FoodPro Preloader

Kako narediti fotografijo jasnejšo v nekaj minutah?


Za dolgo časa poskuša narediti jasno sliko, vendar se nič ne zgodi? Potem bo ta članek vaša rešitev. Mnogi od spodnjih lifehacks bodo izboljšali kakovost fotografiranja tudi na najbolj običajnem fotoaparatu. Naučili se boste, kako narediti fotografijo bolj jasno in brez veliko znanja in truda. Stalen

Za dolgo časa poskuša narediti jasno sliko, vendar se nič ne zgodi? Potem bo ta članek vaša rešitev. Mnogi od spodnjih lifehacks bodo izboljšali kakovost fotografiranja tudi na najbolj običajnem fotoaparatu. Naučili se boste, kako narediti fotografijo bolj jasno in brez veliko znanja in truda.

Stalen položaj kamere

Glavni vzrok zamegljene fotografije je gibanje med snemanjem. Da bi to preprečili, potrebujemo stabilizacijski sistem v telefonu. Če to ni vaš telefon, lahko kupite stojalo, ki bo popravilo položaj naprave. Toda mnogi ne želijo kupiti takega imetnika, saj je preveč zajetno in neprijetno. V tem primeru je pri fotografiranju priporočljivo, da pametni telefon držite z obema rokama.

Tudi naprava se lahko pojavi, ko se dotaknete zaslona, ​​da posnamete fotografijo. To lahko popravite s pomočjo časovnika, ki je privzeto vgrajen v kamero pametnega telefona. Še en dober način je, da uporabite gumbe za nastavljanje glasnosti, da posnamete sliko, ne da bi roke odstranili iz ohišja. Prav tako, če priključite slušalke na telefon, lahko s pomočjo gumba na njih posnamete fotografijo.

Ker je izdelava fotografije jasnejša, je težaven proces, programerji so prišli do posebnih aplikacij za fotografije, ki imajo funkcijo preprečevanja tresenja. Kamera FV-5 je prav tak program za operacijski sistem Android. Za uporabnike telefonov, ki temeljijo na iOS-u, bo najboljši program za te namene ProCamera.

Čiščenje objektiva

Zelo pogosto so slike zamegljene zaradi dejstva, da je objektiv kamere zamaknjen ali da so na njem madeži in umazanija. Da bi odpravili to težavo, je dovolj, da lečo obrišete z mehko krpo in za ta namen je najbolje uporabiti posebne krpice za objektiv. Če pa se madeži ali prah ne obrišejo, jih je treba odnesti v servisni center. Strokovnjaki bodo bodisi profesionalno očistili ali popolnoma nadomestili fotoaparat.

Tudi v prodaji obstajajo kompleti objektivov za telefon, ki izboljšujejo kakovost snemanja. Ti priključki na objektivu omogočajo makro snemanje, učinek ribjega očesa itd.

Prilagoditev ostrenja

Večina ljudi pri fotografiranju uporablja samodejno ostrenje, vendar ne deluje vedno odlično. Zato je tudi vzrok nejasnih fotografij. Na številnih telefonih lahko izostritev prilagodite tako, da se dotaknete zaslona, ​​kjer želite, da je poudarek. Obstaja tudi zelo uporabna funkcija zaklepanja ostrine, ki vam bo omogočila, da spremenite okvir, vendar bo ostrina določena na točki, kjer ste nastavili točko. To je odličen način, da naredite fotografijo jasnejšo.

Imetniki naprave iPhone, da bi zaklenili samodejno ostrenje, samo kliknite na pravo mesto na zaslonu in držite, dokler se ne prikaže ključavnica. Za vrnitev samodejnega ostrenja morate klikniti enkrat na kateri koli točki zaslona.

Uporabniki pametnih telefonov v Androidu pa bodo morali prenesti dodatne aplikacije, saj ta funkcija privzeto ni vgrajena v fotoaparat. V zgoraj omenjenem programu Camera FV-5 je zaklenjena ostrina, imenovana AF-L.

Nastavitev svetlobe

Znano je, da se pri dobri kakovosti osvetlitve pridobijo fotografije. Zato je vredno posvetiti posebno pozornost izpostavljenosti med snemanjem. Če osvetlitev ni dovolj in poskušate ustvariti pravilno osvetlitev, bo fotoaparat dolgo držal objektiv odprt. To pomeni, da lahko fotografije postanejo zamegljene in s hrupom.

Eden od načinov za jasnejšo fotografijo - ne uporabljajte digitalnega zooma, saj se pri približevanju prihodnji sliki ostrina in jasnost izgubita.

Vloge za jasnost

Ne vedno, tudi ob uporabi profesionalne tehnologije, so slike dobljene kvalitativne in strukturne. Zato se mnogi sprašujejo, kako narediti jasno sliko zamegljenih? Programska oprema za obdelavo fotografij prihaja na pomoč. Zdaj v Play Store in App Store so polni aplikacij, v katerih lahko prilagodite jasnost in ostrino fotografije, vendar ne vsi od njih obvladajo ta cilj za 100%. Sledi seznam najboljših brezplačnih programov za iOS in Android, ki bodo pomagali popraviti fotografijo:

 1. SnapSeed.
 2. VSCO Camera.
 3. Adobe Photoshop Express.
 4. Aviary.
 5. Instagram.
 6. Lightroom CC.
 7. MOLDIV.
 8. Afterlight.
 9. PicsArt.

Kako narediti jasno fotografijo z računalnikom? Odgovor na to vprašanje je preprost - prenesite program in v samo nekaj sekundah boste dobili čudovito strukturno fotografijo. Med obdelavo fotografij je najbolje, da določen element naredite oster, ne celotne slike. Ta metoda bo pomagala ohraniti naravnost, in fotografija se bo izkazalo, da ni privlačen. Najboljši računalniški programi:

 • Adobe Photoshop. Ocena za to prijavo je 10/10.
 • Movavi Photo Editor - 9/10.
 • GIMP - 8.5 / 10.
 • Paint.NET - 8.5 / 10.
 • ACDSee 8.5 / 10

Izboljšanje kakovosti fotografij je precej zahtevna naloga. Nekateri blogerji preživijo dan, da dobijo odlično fotografijo. Zelo pogosto pa popravljene fotografije izidejo nenaravno in niso več tako prijetne za oči. Ampak še vedno, kako narediti sliko jasnejšo? Priporočljivo je, da fotoaparat takoj nastavite tako, da se na koncu prikaže čudovita slika.