FoodPro Preloader

Kako narediti hijacinto valovitega papirja z lastnimi rokami


Eden od priljubljenih hobijev je izdelava cvetličnih kompozicij za notranjo opremo, oblačilne predmete, zavijanje daril. Če niste poskusili, poskusite ustvariti hijacinto iz valovitega papirja z lastnimi rokami. To je enostavno in rože so resnične. To darilo je primerno za pomlad ali druge praznike. To

Eden od priljubljenih hobijev je izdelava cvetličnih kompozicij za notranjo opremo, oblačilne predmete, zavijanje daril. Če niste poskusili, poskusite ustvariti hijacinto iz valovitega papirja z lastnimi rokami. To je enostavno in rože so resnične. To darilo je primerno za pomlad ali druge praznike. To ne bo izsušilo in bo dolgo prosim svoje lepote.

Kupujemo materiale

To bo pomagalo, da bi iz hrastovega valovitega papirja z lastnimi rokami naredil mojstrski razred, ki je spodaj, in na naslednjem seznamu boste našli tisto, kar potrebujete za delo:

 • krep ali krep papir;
 • floristična žica in trak;
 • nabodala za kebab, pletilne igle, palice ali okvir v obliki stožca ali valja;
 • lepilo;
 • škarje.

Vse, kar potrebujete, lahko kupite v specializirani trgovini za zavijanje daril ali v oddelkih za ročno delo in kreativnost.

Hijacint valovitega papirja naredite sami: mojstrski razred

Naredite ta cvet na dva načina: od enega traku ali več. Prva možnost je hitrejša, tako da lahko začnete z njo.

Zaporedje dela bo naslednje:

 1. Izrežemo iz traku iz valovitega papirja širine 10 cm in dolžine približno 30.
 2. Na enem od dolgih robov naredite reze približno polovico ali malo več kot širino.
 3. Vzemite kebab nabodalo, iglo za pletenje ali drugo palico. Vsak majhen trak navijte na njega, da naredite kodre.
 4. Ko je obdelovanec izdelan, ga morate naviti v spiralo od vrha do dna na nabodalu ali žici. Zavarujte konec traku z lepilom. Če se kot okvir uporablja osnova v obliki stožca ali jeklenke, je bolje, da se lepilo vzdolž celotne dolžine.
 5. Steblo ovijte z zelenim cvetličnim trakom.
 6. Izrežite liste iz valovitega papirja, pritrdite jih na steblo z lepilom.
 7. Naredite potrebno število enakih ali večbarvnih hijacintov.

Vse je pripravljeno. Lahko vstaviš vazo. Če želite narediti pisan cvet, v prvem koraku naredite dva traka papirja različnih odtenkov. Zavijte jih na steblo, da boste morali biti skupaj.

Večbarvni hijacint valovitega papirja naredite sami

Ta metoda traja več časa, ker cvet ni izdelan iz enega samega traku, kot v prejšnji metodi, ampak iz velikega števila. Vendar pa lahko na ta način postavite hyacinth ne monofonijo, ampak z odtenki, na primer, bo svetlo roza na vrhu, svetla v sredini in temno na dnu. Izdelki izvirnega videza, v katerih se izmenjujejo proge različnih barv. Najpomembnejše je združiti tone na modelu naravnih, da bi se izognili pretirani razgibanosti in nenaravnosti.

Torej, da naredite večbarvno hijacinto iz valovitega papirja z lastnimi rokami (fotografija zgoraj), sledite tem korakom:

 1. Iz valovitega papirja izrežemo veliko majhnih trakov, širokih nekaj centimetrov in dolžine približno deset.
 2. Z njimi, kot pri prvi metodi, razrežemo eno od dolgih strani na majhne trakove. Lahko so zvite ali levo naravnost.
 3. Navijte in pritrdite na nabodalo obdelovanca od zgoraj navzdol.
 4. Ostanek peclja ovijte s cvetličnim trakom.
 5. Izrežite liste in jih pritrdite na okvir.
 6. Naredite ustrezno količino cvetja.

Postavite v vazo ali uporabite za izdelavo plošč za steno ali drugo notranjo opremo.

Drug način, na katerega lahko naredite hyacinth s postopnim prehodom barv, vključuje pobiranje socvetja posameznih elementov. Niso narejeni iz trakov, temveč iz pravokotnikov s kosi, ki so zloženi v obliki "zvoncev".

Izkazalo se je povsem naravno, vendar je potrebno veliko časa.

Oblikovanje šahov

Prebrali ste že, kako si z rokami naredite hijacint iz valovitega papirja, poleg tega pa lahko cvetje zberete v izvirni sestavi. Uporabite naslednje ideje:

 1. Vezite elemente v šopek, ovijte spektakularni papir, floristično mrežico.
 2. Postavite v vazo, dodajte dekor metuljev, lokov, trakov.
 3. Vzemite košaro ali čudovito škatlo, vstavite kos pene v notranjost, jo vtaknite z nabodalom z zumbulami, dodajte okrasne vejice, liste in uporabite lahko celo bonbone ali mehke igrače.

Tako lahko pripravite odlično darilo za vsak dopust.

Kot lahko vidite, bo izdelava hijacinte iz valovitega papirja z lastnimi rokami izšla enostavno in hitro. Z uporabo različnih odtenkov materiala boste ustvarili spektakularne šopke in cvetlične kompozicije v košarah, lončkih ali posodah.