FoodPro Preloader

Kako narediti tigra? Obrt iz papirja in plastelina


Kako pogosto, ko smo doma z otroki, se zgodi, da nič ne pride na misel, s čim bi se lahko ukvarjali. Otroci tečejo okoli, ustvarjajo hrup, povzročajo kaos in edino, kar ostane za starša, je, da pije pomirjevalo. Toda v resnici lahko igro ali poklic izumimo popolnoma iz katerega koli predmeta, ki je v vaši hiši. Glavn

Kako pogosto, ko smo doma z otroki, se zgodi, da nič ne pride na misel, s čim bi se lahko ukvarjali. Otroci tečejo okoli, ustvarjajo hrup, povzročajo kaos in edino, kar ostane za starša, je, da pije pomirjevalo. Toda v resnici lahko igro ali poklic izumimo popolnoma iz katerega koli predmeta, ki je v vaši hiši. Glavna stvar - pokazati domišljijo in se pridružite čarobni lekciji. Potem so otroci srečni, starši pa so veseli, da so uspeli umiriti male huligane.

Odlično delo za otroke in odrasle - origami ali modeliranje iz gline. Ta fascinanten proces ustvarjanja smešnih figur neverjetno prispeva k ostalim živčnim sistemom, razvoju drobnih motoričnih sposobnosti rok in manifestaciji ustvarjalnih sposobnosti. V današnjem članku vam bomo povedali, kako narediti obrt "Tiger" z lastnimi rokami.

Kako zložiti papirnati tiger: origami

Če niste nikoli naleteli na origami tehniko, je mogoče, da se ne bo vse zgodilo prvič. Toda postopoma, v to fascinantno dejavnost in vključevanje otrok, bo lažje in lažje ustvariti izvirne figurice.

Da bi naredili obrt v obliki tigra z lastnimi rokami, boste potrebovali le rumeni ali oranžni barvni papir in niz označevalcev. Nato sledite korakom, ki so prikazani na sliki.

Ko je »Tiger« pripravljen, vzemite črno flomastro in na njem narišite črte. Oči izrežemo iz drugega lista papirja in se držimo tigra. Končano!

Gobec iz papirnega tigra

Še ena zanimiva različica papirnega tigra je obrt, izdelana v obliki njegovega obraza. Po podrobnih navodilih dobite srčkan tiger.

Da bi oči in barve njegovo krzno, izrežemo trikotnikov iz črnega papirja in jih lepilo na plovilo. Podobno naredite oči in nos. Manjkajoče dele potegnite s črno pisalo. In če vzamete svetli bombažni ovoj, ki ostane iz sladkarij, in ga na polovico zvežete z nitko, dobite očarljiv lok, ki se lahko prilepi tudi na tigrovo glavo.

Plastelin tiger

Poleg barvnega papirja je v hiši, kjer živijo otroci, praviloma večbarvna glina. Ponujamo še eno možnost za izdelavo tigra - ročno izdelanega iz tega materiala. Plastelin blagodejno vpliva na živčni sistem in razvija kreativne sposobnosti. Če želite izdelati isto srčkan tiger, sledite navodilom na sliki.

Lahko naredite tudi palmo z bananami in majhno jezero blizu plastelina. Tako se razvija fantazija otroka. Z živalim lahko izmišljate različne zgodbe, dodajajo pa vedno več novih predmetov med izumljeno zgodbo.

Lahko poskusite narediti Tigro iz Winnie the Pooh, ki jo ljubi številni otroci. Za izdelavo iste številke, poleg gline, boste potrebovali posebna orodja, in sicer nož in lopatico.

Z njihovo pomočjo je bolj primerno izdelati majhne podrobnosti. Kot so črne črte, oči, obrvi in ​​usta. Mimogrede, je bolj priročno za delo z glino, namenjeno za majhne otroke. Ima veliko mehkejšo teksturo, za razliko od klasične. Lažje ga je gnetiti in mu dati obliko. Ker otroške roke niso vedno zmožne raztezati trdnih palic navadne gline, jim bo njegova lahka različica nedvomno všeč.