FoodPro Preloader

Vezenje na pletenih izdelkih za otroke


Vezenje ni le ena od fascinantnih vrst ročnih, temveč tudi izvirna dekoracija oblačil. Vezenje na pletenih izdelkih pa je verjetno najlažji in najbolj dostopen način za to. Vsako dolgočasno in preprosto pleteno je mogoče preprosto preoblikovati v svetlo in novo obleko, ki jo okrasite s čudovitim vzorcem. Vezenj

Vezenje ni le ena od fascinantnih vrst ročnih, temveč tudi izvirna dekoracija oblačil. Vezenje na pletenih izdelkih pa je verjetno najlažji in najbolj dostopen način za to. Vsako dolgočasno in preprosto pleteno je mogoče preprosto preoblikovati v svetlo in novo obleko, ki jo okrasite s čudovitim vzorcem.

Vezenje na otroških oblačilih ga bo naredilo elegantno, izvirno, zanimivo in svetlo. Najljubši liki karikatur, velike slike, barvne kombinacije vam bodo prinesli veselje, napolnili z energijo in dobrim razpoloženjem. Poleg tega bo vezenje na otroških pletenih izdelkih pomagalo pri razvoju, naučilo se bo razlikovati oblike in barve, prve črke in besede.

Funkcije vezenja

Tako kot vsaka druga igla ima to vezenje svoje značilnosti, zaradi katerih so oblačila privlačna in zanimiva:

 • vzorci niso prevedeni v material. Izjema so kompleksne večbarvne risbe;
 • Tkanine ne raztegnite ali raztegnite. Struktura in vzorec materiala se lahko motita;
 • niti so izbrane glede na strukturo platna;
 • na pletenine je mogoče vezati le, če kakovost tkanine to dopušča.

Groba, sintetična ali "ohlapna" struktura je okrašena brez uporabe obročev.

Vezenje na otroške stvari

Običajno otroci dojemajo topla oblačila z bajoneti, zdi se jim, da so grde. Živahne slike, ki bodo pritegnile pozornost otroka, bodo pomagale pri obvladovanju tega problema in spreminjanju mnenja tega otroka, topel klobuk pa bo postal najbolj priljubljena obleka. Vezenje na pletenih izdelkih za otroke - rešitev za mame in očete. Otroci so topli in zadovoljni. Vezenje na rokavicah se bo ogrelo na ulici in na otroški bluzi - doma.

Dekoracija v obliki vezenin na otroškem puloverju bo to banalno oblačilo spremenila v čudovito darilo iz vile. In na otroških rokavicah zagotavlja, da jih otrok ne vleče takoj, ko se mama obrne. To je popolnoma individualna stvar, ki bo poudarila vašega otroka med drugim.

Otroški okraski in vzorci za vezenje na pletenih izdelkih

Želite, da otroka zadovoljite z elegantnim in trendovskim logotipom ali sliko svojega najljubšega junaka? Uporabite nasvete in trike slavnih stilistov in oblikovalcev:

 • lepe, svetle črke, vezene po tehniki »zanke v zanki«, bodo zagotovo prijetne malim pametnim dekletom in pametnim moškim;
 • risani liki, zabavne živali, srca - odlična možnost za dekoracijo otroških pletenih oblačil;
 • ornamenti mavrice, ki se prelivajo z barvami iz kroglic, trakov, steklenih kroglic, bodo zagotovo navdušile mlade dame;
 • pleteni šali, palčniki in klobuki z ujemajočo se temo bodo odlično novoletno darilo - norveški vzorci, srčkane snežinke in božična drevesca vas bodo spominjali na Kajo in Gerda, in sankanje Božičkov Božičkov na puloverju bo velikoletno darilo;
 • lutke ali najljubše princese bodo za dekleta prijetno in nepričakovano presenečenje.

Delo s sliko

Okraski na vsakdanjih, športnih in elegantnih otroških izdelkih so enako čudoviti. Glavna stvar je, da pletene izdelek, na katerem bo izvedena vezenje, da imajo enotno strukturo. Glede na uporabljene niti so dovoljene volna, viskoza, svila, metalizirana. Glede na izbrani vzorec jih je mogoče kombinirati. Posamezne elemente vezenja, ki izdelku dajejo posebno pompe, lahko okrasimo z biseri, steklenimi kroglicami, bleščicami, trakovi ali kroglicami. Uporabite vzorec vezenja za pleteni izdelek na tri načine:

 1. Najlažji in najcenejši način je improvizacija. Na platnu označite meje načrtovanega vzorca in po lastni presoji začnite okrasiti, dajte si svobodo domišljiji.
 2. Posnemite ali kopirajte sliko na prosojnem papirju kot sledilnem papirju, nato pa jo z enostavnim šivom zašite na izdelek z obrisom sheme. Poleg tega se papir odstrani in na tkanini ostane obris vzorca, ki ga bomo vezali.
 3. Uporaba netkanih tkanin - na netkani list je izdelan risanje ornamenti in rez. Priprava se lahko izvede kot ena sama slika in ločeno pripravijo vse podrobnosti. Takšna shema s pomočjo železa je pritrjena na oblačila. Vezenje na njem je običajno dvostranski saten.

Sheme in vzorci

Zapleteni vzorci okraskov in vzorcev za vezenje na pletenih izdelkih zahtevajo potrpežljivost, veliko željo in določene sposobnosti. Priporočljivo je, da začnete z najpreprostejšimi slikami in vzorci. Potrebno je preučiti različne vrste šivov, obvladati tehniko enakomernega porazdelitve šivov, razumeti nianse mreže in napetosti niti.

Kakšne vrste vezenine za pletenje lahko zanimajo vašega otroka in jih lahko opravi tako začetna rokodelka kot izkušena igralka? Glavna vrsta otrokove dejavnosti je igra, ki se lahko odraža v vezenju na otroških oblačilih. Vsaka slikovna domišljija otroka ustvarjalno zaznava. To je za vas Mala morska deklica na majici je samo risanka, za otroka pa je skoraj živo bitje in prijatelj. Svojega otroka lahko naučite nežno zložiti, da bo prijatelj, ki je izvezen na njej, mirno spal, potem pa bo pospešil, da bo to stvar spet dal, tako da »prijatelj« ne bo občutil ogorčenja. Takšna oblačila z vezeninami niso le garderoba - to je element ustvarjalnosti in igrače.

Vrste šivov za vezenje

Kako narediti vezenje na pletenih izdelkih in kakšne posebne vrste šivov in tehnik izbrati? Veliko vprašanj pred začetkom dela postavlja to vprašanje. Če želite, da je izbrana oblika primerna, in ste zadovoljni z končanim delom, izberite eno od vrst vezalk, ki so na voljo spodaj.

 1. Križni šiv na pleteninah poteka kot pri običajnih tkaninah. To pomeni, da povlečemo nit diagonalno.
 2. Zanka v priključku - navoj se navije v središču prihodnjega vzorca. Več zank se umakne glede na velikost elementa in se prikaže. Nit se enkrat zavrti okoli igle, preide skozi platno in se prikaže v središču slike. Takšne manipulacije se opravijo z vsemi elementi. Običajno je ta metoda vezena cvetja na pletenem izdelku.
 3. Merezhka - ta dekoracija možnost je ena od najbolj preprosta. Nit je pritrjen v zgornjem delu želene zanke. Iglo se potegne pod dve in nad dve vrvici, tako da se vrtita okrog drugega okoli niti.
 4. Luknjice iz odprtine - tovrstno ročno delo nastane z obdelavo lukenj pletenega izdelka z obojestranskimi šivi. Izgleda zelo lepo, še posebej, če vzamete kontrastno nit za delo.
 5. Švicarska vezenina je vezenje na zank na pletenih izdelkih. Slika je zelo podobna pletenini - in to je značilnost te vrste. Le s skrbnim premislekom lahko ugotovimo, da gre za vezenje. To lahko stori skoraj vsaka slika. Ta metoda bistveno tesni končni pleteni izdelek in se pogosto uporablja za dodatno pritrditev elementov otroških oblačil. Na primer, komolci v puloverju in kolenskih hlačah.
 6. Tie - za to metodo je navoj pritrjen na ustrezno mesto. Iglo potisnemo na sprednjo stran in na njej navijemo dva ali tri navoje. Nato se igla vrne na napačno stran v kraju vlečenja.
 7. Rokoko - ta dekoracija se izvaja na sprednji strani. Navoj brez vozla je pritrjen, večkrat se potisne skozi zanko. Igla se potegne skozi platno. Preko njega se vrže več navojev navojev. Igla se izvleče skozi spiralo, ki jo drži prst.
 8. Honeycombs - to vezenje zahteva, da se raztezajo nit v dveh zank, ki se nahajajo na določeni razdalji drug od drugega. Nato ovijte to področje dvakrat ali trikrat z navojem in zategnite. Zabodemo iglo navzgor in navzdol in ponovimo manipulacijo.

Preden začnete

Preden začnete delati na vezenju na pletenih izdelkih, bodite pozorni na naslednja pravila:

 1. Poglej si stvar, s katero nameravaš delati. Določite debelino preje, ki se uporablja v njej. Pri vezenju predebele niti lahko dobite površni vzorec, ki ne skriva niti izdelka. Vzorec, izvezen s predebelo prejo, bo izgledal neurejen.
 2. Izberite pravo iglo. Ne sme biti zelo tanek, top in z velikim ušesom. Takšna igla bo tiho prešla skozi izdelek, ne da bi pokvarila njegovo strukturo in brez oprijema.
 3. Poskusite, da ne zategnete tečajev samega izdelka med delom, sicer boste dobili poškodovano brezoblično in napeto stvar.
 4. Za pripravo dekoracije z vezenjem je priporočljivo, da jo navlažite z vodo in jo pustite, da se posuši. Ta tehnika bo uskladila zanke in zagotovila dobro kakovost oblikovanja.

Zaključek

Pletenje in vezenje se popolnoma dopolnjujeta. Skoraj vsak vzorec vezenja je mogoče reproducirati na pletenem izdelku. Možno je narediti takšno dekoracijo tako na stvareh, ki še niso bile oblečene, kot na novem modelu. Vsako obleko z vezenim trimom izgleda edinstveno in posebno.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis. Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor. Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja