FoodPro Preloader

Kapa z iglami za pletenje: odličen način, da izrazite svojo ljubezen


Vsaka obrtnica ve, da je pletenje eno najpomembnejših in najbolj zanimivih vrst ročnih del. Zahvaljujoč temu fascinantnemu ustvarjalnemu procesu se pridobijo zelo lepe stvari, za razliko od ostalih - tiste, ki jih je mogoče videti v velikem številu trgovin in trgov. Zelo potrebno in celo potrebno v zimski garderobi so pleteni klobuki. Pog

Vsaka obrtnica ve, da je pletenje eno najpomembnejših in najbolj zanimivih vrst ročnih del. Zahvaljujoč temu fascinantnemu ustvarjalnemu procesu se pridobijo zelo lepe stvari, za razliko od ostalih - tiste, ki jih je mogoče videti v velikem številu trgovin in trgov. Zelo potrebno in celo potrebno v zimski garderobi so pleteni klobuki. Poglejmo, kako naj bo dober klobuk povezan z reverjem. Pletenje takšnega dela je enostavno. Pomembno je, da izdelek ni le lep, ampak tudi udoben.

Kako najbolje plesti: ravno ali v krogu?

Navadni pleteni klobuki - platno s šivom zadaj. Res je, da so nekateri modeli pleteni v krožnih vrstah. Nato naj bo pletilec zelo previden pri delu in sledi nekaj preprostim pravilom:

  • Na krošnji pokrivala se morajo zanke enakomerno zmanjšati (to pravilo velja za vsak izdelek);
  • mesto, kjer so povezane vrstice, je treba skrbno izdelati. Če to vzorec ne predvideva, se število pletenih zank ne sme samovoljno povečati ali zmanjšati;
  • če pletenje poteka v spiralo, potem izkušene obrtnice ne svetujejo uporabe trakov različnih barv, saj se bo težko ujemati z začetkom in koncem takih vrstic in se bodo izkazale kot odprte.

Ko je pleten klobuk z reverjem, naredite ravne in povratne vrste z iglami za pletenje. Toliko bolj priročno.

Brezhiben način

Kako kravato najbolj navadne klobuk z River pletenje igle? Shema v tem primeru ni potrebna - vse je tako enostavno v izvedbi. Uporabljena guma 2x2. Postaviti ga je treba na število zank, večkratnik na štiri, plus še eno zanko - pomožno.

Najprej morate vtipkati na napere devetdeset sedem zank in kravato 2x2 elastični trak.

Nastalo platno mora biti zaprto v enem obroču, bodisi od samega začetka vrstice, bodisi z vezavo prvih dveh vrstic.

Ko je tkanina zaprta v krogu, lahko še naprej plete elastiko. Kakšen rever, tako bo tudi dolžina kapice.

Na primer, če je na glavi en sam rever, potem se njegova globina lahko spreminja v razponu od 25 do 27 cm.Če naj bi bil rever dvojni, se bo globina rahlo povečala in bo približno 37-38 cm.

Brezhiben način. Odštevanje pri delu

Potem se pokrovček z reverjem, pletenje, opravi tako. Ko dosežemo želene dimenzije globine izdelka, moramo začeti postopoma zmanjševati. Če želite zmanjšati število zank, jih morate na napačni strani plesti skupaj. V naslednji vrstici morate zamenjati par obraznih zank z enakim številom torbic.

V tretji vrstici morate ponovno zmanjšati število zank. Vse obraza vyvyazyvat dva skupaj. Dosegli tako preprosto manipulacijo do četrte vrstice, jo lahko že pripetite z običajnim elastičnim trakom 1x1.

Peta vrstica spet zahteva rezalne zanke - dvakrat. Če želite to narediti, morate jih plesti v dveh skupaj, tako da vse zanke te serije postanejo obraza.

V naslednji - šesti vrsti mora biti pletene izključno obraza način. Vse preostale zanke odtegnejo obroč. Zdaj se nit lahko popravi.

Kako narediti prevojno linijo?

Če vzamemo klasično različico kot osnovo, potem se v njej (vsaj na začetku pokrovčka) prilega gumijasti trak - 1x1 ali 2x2. Po prehodu prvih petih ali sedmih centimetrov od začetka dela je potrebno pletenje spremeniti v vzorce šahovnice: kjer so bile obrazne zanke, pletene na napačno stran, in obratno. Točno, v povsem preprostem načinu izvedbe bo označena krivilna linija same lopute, vzdolž katere bo nato upognjen rob. Po tem morate gumijasto vrvico vezati še pet do sedem centimetrov. To je točno toliko, kolikor je bilo vezano na rever.

Žensko kapo lahko enostavno povežete z reverjem; Izkušena igralka lahko to stori v samo nekaj urah.

Pomembne informacije: ne smemo pozabiti, da je dlesni zelo dobro raztegnjena, zato jo je treba narediti bodisi z velikostjo glave, bodisi malo več. Po povezavi tega dela je potrebno nadaljevati delo z glavnim vzorcem, ki je bil izbran za ženska pokrivala.

Kateri vzorec izbrati?

Razmislite o dveh preprostih vzorcih, s katerimi lahko povežete zelo lep izdelek.

Pokrivalo lahko povežete z reverjem z vzorcem za pletenje »Rice«, ki je primeren tako za tanko kot tudi za kosasto prejo. Sam proces je zelo preprost: zamenjati morate sprednje in zadnje zanke. Toda v naslednji vrsti je obrazna zanka pletena v napačno smer in obratno.

Še en vzorec, s katerim lahko pletenico in rever pletemo, je "Honeycomb".

Pleteni so z drapedo nitjo. Najel je celo število zank. V prvi vrsti je pleten en obraz, nato se na desno pletilno iglo položi nit, z leve pa se odstrani zanka. Torej želite ponoviti do konca serije.

Druga vrstica je narejena takole: eno žuborenje, nakid se prenese v desno iglo za pletenje, dva obraza, prevod, dve ploskvi in ​​tako naprej, dokler zank ne zmanjka.

Tretja vrstica: morate metati nit, odstranite zanko, pletene spredaj s kvačkanjem. Tudi z vsemi naslednjimi zankami.

Četrta vrsta: dva obraza, prevedena nakid. Nadaljujte do konca vrstice.

Peta vrstica: pletena pletenica, zankasta zanka, odstranjena je zanka z zanko. Torej do konca serije.

Šesta vrsta. Naredite enako kot drugi.

Iz sedme vrstice je treba začeti ponavljanje rapporta: od tretje do šeste vrste.

Pri izbiri vzorca je treba paziti na njegovo gostoto. Za zimske klobuke mora biti zelo gost. Za pomlad in jesen je dovoljeno izbrati špranjo in mrežo.