FoodPro Preloader

Vas zanima, kako šivati ​​kapo? To je enostavno. Samo začeti moraš


Pokrovček je posebna pokrivala, ki je rahlo sploščena na obeh straneh in spominja na svetlo pokrovček. Velja tako za vojaška kot za posebna oblačila (lahko je drugačna uniforma), v preteklem stoletju pa so jo aktivno izvajali tudi pionirji. V zadnjem času je taka frizura postala odličen ženski dodatek. Čeprav,

Pokrovček je posebna pokrivala, ki je rahlo sploščena na obeh straneh in spominja na svetlo pokrovček. Velja tako za vojaška kot za posebna oblačila (lahko je drugačna uniforma), v preteklem stoletju pa so jo aktivno izvajali tudi pionirji. V zadnjem času je taka frizura postala odličen ženski dodatek. Čeprav, če se spomnite zgodbe, lahko ugotovite, da je pred več stoletji veliko plemenitih žensk nosilo kape, ki so bile podobne klobukom iz folije.

Bili so obrabljeni in še vedno obrabljeni, rahlo nagnjeni na stran. Dame jih okrasijo z broškami, trakovi. Vojaški na sprednji strani pokrivala pritrjujejo posebne razpoznavne znake. Če vas zanima, kako si šivate pokrovček, potem morate narediti krpo, nit in šivalni stroj.

Začnite šivati ​​kape

Kape so pokrivala, ki jih lahko nosite vse leto. Glavna stvar - izbrati pravo tkanino. Če je to potrebno za zimsko-jesensko obdobje, potem bo zadeva potrebna topla volna. Če želite dobiti spogledljiv in prefinjen klobuk, potem lahko naredite bodisi žamet ali katero koli flisasto tkanino. Ni dovolj, da veš, kako šivati ​​kapo. Pravilen vzorec bo začetek dobrega dela.

Zamašek za vzorec

Šivanje katerega koli izdelka se začne s proizvodnjo vzorcev. Za rezanje pokrovčka potrebujemo dve velikosti:

  • obseg glave;
  • višino bodočega pokrovčka polja.

Z mehkim centimetrom merimo obseg glave in dobljeno vrednost delimo na pol. To dolžino narišemo na list papirja. Nato označite želeno višino in narišite črto navzgor. Moral bi biti pravokotnik. Zgornji vogali morajo biti zaobljeni, čeprav jih lahko pustite naravnost. To je stvar okusa. Če imate še vedno dvome o tem, kako šivati ​​kapo in kateri slog, potem si lahko ogledate modne revije. Sredi prejšnjega stoletja so bili izdelani iz pletenih, platnenih in svilenih tkanin. Lahko so, tako kot stevardese, z gubami, lahko z zaobljenimi vogali ali z vogali navznoter. Vse to je treba upoštevati že med izrezovanjem.

Delovni nalog

Kako šivati ​​kapo z lastnimi rokami? Zelo enostavno. Ko je vzorec pripravljen, morate opraviti rezanje na tkanini. Mora biti prepognjena na pol. Zatiči z vzorčnimi čepi. Nato obkrožite obris papirja s kredo. Nato na razdalji en centimeter morate držati drugo linijo - to so dodatki za šiv. Ostre škarje režejo vzdolž druge črte. Obstajati morata dve podrobnosti.

Šivalna tehnologija

Mnogi ne vedo, kako zašiti kapo. Precej enostavno je. Samo začeti moramo. Dokončano rezanje morate dva dela zložiti s sprednjo stranjo navzdol. Sweep strani in vrh s centimeter šivi. Potem se lahko izognete in poskusite, tako da je bila kapa na glavi. Če je vse dobro, lahko šivamo na pisalnem stroju. Šivi morajo pometati. Če je pokrovček načrtovan brez podloge, potem je potrebno samo upogniti dno in pomesti z velikimi šivi, nato pa ga šivati ​​na pisalnem stroju. To je najlažja različica izdelka.

Veliko ljudi se zanima, kako šivati ​​gosto tkano folijo. To je tudi preprosto, potreben je le še nekaj časa.

Podložena kapica

Takšne kape so običajno narejene iz gostih tkanin. Poleg glavnega vrha, takoj morate rezati in tanko podlogo. Rezultat mora biti 4 dele: dve glavni tkanini in dve oblogi. Šivamo zgornje dele, kot je opisano zgoraj. Nato na enak način obdelamo elemente iz tkanine.

Ko je vse pripravljeno, morate zgornji del obrniti na sprednjo stran in oblogo pustiti na napačni strani. Nato nežno vstavite oblogo sprednjega dela in jo pritrdite z zatičem na vrhu in na strani. Dno prihodnjih kapic se upogne za polovico centimetrov in se zavrti. Potem lahko poskusite in preverite, ali vam vse ustreza. Če je vse v redu, se dno zatakne na stroj. Na koncu šivov je vse likalno. Pribor je pripravljen. Pojavilo se je vprašanje, kako šivati ​​vojaško kapo. Tako.

Pogosto lahko vidite pokrovček z notranjimi gubami. Na prvi pogled je zelo težko. Ne - tudi enostavno je! Če obstaja zamisel, kako šivati ​​navaden pokrovček, potem bo z lahkoto lažje. Na vzorcu bo treba dodati nekaj centimetrov, običajno višina postane dvakrat večja. Narišite več črt - to so linije gub. Takšna kapa je obdelana na enak način kot prejšnja, šele potem, ko je popolnoma zašita, morate skrbno postaviti zgornji del (če je kapa obložena) z elegantnimi gubami.

Če nameravate narediti elegantno pokrivala za pokrivala v obliki pokrivala, potem je njeno dno lahko okrašeno s krznom ali okrasno pletenico. Lepo in prvotno pogled na ženske izdelke broške z kamni ali nakit iz usnja in krzna. V tem primeru ima vsaka ženska možnost, da pokaže svoj okus in domišljijo. Za otroke lahko šivate poletne kape - kot paname ženske. Dobro je uporabljati lahke bombažne tkanine z svetlim vzorcem.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci