širine njegove višine ter dodatka za robljenje kosov.

Box Decor: Zanimive ideje

Pokrijte škatlo s krpo - to je še vedno polovica bitke. Končni rezultat je odvisen od vrste tkanine, ki se uporablja za lepljenje in kako lepo je okrašena škatla. Slog izdelka je odvisen od notranjosti, v katero bo postavljen. Obstaja več univerzalnih rešitev, npr. Ta grob material se dobro ujema z občutljivo čipko in ikebano iz suhega cvetja.

Še ena dobitna je staromodna romantična škatla. Čipka, občutljivo cvetje, biseri - vedno izgleda lepo in primerno. Tudi za dekoracijo škatle, ne morete uporabljati tkanine in jute vrvi. Stene škatle mora oviti in jih obdelati z lepilom. V škatli je vstavljen primer grobega blaga (frotirja ali domače krpe).

Kraj v notranjosti

Obstaja več načinov za uporabo škatel, obloženih s tekstilom. Z njihovo pomočjo lahko organizirate prostor v shrambah, omarah na balkonu. V tem primeru je bolje, da vse škatle v istem slogu zavijemo v isto tkanino. Dekor na njih bo odveč, vendar plošče za napise ne motijo.

"Soba" škatle je mogoče narediti kar hočeš. Če so dani v vrtec, v tem zaporedju, so okrašeni s svetlo tkanino in lepimi aplikacijami. Ne smete vas motiti - za igrače in knjige potrebujete velike škatle, ki jih lahko položite neposredno na tla. Manjše predale izgledajo odlično na odprtih stojalih. V prostorih za splošne namene so predali tudi bolje nameščeni na stojala, tako da izberejo njihovo velikost, tako da ne štrlijo čez police. Škatle, ki se bodo uporabljale le kot dekoracijo, lahko postavite eno na drugo, zaradi česar so neke vrste turreti. Hkrati ni potrebno doseči popolne simetrije škatel. Med seboj se lahko razlikujejo po višini in celo oblazinjenju.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami