FoodPro Preloader

Naprave decopage svoje roke na pohištvo


Danes je decoupage razširjen po vsem svetu, tudi v Rusiji. 600 let je postal samostojna in edinstvena umetnost. Obe tehniki sta navdušena nad mojstri in amaterji - kaj bi lahko bilo preprostejše in bolj izvirno od prenove lastnega pohištva z dekupažo, prenovo kuhinjskega seta ali izdelavo božičnih sveč? Osnovn

Danes je decoupage razširjen po vsem svetu, tudi v Rusiji. 600 let je postal samostojna in edinstvena umetnost. Obe tehniki sta navdušena nad mojstri in amaterji - kaj bi lahko bilo preprostejše in bolj izvirno od prenove lastnega pohištva z dekupažo, prenovo kuhinjskega seta ali izdelavo božičnih sveč?

Osnovna orodja in materiali

V tej tehniki je osnova za izdelavo obrti lahko karkoli: vaze, steklo, čevlji in še veliko več. Decoupage na pohištvu bo videti še posebej impresivno. Troslojne prtičke z vzorcem ali riževim papirjem so glavni elementi dekorja, ki se uporabljajo s pomočjo PVA lepila in čopiča. Tehnika dekupiranja z lastnimi rokami je izjemna, saj so orodja in materiali precej poceni in jih je mogoče najti v vsaki trgovini. Poleg tega so varni za otroke in alergije. Končano pohištvo je lakirano, kar daje predstavitev. Po želji za dekor je mogoče uporabiti kroglice, biseri, bleščice.

Zgodovina porekla: Decoupage tehnologija

Že tisoče let je človeštvo s svojimi rokami ustvarilo veliko zanimivih naprav. Sprva so bile praktične in ne estetske narave, pozneje pa želja po luksuznih popolnoma zajetih ženskah in moških, zato so začeli izdelovati predmete dekoracije. Decoupage kot tehnika se je pojavila pred 600 leti v Evropi. Dobesedno iz francoščine beseda découper pomeni "cut". Tehnika je bila imenovana zaradi osnovne metode izdelave. Okraski in slike so bili izrezani iz papirja s pomočjo škarij in drugih ostrih predmetov, ki so jih nato uporabili za pohištvo, ure in steklo. Razcvet tehnologije pride med vladanjem Ludvika XVI. Francozi so prekrili z lepimi aplikacijami staro pohištvo, ki se je takoj spremenilo in postalo veliko bolj dragoceno. Od znanih osebnosti se je ta umetnost zaljubila v Marie Antoinette, Lord Byron, Madame de Pompadour.

DIY tehnika na lesu: proizvodne značilnosti

V vsaki obliki umetnosti obstajajo določena področja in značilnosti, brez vednosti katerih ni mogoče doseči popolnega rezultata. Torej v tehniki decoupage, ki se zdi dokaj preprosta, izstopajo kar 5 tipov: klasična, obrnjena, umetniška, tridimenzionalna, decopatch. V članku bomo razpravljali o prvih dveh - oni so najlažji za začetnike. Decoupage je izjemen, ker njegova proizvodnja ne zahteva poglobljenega znanja, materiale za proizvodnjo pa je vedno mogoče najti doma. Želel sem posodobiti lesene stole - jih okrasite z lepimi vzorci papirja; Želim rekonstruirati babičino predalnico - naložiti več originalnih triplastnih prtičkov; želite okrasiti omarico - nanj nalepite vzorec in ga pobarvajte z iskricami.

Lesene slike s tehniko decoupage z lastnimi rokami, ki dopolnjujejo posodobljen komplet pohištva, so narejene s pomočjo PVA lepila, brezbarvnega akrilnega laka s triplastnimi prtički. Za nanašanje prvih dveh materialov je potrebno uporabiti krtačo z umetnimi ščetinami, tako da ne škropi in ne pokvari videza izdelka. Z serviranimi prtički iz nemščine se zgornji sloj odstrani z vzorcem, ki se obreže okoli konture in nanese na pripravljeno površino z lepilom. Lahko se posušite s hladnim sušilcem za lase ali ventilatorjem. Površina je prekrita z brezbarvnim lakom in po želji okrašena z iskricami. Na ta preprost način lahko okrasite vse druge predmete z leseno površino.

Posodobimo staro omarico

Tehnika decoupage je izjemna, saj jo lahko uporabimo za dekoriranje skoraj vseh površin. Še posebej impresiven bo videti kosovnih predmetov - stoli, mize, omare, in najbolj bolnik craftswomen bodo lahko posodobite celotno spalnico ali kuhinjo. Tehnika klasičnega decoupagea ostane nespremenjena v vseh delovnih pogojih. Če želite na začetku rekonstruirati staro omarico, jo prebrskajte z brusnim papirjem in poravnajte površino. Tehnika decoupage z lastnimi rokami na pohištvu bo še posebej impresivna, če predoblikate drevo v barvi plenice z vzorcem. Pripravite serviete z velikim vzorcem in ne pozabite, da ga razredčite z manjšimi aplikacijami. Posamezne elemente položite na površino omare in razmislite o ornamentu. Ko je vse pripravljeno za delo, potopite krtačo v PVA lepilo in prilepite prtiček. Morate nežno nivelirati, da se izognete mehurčkom. Po sušenju nanesite drugo plast lepila in pustite ohišje nekaj ur, da se les popolnoma posuši. Priporočljivo je, da začnete z delom naslednji dan. Zadnji element je površinski premaz z lakom. Posodobite staro kabinet odlično!

Steklena okrasna miza

Na prozorni površini se praviloma uporabljajo tehnike povratne dekupije, kar zagotavlja, da se premaz ohrani nedotaknjen. Steklene omarice, okna in mizica so odlični pripomočki za prikaz vaše ustvarjalnosti. Shema nanašanja prtičkov je zelo preprosta: pritrjena na hrbtno površino pohištva z lepilom, suha in prekrita z belo ali barvno akrilno barvo. Tehnika decoupage na steklu zagotavlja nekatere značilnosti: steklo mora biti popolnoma čisto brez prstnih odtisov, zato ga je treba obrisati s kisom in sodo pred njim. Okras na plenicah je izbran glede na barvno paleto in slog okolja.

Kovinski stoli "Modern" v decoupage tehniki

Resnične rokodelke so verjetno domnevale, da se ne le troslojne prtičke, ampak tudi drugi materiali lahko uporabijo za okrasitev pohištva. Ne zavrzite starih pretrganih časopisov tujih izdaj, temveč jim podarite drugo življenje - s tem vam bo pomagala tehnika za dekapiranje. Za izdelavo te modernistične mojstrovine potrebujete preprosto in poceni pohištvo - kovinske stole, pobarvane v črni ali zlati barvi. Pripravite potrebne rubrike časopisa. Postavite jih na sedeže in naslonjala stolov, potopite debelo krtačo v PVA lepilo, razredčite z vodo in zlepite na površino. Pustite delo za en dan, da dokončate sušenje. Lakirajte površino naslonjal in sedeže stolov.

Gentle Spalnica Set

Tehnika decoupageja z lastnimi rokami vam bo omogočila, da ne samo posodobite staro pohištvo, temveč tudi ustvarite celovito cvetlično ureditev v prostoru za počitek. Praviloma so v spalnici nekaj predmetov: nočna omarica, ogledalo, stol, viseča polica in ura. Pripravite več triplastnih prtičkov in razmislite o vzorcu. Ne pozabite, da rezane slike ne bodo pokrivale celotne površine pohištva, temveč le del. Po končanem postopku je potrebno lakirati celotno površino.

Originalne ure za domače udobje

Obrabljen-chic je skupna smer v decoupage, ki se uporablja predvsem za izdelavo gospodinjskih predmetov. Zanj je značilna prijetna pastelna paleta barv, nejasne risbe, prizori s cvetjem, angeli, ptice in živali. Da bi lahko izdelali uro z lastnimi rokami v tehniki decoupage, je potrebno pripraviti podlago okrogle oblike - les, iverica ali karton. Glavni element tega plovila bo urni mehanizem s puščicami, ki jih je treba kupiti vnaprej.

Najprej morate barvo osnove uro v želeno barvo ali pustite naravno leseno senco, ki bo v stilu shebby-chic bo videti lepo in sproščeno. Nato pripravite risbe treh plasti prtičkov in jih pritrdite s PVA lepilom. Počakajte, da se les posuši, in začnite postavljati vzorec biserov, ki mora biti zavarovan z lepilom. Narišite številke, prekrijte podnožje s prozornim lakom in naredite luknjo za uro, popravite jo od zadaj. Decoupage ure so pripravljene!